Autor Wątek: Non Stop Comics  (Przeczytany 562106 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline skil

Odp: Non Stop Comics
« Odpowiedź #2130 dnia: So, 19 Październik 2024, 23:14:41 »
Co innego trzymanie się siatki w ramach serii przygotowywanej dla wydawnictwa, co innego zwracanie na to uwagi u siebie na półce.
A poza tym uważam, że Rosja powinna być zniszczona.

Online Castiglione

« Odpowiedź #2131 dnia: So, 19 Październik 2024, 23:28:21 »
No tak, u mnie może wyglądać źle.

Offline Masonna

« Odpowiedź #2132 dnia: Nd, 20 Październik 2024, 11:09:15 »
A ja dalej nie rozumiem. Co jest nie tak z tamtym zdjęciem?

Akurat składam komiks, ale nie ma grzbietu ;)

Pytasz czy zwracamy na to uwagę, cóż no więc ja nie zwracam, a uważam się za estetę. Oczywiście każdy może tak o sobie powiedzieć. Dla jednych estetyczne jest trzymanie książek za szybą, czego ja bym nie zrobił nawet w najgorszych koszmarach, dla innych nieestetyczny jest ubity róg komiksu, na co również nie zwracam uwagi.

Dlaczego nie trzymałbyś książek za szybą?
Komary rypią...

Offline Blind

« Odpowiedź #2133 dnia: Pn, 21 Październik 2024, 16:23:18 »
Czwarty tom Domu Slaughterów wprowadza nową postać do tego bogatego uniwersum. Bohaterem opowieści jest Wabik - niemy chłopiec bez rąk. W świecie łowców demonów postać iście oryginalna.

To, co najmocniej uderza w tym tomie, to ukazanie bezwzględnej walki pomiędzy poszczególnymi domami. Nasz antagonista, zgodnie z jego pseudonimem, jest tu jedynie narzędziem w rękach zwierzchników. To pozwala scenarzyście uwypuklić całe piekło, jakie na niego spada. Wątpliwości piętrzą się z każdym kadrem, a my coraz mocniej trzymamy kciuki za powodzenie jego misji. Wabik w ramach zadania od białych masek, trafia do domu pełnego dzieciaków, które nie są świadome, jak działa świat potworów, które sami przywołują. Scenarzysta Sam Johns wykorzystuje ten zabieg do wyjaśnienia zależności pomiędzy dzieciakami i ich znaczenia dla fabuły. Tytuł czyta się lekko, choć zdarzają się sytuacje, kiedy następujące po sobie sekwencje wydają się chaotyczne. Całość trzyma w napięciu do samego końca, a finał nie pozostawi nikogo z nas obojętnym. Bardzo dobry tom, który uderza w inne tony względem poprzedników! Ta seria wciąż dostarcza wybornej zabawy i polecam ją miłośnikom jakościowych komiksowych blockbusterów.

MOJA OCENA 9️⃣/🔟
Piszę recenzje komiksów na INSTAGRAMIE

https://instagram.com/marcin.blind?igshid=NzZlODBkYWE4Ng==

Offline Lobo

« Odpowiedź #2134 dnia: Śr, 30 Październik 2024, 23:34:23 »
Czytał ktoś już Nie puszczaj mojej dłoni? Jak opinie?

Offline Konrad

« Odpowiedź #2135 dnia: So, 02 Listopad 2024, 17:22:18 »
Dwie ostatnie tegoroczne zapowiedzi pojawiły się w Gildii:

- Oblivion Song tom 6 (finałowy)
69,90 zł - 152 strony - 170×260 mm - miękka oprawa - 12.11.2024
https://www.gildia.pl/literatura/627506-oblivion-song-tom-6

- Rogue Sun tom 1 (z 4 - seria trwająca, więc będzie więcej)
79,90 zł - 168 stron - 170×260 mm - miękka oprawa - 27.11.2024
https://www.gildia.pl/literatura/627507-rogue-sun-tom-1

Offline Lobo

« Odpowiedź #2136 dnia: So, 02 Listopad 2024, 17:43:09 »
Departament prawdy one shot miał być jeszcze w tym roku, no szkoda..

« Odpowiedź #2137 dnia: So, 02 Listopad 2024, 18:22:14 »
Ostatni "The Weatherman" też miał być.
Zapraszam wszystkich do odwiedzania bloga "Czytamy Komiksy", a także do obserwowania profilu na Facebooku i Instagramie.

https://czytamykomiksy.blogspot.com/
https://www.facebook.com/czytamykomiksy
https://www.instagram.com/czytamykomiksy/

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #2138 dnia: So, 02 Listopad 2024, 19:53:46 »
A wydawca gdzieś potwierdził, że to jego ostatnie premiery w tym roku?

Offline Konrad

« Odpowiedź #2139 dnia: Nd, 03 Listopad 2024, 00:41:01 »
Weatherman już we wrześniu w zaktualizowanym katalogu był ogłoszony na I kwartał 2025, a Departamentu prawdy Gildia nie wrzuciła, więc założyłem, że też się przesunął (ale może się zdziwię, oficjalne zapowiedzi NSC w przyszłym tygodniu)

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #2140 dnia: Nd, 03 Listopad 2024, 08:35:42 »
Weatherman już we wrześniu w zaktualizowanym katalogu był ogłoszony na I kwartał 2025, a Departamentu prawdy Gildia nie wrzuciła, więc założyłem, że też się przesunął (ale może się zdziwię, oficjalne zapowiedzi NSC w przyszłym tygodniu)
Ok. Dzięki za info

Offline Konrad

« Odpowiedź #2141 dnia: Pn, 04 Listopad 2024, 12:49:33 »
A jednak będzie Departament Prawdy: Dzikie fikcje w tym roku. Premiera w grudniu

Offline dreamer36

« Odpowiedź #2142 dnia: Wt, 05 Listopad 2024, 12:56:49 »
Czy te komiksy z Massive verse (Radiant Black, Rogue Sun) są warte uwagi? Z jednej strony, po EU od Nagle! nie mam chyba parcia na kolejne zamknięte uniwersum, ale jeżeli byłoby dobre to cóż - miejsce w łazience pod wanną jeszcze znajdę :)

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #2143 dnia: Wt, 05 Listopad 2024, 16:23:15 »
Czy te komiksy z Massive verse (Radiant Black, Rogue Sun) są warte uwagi? Z jednej strony, po EU od Nagle! nie mam chyba parcia na kolejne zamknięte uniwersum, ale jeżeli byłoby dobre to cóż - miejsce w łazience pod wanną jeszcze znajdę :)
Nie są. Ja czytałem kiedyś pierwszy volume Radiant Black i było słabo. Tydzień temu podszedłem jeszcze raz do lektury już w naszym języku i było jeszcze gorzej. Ten komiks jest przede wszystkim strasznie nudny tj. akcja wydaje się dziać non stop ale jest ona przedstawiona w tak niestrawny sposób, że naprawdę ciężko przed to przebrnąć. Energon Universe jest od niego lepszy.

Offline LukCook

« Odpowiedź #2144 dnia: So, 09 Listopad 2024, 12:39:36 »

Według mnie pierwszy tom jest warty uwagi. Fajne wprowadzenie, ciekawe postacie. Więcej obyczajówki niż SH, czyta się bardzo przyjemnie. Power Rangers dla starszego czytelnika. Porównując do Energona to podobało mi się bardziej niż Void Rivals i Transformers.