Poszukiwane żywe lub martwe! Naznaczone nagrodą 1000 dolarów za głowę, stają się celem dla łowców nagród!
Nasze dzielne damy z bronią nie mogą zaznać nawet chwili spokoju na tym Dzikim Zachodzie. Nie dość, że ruszył za nimi solidny pościg, to jeszcze brzydko je sportretowano na plakatach ogłoszeniowych. No nic. Trzeba się wziąć za robotę i powybijać trochę męskiego ego w okolicy. Problem w tym, że nasze Panie nie potrafią strzelać... Jednak w jedności siła! A udawanie damy w opałach, to bardzo korzystne położenie w świecie bezzębnych kowbojów.
Nawet nie wyobrażacie sobie, jak wiele radości przynosi mi ten komiks. Humor trafia do mnie idealnie. Zabiegi scenarzysty nie przestają zaskakiwać, a wszystko jest niezwykle urocze w swojej prostocie. Ten z pozoru banalny zabieg z odwróceniem płci westernowych antagonistów, dodał niesamowitej świeżości w skostniałym gatunku. Męskie charaktery również są celnie napisane i cały ten charakterny misz masz świetnie wybrzmiewa na kolejnych kartach komiksu.
Bierzcie i czytajcie czym prędzej. Ta seria będzie ekranizowana i wspominana latami. To ma świetny potencjał serialowo/filmowy. Nie mogę się doczekać dalszych części.
MOJA OCENA LADIES WITH GUNS TOM 2 8️⃣.5️⃣/🔟