Autor Wątek: Non Stop Comics  (Przeczytany 561373 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Arthaniel

Odp: Non Stop Comics
« Odpowiedź #1395 dnia: Wt, 01 Luty 2022, 19:21:17 »
Raczej do "Miasta" nie wrócę, ale jako jednorazowy umilacz czasu sprawdziło się bardzo dobrze - zdecydowanie warto spróbować.

Offline wujekmaciej

« Odpowiedź #1396 dnia: Cz, 03 Luty 2022, 10:46:42 »
Czy komuś z Was udało się już kupić gdzieś Departament Prawdy ?

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #1397 dnia: Cz, 03 Luty 2022, 12:30:54 »
Tak. Ja kupiłem na stronie wydawnictwa i egzemplarz już dostałem w tamtym tygodniu. Nawiasem mówiąc, bardzo dobry komiks.

Offline holcman

« Odpowiedź #1398 dnia: Cz, 03 Luty 2022, 12:43:03 »
Nawiasem mówiąc, bardzo dobry komiks.

Powiedziałbym nawet, że świetny.

Offline wujekmaciej

« Odpowiedź #1399 dnia: Cz, 03 Luty 2022, 12:51:46 »
Dzięki za info. Widzieliście może gdzieś poza sklepem wydawnictwa ?

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #1400 dnia: Cz, 03 Luty 2022, 12:58:00 »
Na Bonito jest dostępny

Offline MODZEL

« Odpowiedź #1401 dnia: Cz, 03 Luty 2022, 14:40:17 »
Na gildi już wysyłają

Offline perek82

« Odpowiedź #1402 dnia: Cz, 03 Luty 2022, 18:37:03 »
O proszę. O 15 gildia wysłała a ja już mam w paczkomacie. Rekord normalnie.
A już myślałem że departament prawdy zblokuje wysyłkę.
Rising stars (1-2) **
w0rldtr33 (1-2) **
Astronom ***
The Woods (2) *
Locke & Key (Keyhouse compendium) ***

Offline burberry

« Odpowiedź #1403 dnia: Pt, 04 Luty 2022, 10:38:51 »
Jours de Sable to może być sztos! To idealny przykład komiksu, który mnie interesuje. Brawo za wybór (ale opinię wydam, jak przeczytam :P)

Offline gashu

« Odpowiedź #1404 dnia: So, 05 Luty 2022, 19:35:54 »

Jestem świeżo po lekturze "Ghost Money" Thierriego Smolderena. Wcześniej znałem tego scenarzystę jedynie z wydawanej niegdyś przez Egmont serii "Cygan", więc nie za bardzo wiedziałem, czego się w tym przypadku spodziewać. Zostałem więc bardzo miło zaskoczony. "Ghost Money" to kawał świetnego, dziejącego się w niedalekiej przyszłości sensacyjniaka, dodatkowo polanego sporą ilością political-fiction. Poruszone w tej pozycji tematy stanowią chyba sumę wszystkich współczesnych strachów, takich jak: zagrożenie terroryzmem, globalne ocieplenie, niekontrolowane AI, pedofilia i jeszcze pewnie kilku innych. 

Rysunki Bertaila bardzo ładne.

Jeżeli ktoś lubi opisane powyżej klimaty - rekomendacja!

Offline Randal63

« Odpowiedź #1405 dnia: Pn, 07 Luty 2022, 00:54:38 »
@gashu
Potwierdzam, jedna z lepszych pozycji NSC w mojej kolekcji. Nie przebiła tylko "cegły" Torpedo. :D

Offline laf

« Odpowiedź #1406 dnia: Pn, 07 Luty 2022, 10:17:58 »
Przyłączam się do przedmówców  :). Naprawdę wciągająca seria  :)

Online ryba

« Odpowiedź #1407 dnia: Pn, 07 Luty 2022, 11:04:42 »
@gashu
Potwierdzam, jedna z lepszych pozycji NSC w mojej kolekcji. Nie przebiła tylko "cegły" Torpedo. :D

Zainteresował mnie Torpedo, ale nowy już nie do kupienia. Czy Non Stop Comics wznawia komiksy, czy raczej nie ma co na to liczyć?

Offline Szekak

« Odpowiedź #1408 dnia: Pn, 07 Luty 2022, 13:30:39 »
Dodrukowuje wszystko na bierzaco, wiec to tez powinno.
Piękno jest w oczach patrzącego.

« Odpowiedź #1409 dnia: Pn, 07 Luty 2022, 17:04:36 »

Jestem świeżo po lekturze "Ghost Money" Thierriego Smolderena. Wcześniej znałem tego scenarzystę jedynie z wydawanej niegdyś przez Egmont serii "Cygan", więc nie za bardzo wiedziałem, czego się w tym przypadku spodziewać. Zostałem więc bardzo miło zaskoczony. "Ghost Money" to kawał świetnego, dziejącego się w niedalekiej przyszłości sensacyjniaka, dodatkowo polanego sporą ilością political-fiction. Poruszone w tej pozycji tematy stanowią chyba sumę wszystkich współczesnych strachów, takich jak: zagrożenie terroryzmem, globalne ocieplenie, niekontrolowane AI, pedofilia i jeszcze pewnie kilku innych. 

Rysunki Bertaila bardzo ładne.

Jeżeli ktoś lubi opisane powyżej klimaty - rekomendacja!

Poważnie aż tak? Ja to się jakoś nastawiłem właśnie na jakąś realistyczną szpiegowską historię w futurystycznym sosie a dostałem pitu-pitu o złych Amerykanach i szlachetnych Arabach z Chinami jako jedynym gwarantem wolności osobistej i bohaterką - francuską blacharą uwikłaną w kompletnie niewiarygodne sytuacje. Rysunki ładne fakt. No i to, że ten komiks dotyczy problemu pedofilii to chyba spora nadinterpretacja.