@turucorp napiszę trochę w Twoim stylu... Już w którymś z kolei temacie prowadzisz krucjatę, którą podpierasz tym, jakoby każda wypowiedź o polskich autorach, komiksach, wydawcach i rynku była wycelowana prosto w Ciebie... Miesiąc temu(?) w temacie o rynku ktoś wygrzebał dyskusję sprzed 20 lat gdzie posługiwałeś się identycznymi argumentami jak obecnie, więc to wszystko na forum to nie jest dla Ciebie nowość, te 'jazdy' sprawiają Tobie przyjemność i... i dobrze (może nie dobrze dla innych forumowiczów, ale fajnie że robisz co lubisz)?
Nie żeby Ciebie interesowało co mam do powiedzenia, ale napiszę co ja bym z tym całym 'bagażem' i doświadczeniem w środowisku zrobił - przelałbym te przemyślenia, dyskusje/"dyskusje" itp., na papier, jestem pewien że nie jest to oryginalny koncept, ale komiks o walce propagatora polskich komiksów z zepsutymi czytelnikami niedoceniającymi prawdziwej sztuki można rozwinąć tak w metaforycznych dialogach, jak i w dosłownej akcji, walce dobra ze złem, mogłoby coś bardzo 'meta' z tego wyjść. Najlepsze że pisząc ze swojego punktu widzenia trafiłbyś do swoich fanów (bo osoby przez Ciebie 'krytykowane' i tak po Twój komiks nie sięgną).
Widzę ile tutaj piszesz na forum - w tym czasie bez problemu 'machnałbyś' koncepcję i scenariusze. Wiem że pozostaje kwestia 'zysku' z takiego czegoś, ale jw. - na forum też Tobie nie płacą za pisanie

Jako 'statement' to puścić zamiast tak się wylewać w postach, jestem absolutnie przekonany, że gorszej reklamy sobie nie zrobisz takimi komiksami zestawiając z tym w jaki sposób w tym dla Ciebie newralgicznym temacie wypowiadasz się na forach od kilkudziesięciu lat.
Przepraszam administrację za offtop - widać że @turucorp mimo ciągłych ostrzeżeń nie zamierza zmienić sposobu wypowiedzi (co chyba nie tylko mnie odrzuca od jakiejkolwiek aktywności w tematach gdzie w ten sposób się wypowiada), więc podrzucam mu tytułową "niepopularną opinię komiksową"