Autor Wątek: Non Stop Comics  (Przeczytany 562287 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

sum41

• Gość
Odp: Non Stop Comics
« Odpowiedź #1425 dnia: Pt, 11 Luty 2022, 08:20:57 »
Sorry pomylilo mi sie i tak chodzilo mi o format bo Dark Horse wydalo ju 2 library.

Grendela czytalem 1 omnibus niezly potem kolejne to juz taka nuda i przekombinowanie.

Offline LukCook

« Odpowiedź #1426 dnia: Pt, 11 Luty 2022, 10:55:59 »
Poza kontynuacją Maski to z zapowiedzi najbardziej cieszy mnie Heavy Liquid. Świetnie, że zostanie wydany w formacie pasującym do Goona i Maski.

Offline gashu

« Odpowiedź #1427 dnia: Pt, 11 Luty 2022, 12:03:22 »
Poważnie aż tak? Ja to się jakoś nastawiłem właśnie na jakąś realistyczną szpiegowską historię w futurystycznym sosie a dostałem pitu-pitu o złych Amerykanach i szlachetnych Arabach z Chinami jako jedynym gwarantem wolności osobistej i bohaterką - francuską blacharą uwikłaną w kompletnie niewiarygodne sytuacje. Rysunki ładne fakt. No i to, że ten komiks dotyczy problemu pedofilii to chyba spora nadinterpretacja.

Ja nie nastawiałem się na realistyczną historię (w sumie, to na nic się nie nastawiałem) i zupełnie inaczej odbrałem niektóre tematy o których piszesz (Chiny gwarantem wolności? Francuska blachara? Kaman...).
Amerykanie faktycznie to zdecydowanie czarne charaktery, a historia być może jest mocno nieprawdopodobna, ale... zupełnie nie przeszkadzało mi to w dobrej zabawie przy lekturze.
Podtrzymuje zdanie, że na tle masy komiksowego szajsu, który aktualnie wychodzi, "Ghost Money" wyróżnia się zdecydowanie na plus.

Offline rand

« Odpowiedź #1428 dnia: Wt, 22 Luty 2022, 10:13:49 »
Widzę na stronie NSC że Deadly class jednak przeniesione na kolejny miesiąc, czy była jakaś informacja od wydawcy o tej sytuacji? Bo w sumie może to być też błąd na stronie ;-)

Offline LukCook

« Odpowiedź #1429 dnia: Wt, 22 Luty 2022, 10:19:10 »
Widzę na stronie NSC że Deadly class jednak przeniesione na kolejny miesiąc, czy była jakaś informacja od wydawcy o tej sytuacji? Bo w sumie może to być też błąd na stronie ;-)

NSC dało info na Facebooku:

Kochani, niestety, z przyczyn od nas niezależnych, musimy przesunąć premierę "Deadly Class, tom 8: Nigdy nie wracaj" na 16 marca.
Za zaistniałą sytuację przepraszamy.

Offline Edgar

« Odpowiedź #1430 dnia: Wt, 22 Luty 2022, 20:49:40 »
Wczoraj zacząłem czytać Pacjenta i nie mogłem przestać. Skończyłem o czwartej nad ranem, a wstawałem o szóstej.
Nie czytałem tak zachwalanych Dni, których nie znamy, więc był to mój pierwszy kontakt z autorem. Szybko mnie do siebie przekonał, bo już pierwsze sceny wciągają. Później jest coraz lepiej, robi się z tego taki szpitalny Twin Peaks. W całym komiksie jest sporo niedopowiedzeń, a finał już całkowicie pozostawia czytelnika w niepewności, co naprawdę się stało. Jednak według mnie to nie scenariusz jest najmocniejszą stroną tego tytułu. Podobne twisty fabularne już nie raz można było gdzieś zobaczyć. Ale sposób, w jaki Le Boucher to wszystko buduje jest iście mistrzowski. Kadrowanie, opisywanie relacji bohaterów obrazem. Rewelacja.
Miałem wątpliwości, czy ten nagły fabularny przeskok nie był przeprowadzony zbyt szybko, ale po całym dniu przemyśleń stwierdziłem, że jednak był to bardzo dobry, szokujący zabieg.
Co do samego finału, to jeszcze nie rozstrzygnąłem, jak w mojej głowie powinno się to ułożyć. Być może przeczytam jeszcze raz i będę szukał wskazówek.
Ze wszech miar polecam, bo mamy tu do czynienia z autorem, który wybornie potrafi snuć swoją opowieść przy wykorzystaniu wszystkich narzędzi, jakie daje komiks.

Ach, no i ten "siadacz" był naprawdę przerażający. ;)

Offline Konrad

« Odpowiedź #1431 dnia: Wt, 22 Luty 2022, 21:56:59 »
Lastman tom 7 już w drukarni, więc premiera na początku marca raczej niezagrożona przesunięciem.

https://twitter.com/precel/status/1495775936737914890

Natomiast taka ciekawostka: Image Comics pod koniec roku zacznie wydawanie Lastmana w podwójnych tomach. Czyli całość puszczą w 6 grubaskach. Robert Kirkman jest wielkim fanem tej serii.
https://imagecomics.com/press-releases/who-will-be-image-skybounds-lastman-standing
Kilka lat temu wydawnictwo First Second miało licencję, ale zdołało wydać tylko połowę materiału, 6 tomów z 12.

Offline Jaxx

« Odpowiedź #1432 dnia: Wt, 22 Luty 2022, 22:19:49 »
W całym komiksie jest sporo niedopowiedzeń, a finał już całkowicie pozostawia czytelnika w niepewności, co naprawdę się stało.

Popieram, finał zostawia zagwozdkę, o co tak naprawdę tu chodziło i jak dla mnie, możliwe odpowiedzi są dwie, przy czym jeżeli prawdziwa byłaby pierwsza z nich, to sytuowała by komiks w okolicach średniej, jako zwykłe czytadło. Natomiast już gdyby przyjąć, że prawdziwa jest ta druga możliwość, to wówczas komiks dostaje na koniec niesamowitego kopa i robi się kapitalny, wyjątkowy, jeden z najlepszych w swoim gatunku.

Spoiler: PokażUkryj
Możliwość A) Pierre jest czystym socjopatą. Wówczas mamy do czynienia ze sprawnym thrillerem, ale oscylującym gdzieś w okolicy średniej gatunkowej. Można przeczytać, ale bez rewelacji. 

Możliwość B) Anna jest socjopatką i uformowała Pierre'a, wkładając w jego umysł fałszywe wspomnienia, stworzyła w nim nową osobowość, nakierowując go na zamordowanie przyjaciela w szpitalu. Wówczas jest to już bardzo fajny twist na koniec, który wybija komiks znacznie ponad średnią, stawiając go finalnie dość wysoko i daje szerokie pole do rozważań o naturze człowieka.

A która odpowiedź jest prawdziwa? Wszystko wskazuje, że jednak ta druga, a że przesłanek ku temu jest więcej, więc ja ją przyjmuję jako wiążącą i komiks również polecam ;)

Offline Benson

« Odpowiedź #1433 dnia: Pt, 25 Luty 2022, 10:07:09 »
Czytał ktoś Raz & Na Zawsze? Warto?

Offline Interloper

« Odpowiedź #1434 dnia: Pt, 25 Luty 2022, 15:59:42 »
"Raz i na zawsze" to taka wariacja jeśli chodzi głównie o mity arturiańskie itp. sprawy. Jeśli cię taka tematyka interesuje (Król Artur, Excalibur i inne tego typu rzeczy), to powinno ci się spodobać. Akcja dzieje się w teraźniejszości, więc nie będę zdradzał, skąd w tym komiksie mity arturiańskie. ;)
Pierwszy tom przedstawia w miarę zamkniętą całość. Coś mi świta, że na początku miała to być sześcionumerowa miniseria właśnie. Dobrze się sprzedawała, więc Kieron Gillen, scenarzysta i twórca, postanowił to ciągnąć. Obecnie seria jest ongoingiem.
Ja bardzo dobrze bawiłem się przy lekturze, przeczytałem całość jednym tchem (szybko się czyta, to fakt) i już czekam na drugi tom.
Rysunki też uważam, że są świetne! A jako, że jest to seria creator owned, to nie ma zmian rysowników (a przynajmniej ja o tym nie wiem) byle tylko zdążyć przed deadline'em.
Jest dobrze.

Offline Leyek

« Odpowiedź #1435 dnia: Wt, 01 Marzec 2022, 23:03:44 »

Bender

• Gość
« Odpowiedź #1436 dnia: Wt, 01 Marzec 2022, 23:23:09 »
w końcu LastMan!  od 7 nie czytałem, nie mogę się doczekać

Offline Konrad

« Odpowiedź #1437 dnia: Śr, 02 Marzec 2022, 15:10:10 »
Marcowe zapowiedzi już na stronie. Ceny jak to u wszystkich lekko w górę
Deadly Class tom 8 (z 12) - tytuł, który przesunął się z lutego
49,90 zł (podwyżka o 4zł) - 138 stron - 170 × 260 mm - miękka oprawa - 16.03.2022
https://nonstopcomics.com/produkt/deadly-class-tom-8-nigdy-nie-wracaj
Lastman tom 7 (z 12)
44,90 zł (podwyżka o 4zł) - 210 stron - 148 × 206 mm - miękka oprawa - 23.03.2022
https://nonstopcomics.com/produkt/lastman-tom-7
Fear Agent tom 4 - ostatni
62,90 zł (podwyżka o 6zł) - 246 stron - 170 × 260 mm - miękka oprawa - 30.03.2022
https://nonstopcomics.com/produkt/fear-agent-tom-4
Die tom 3 (z 4)
54,90 zł (podwyżka o 6zł) - 170 stron - 170 × 260 mm - miękka oprawa - 30.03.2022
https://nonstopcomics.com/produkt/die-tom-3-wielka-gra

Brakuje 4 tomu Coś zabija dzieciaki, który miał w katalogu datę 30.03, więc prawdopodobnie przesunął się na początek kwietnia

Offline Konrad

« Odpowiedź #1438 dnia: Pn, 28 Marzec 2022, 19:12:12 »
W Empiku pojawił się już preorder na 2 tom Maski. Podana data premiery to 27 kwietnia.
384 strony, cena okładkowa to 119,90 zł, dyszkę więcej niż poprzedni, więc nie jest najgorzej.
https://www.empik.com/maska-omnibus-tom-2-arcudi-john,p1299421495,ksiazka-p

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1439 dnia: Pn, 28 Marzec 2022, 19:24:24 »
Jak na NSC wpadnie -45% jak przy poprzednim, to sprawdzę. Ale generalnie nie spieszy mi się, pierwszy tom był niezły, ale nie na tyle mnie kupił, żebym wyczekiwał kontynuacji.