Autor Wątek: Niepopularne opinie komiksowe  (Przeczytany 59533 razy)

Odp: Niepopularne opinie komiksowe
« Odpowiedź #135 dnia: Pt, 24 Marzec 2023, 17:55:10 »
  Czytałem z tego Achtung Zelig i Bradla. Zelig wyglądał fajnie chociaż to nie moja estetyka, ale fabularnie to było jakieś pierdololo. Bradla w sumie fajnie się czytało, za to graficznie to nie jest coś czego w głupim Marvelu czy DC nie zrobiliby lepiej.

Offline turucorp

« Odpowiedź #136 dnia: Pt, 24 Marzec 2023, 18:06:52 »
Czytałem…

Człowieku, ja się ciebie nie pytam, co ty czytałeś, tylko na jakiej podst. twierdzisz, że m.in. wymienieni przeze mnie twórcy nie potrafią rysować i ci to ma wspólnego z ich narodowością.
Na razie, po kilku dniach, doszliśmy do etapu, że tak sobie napisałeś jakiś „debizm” (to twoje określenie), na który nikt nie powinien nawet reagować.
Czyli faktycznie, kabaret Paranienormalni, tyle, że w twoim wydaniu.  ::)
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline Moreroms

« Odpowiedź #137 dnia: Pt, 24 Marzec 2023, 18:08:04 »
  Bender, ale nie możesz zrozumieć prostych zasad? Nie możesz używać wyrażenia "polskie komiksy".

Ależ może, kto mu zabrania?
Po prostu później musi się liczyć z tym, że ktoś go zapyta, jaka jest podstawa takiego „nierasistowskiego” podejścia.

Czyli już samo forum ma wątpliwe podejście, bo zostały utworzone szufladki wedle "narodowości autorów"?

Offline turucorp

« Odpowiedź #138 dnia: Pt, 24 Marzec 2023, 18:13:32 »
Czyli już samo forum ma wątpliwe podejście, bo zostały utworzone szufladki wedle "narodowości autorów"?

I twoim zdaniem te „szufladki” zostały tutaj i na Gildii wprowadzone w jakim celu?
JPDL
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

« Odpowiedź #139 dnia: Pt, 24 Marzec 2023, 18:16:33 »
  Nie stwierdziłem, że oni nie potrafią rysować.

Offline Moreroms

« Odpowiedź #140 dnia: Pt, 24 Marzec 2023, 18:16:59 »
I twoim zdaniem te „szufladki” zostały tutaj i na Gildii wprowadzone w jakim celu?
JPDL
Pewnie w takim, żeby osoba która nie jest zainteresowana daną szufladką mogła ją zgrabnie ominąć.
A w jakim innym celu?

Offline michał81

« Odpowiedź #141 dnia: Pt, 24 Marzec 2023, 18:22:04 »
Bradla w sumie fajnie się czytało, za to graficznie to nie jest coś czego w głupim Marvelu czy DC nie zrobiliby lepiej.
Oleksicki ma powera w łapie, to jaki walnął wrys dla znajomej w Bradlu pokazuje, że w Marvelu czy DC nie zrobili by tego lepiej.

Offline turucorp

« Odpowiedź #142 dnia: Pt, 24 Marzec 2023, 18:25:34 »
Nie stwierdziłem, że oni nie potrafią rysować.

Polacy nie umieją rysować

Jedyne sensowne wyjaśnienie tego paradoksu, to to, że uważasz ich za Tajów.

Pewnie w takim, żeby osoba która nie jest zainteresowana daną szufladką mogła ją zgrabnie ominąć.
A w jakim innym celu?
Tak, dokładnie w takim celu administracja tego forum i szefowie Gildii zrobili „szufladki” tego typu. Żeby tacy  jak ty mogli je „zgrabnie omijać”, to przecież elementarne, że po to się to robi.
EOT, bo tu już nawet ja wysiadam.

Offline Moreroms

« Odpowiedź #143 dnia: Pt, 24 Marzec 2023, 18:28:20 »
Jedyne sensowne wyjaśnienie tego paradoksu, to to, że uważasz ich za Tajów.
Tak, dokładnie w takim celu administracja tego forum i szefowie Gildii zrobili „szufladki” tego typu. Żeby tacy  jak ty mogli je „zgrabnie omijać”, to przecież elementarne, że po to się to robi.
EOT, bo tu już nawet ja wysiadam.
Kurde skoro to taka oczywista oczywistość, której ja nie rozumiem, to uświadom mnie proszę, w jakim celu zostały stworzone te szufladki?

« Odpowiedź #144 dnia: Pt, 24 Marzec 2023, 18:30:18 »
 Ach to o to nieporozumienie. To wszystko przez moje optymistyczne podejście do świata i niegasnącą wiarę w ludzkość. Po prostu nie sądziłem, że może istnieć tak wielki kretyn, żeby odczytać słowa "Polacy nie umieją rysować" jako "37 mln 394 tys Polaków nie umie rysować" albo "W Polsce nikt, nigdy nie narysował porządnie wyglądającego komiksu".

Kurde skoro to taka oczywista oczywistość, której ja nie rozumiem, to uświadom mnie proszę, w jakim celu zostały stworzone te szufladki?

Rasistowskie szufladki. Nazywajmy rzeczy po imieniu HAHAHAHAHA
« Ostatnia zmiana: Pt, 24 Marzec 2023, 18:32:37 wysłana przez SkandalistaLarryFlynt »

Offline turucorp

« Odpowiedź #145 dnia: Pt, 24 Marzec 2023, 18:37:15 »
Po prostu nie sądziłem, że może istnieć tak wielki kretyn…

Tak z czystej ciekawości (żeby potem nie było pretensji), czy ty właśnie mnie nazwałeś „wielkim kretynem”?

« Odpowiedź #146 dnia: Pt, 24 Marzec 2023, 18:40:30 »
  Ależ skąd. Opisuję wydarzenia z przeszłości.

Offline starcek

« Odpowiedź #147 dnia: Pt, 24 Marzec 2023, 18:43:59 »
Ktoś na zna całkowicie obiektywny sposób na weryfikację umiejętności warsztatowych rysownika komiksów tak żeby bez dwóch zdań przesądzić, czy ktoś potrafi rysować?
I to nie jest pytanie ilu polskich rysowników przeszłoby test rysowania pleców konia. :)

Gawronkiewicz na pewno, bo wrys z konikiem na biegunach ma opanowany do perfekcji.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline turucorp

« Odpowiedź #148 dnia: Pt, 24 Marzec 2023, 18:46:51 »
  Ależ skąd. Opisuję wydarzenia z przeszłości.

A ja optymistycznie sądziłem, że jedynie piszesz dalej, jak ty to określiłeś? „Debilizmy”?
Do tak parszywego poziomu nie mam zamiaru tutaj schodzić.

Ktoś na zna całkowicie obiektywny sposób na weryfikację umiejętności warsztatowych rysownika komiksów tak żeby bez dwóch zdań przesądzić, czy ktoś potrafi rysować?

Oczywiście, wystarczy zapytać tych „ekspertów”, którzy wypowiadają się powyżej albo lajkują te „eksperckie” wpisy.

« Odpowiedź #149 dnia: Pt, 24 Marzec 2023, 18:50:17 »
 No debilizmy, nazywajmy rzeczy po imieniu. Niepotrzebna skromność z twojej strony. Bardziej parszywego poziomu niż dyskusje z twoim udziałem z naprawdę różnymi użytkownikami to na tym forum nigdy nie było.