Autor Wątek: Non Stop Comics  (Przeczytany 561289 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ukaszm84

• Gość
Odp: Non Stop Comics
« Odpowiedź #1695 dnia: Wt, 08 Listopad 2022, 11:33:16 »
Nie wiem czy wiecie (ja nie wiedziałem) jak fajnie wydane jest W głowie Sherlocka Holmesa. Początkowo nie podobało mi się wydanie dwóch osobnych, cienkich tomów zamiast jednego zbiorczego, ale przy takiej formie zmieniam zdanie. Jest takie wycięcie w okładce, przez które widać fragment wyklejki, mam nadzieję, że choć trochę będzie to widać na zdjęciu.

Offline Alfman

« Odpowiedź #1696 dnia: Wt, 08 Listopad 2022, 12:51:51 »
Nie wiem czy wiecie (ja nie wiedziałem) jak fajnie wydane jest W głowie Sherlocka Holmesa. Początkowo nie podobało mi się wydanie dwóch osobnych, cienkich tomów zamiast jednego zbiorczego, ale przy takiej formie zmieniam zdanie. Jest takie wycięcie w okładce, przez które widać fragment wyklejki, mam nadzieję, że choć trochę będzie to widać na zdjęciu.

I historia też trzyma klimat  :)

Offline Death

« Odpowiedź #1697 dnia: Wt, 08 Listopad 2022, 13:05:39 »
A to podobno nie było jedyne wydawnictwo z Polski, które chciało to wydać. NSC dało najlepszą ofertę. To musi być naprawdę świetny komiks skoro wydawcom chciało się o niego bić zamiast wydać coś innego.

Offline laf

« Odpowiedź #1698 dnia: Wt, 08 Listopad 2022, 14:18:18 »
No i przekonaliście :)

Offline Kadet

« Odpowiedź #1699 dnia: Wt, 08 Listopad 2022, 21:34:47 »
Naprawdę fajny patent z tą okładką.

A to jest taka klasyczna historia z Holmesem czy jakaś wariacja z dodaniem wampirów/wilkołaków/podróży w czasie/krwawej brutalności itp.?
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline wujekmaciej

« Odpowiedź #1700 dnia: Śr, 09 Listopad 2022, 10:53:27 »
Raczej klasyczna. Akcja sfokusowana jest na przedstawieniu procesów myślowych Sherlocka, dzięki którym przeprowadza dedukcję. Nie wiem czy dobrze to napisałem :/

Offline Kadet

« Odpowiedź #1701 dnia: Cz, 10 Listopad 2022, 17:48:12 »
Dzięki :)
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline volker

« Odpowiedź #1702 dnia: Pn, 28 Listopad 2022, 10:38:08 »
Nie wiem czy ktoś już o tym pisał, ale na Netfliksie pojawił się film Pacjent na podstawie komiksu Le Bouchera. Filmu jeszcze nie oglądałem ale opinie na Filmwebie nie zachęcają.

https://www.filmweb.pl/film/Pacjent-2022-10023310

Offline laf

« Odpowiedź #1703 dnia: Pn, 28 Listopad 2022, 12:57:41 »
Nie wiem czy ktoś już o tym pisał, ale na Netfliksie pojawił się film Pacjent na podstawie komiksu Le Bouchera. Filmu jeszcze nie oglądałem ale opinie na Filmwebie nie zachęcają.

https://www.filmweb.pl/film/Pacjent-2022-10023310
Też mnie to zaskoczyło jak zobaczyłem w weekend w polecajkach na N. A było to tuż przed odbiorem paczki z zamówieniem z NSC, w której znajdował się zarówno Pacjent, jak i Dni, których nie znamy  8)
Oceny faktycznie nie zachęcają do obejrzenia. Mam nadzieję, że z pierwowzorem będzie zgoła odmiennie  :)

Online Konrad

« Odpowiedź #1704 dnia: Śr, 30 Listopad 2022, 10:25:11 »
Ciekawe info z obozu NSC:
Dziś mój ostatni dzień na stanowisku redaktora (albo dyrektora) prowadzącego Non Stop Comics. Równo 6 lat, 191 komiksów. Było super, dzięki za wszystko i do zobaczenia przy okazji następnych projektów. Wydawnictwo działa dalej, plany na 2023 nie powinny nikogo rozczarować. Czytajcie komiksy!
Krzysiek Ostrowski
https://www.facebook.com/nonstopcomics/posts/pfbid02pDVzDNoqwtHGvpBE2y4UeqcFKn5tLMvXEa7KyVQ127eMJBYVam4xTjFdBvXJycxRl

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1705 dnia: Śr, 30 Listopad 2022, 10:39:08 »
To faktycznie ciekawe, zakładam że Ostrowski był kimś takim w Sonii Dradze jak Kołodziejczak w Egmoncie albo Holcman w Marginesach, czyli człowiekiem znającym się na komiksach w wydawnictwie, które specjalizuje się w czym innym. Ciekawe bardzo czy po jego odejściu utrzymają poziom doboru tytułów.

Offline Simon11

« Odpowiedź #1706 dnia: Śr, 30 Listopad 2022, 10:55:11 »
Ciekawe bardzo czy po jego odejściu utrzymają poziom doboru tytułów.

A może pójdą w rzeczy, które do tej pory nie były możliwe do wydania? Np. Spawn lub Savage Dragon.   :)

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #1707 dnia: Śr, 30 Listopad 2022, 10:56:10 »
O kurde, ciekawe czym była spowodowana taka decyzja. Szacunek dla Pana Krzycha za dobór tytułów i te wszystkie komiksowe przygody, które nam zaserwował.

Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1708 dnia: Śr, 30 Listopad 2022, 11:05:50 »
Wydali sporo pozycji wiec chyba dobrze zazadzal - moze poszlo o kase - lub dostal lepsza oferte gdzies.

Online misiokles

« Odpowiedź #1709 dnia: Śr, 30 Listopad 2022, 11:11:47 »
Też sądzę, że przechodzi do lepiej płatnej pracy.