Nie wydaje mi się, abym musiał posiadać dyplom ASP żeby oceniać "minimalistyczne" ludziki z trzech kresek i dwóch kółek, tak samo jak nie muszę posiadać dyplomu z psychologii, aby nie odróżnić odrażającego prostaka od przyzwoitego człowieka.
O przyzwoitego człowieka to ty jedynie jesteś w stanie się potknąć i nawet nie zauważysz. Podobnie zresztą, jak w kwestii „trzech kresek i dwóch kółek”.
No może dlatego ze sobie dopowiadasz. Nie ma w tym żadnej pogardy. Po prostu opinia. A "Będziesz się smażył mam. Świdziński i Kulik (ładne ilustracje niemniej..) cierpią na wszystkie rpzypadłosci o któych byłą mowa wcześniej.
Do tego co oferuje Blain każdemu z tych autorów BARDZO DALEKO ( Moebiusie nawet nie ma co wspominać w tym zestawieniu). Drnaso styl ma rzeczywiscie mniej wyrafinowany, ale idealnie pasujacy do jego świetnych scenariuszy, i nadal bardziej interesujący i oryginalny od wyżej wymienionych.
Wybacz, ale chyba żaden z komiksów Moeba (którego uwielbiam) nie przywalił mi tak mocno jak „Małpa” Kulik (no może „Oczy kota”), ale już na pewno nie „Incal”. Widziałem kilkukrotnie reakcje ludzi, nawet spoza komiksowa na „Piekło” Prosiaka, jestem pewien na 100%, że żaden komiks Blaina (którego bardzo lubię) nie zadziałałby na nich w ten sposób. Świdziński w swoim dopracowaniu minimalu jest dla mnie wyżej od wielu rzeczy Jasona (chociaż kilka klimatem pozostaje niedoścignione).
Oczywiście to wszystko kwestia subiektywnych preferencji, co nie zmienia faktu, że twoja opinię nadal uważam za zdecydowanie bardziej szokującą niż te wszystkie duby smalone @Skandalisty czy jakiegoś innego @Xmena.
No tak, to jest ten sam autor. Widać, że ma umiejętności, co pozwala mu na eksperymentowanie i szukanie własnego stylu, a w Zasadzie Trójek ten styl jest już dojrzały.
Spell konsekwentnie szlifuje swój styl, ale, skoro narzekałeś na fabułę w „Zasadzie”, to pozwoliłem sobie polecić ci jego rzecz, w której fabuła jest conajmniej błyskotliwa.
„Przygód Stasia i złej nogi” ci w takim razie nie polecę, bo to jeszcze bardziej obyczajówka niż album Prosiaka.