Autor Wątek: Nasza Księgarnia  (Przeczytany 25456 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pokia

Odp: Nasza Księgarnia
« Odpowiedź #90 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 11:29:42 »
300 zł to atrakcyjna (jeszcze) cena. Schodziły właśnie po 500-550 zł.

Offline Takesh

« Odpowiedź #91 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 11:46:36 »
I właśnie dlatego czekam na dodruk i wreszcie kupię dwa brakujące tomy za normalne pieniądze.

Te tomy dawałem na liście na urodziny/gwiazdkę/itp ale jakoś nikt ich mi nie kupił... A cena byla max TYLKO 350 😉😎

Offline Murazor

« Odpowiedź #92 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 12:17:26 »
Nasza Księgarnia kilkukrotnie odpowiadała, że nie planuję dodruków.

Offline Death

« Odpowiedź #93 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 12:23:45 »
Timof też miał nie dodrukować pierwszego Donżona, Essex, From Hell, a Egmont miał już nigdy nie wydać Feralnego Majora, Kingdom Come, Azylu Arkham i Legend naszych czasów. ;)

Offline Dracos

« Odpowiedź #94 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 12:29:15 »
Bardzo szanuję takie podejście, bardzo często ludzie, którzy posiadają dany tytuł nie chcą dodruków, bo wtedy ich kolekcja jest "mniej warta".

Poważnie występuje takie zjawisko nawet na mikro rynku komiksowym jaki występuje w Polsce ? Jest mi w to ciężko uwierzyć, a gardłowanie przeciwko dodrukom bym nazwał wyjątkowo niskim czy wręcz podłym zachowaniem.

Offline Takesh

« Odpowiedź #95 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 13:20:11 »
@Dracos
Są tutaj takie osoby. Niestety. Mają jakieś wydanie komiksu, nie ważne czy pierwsze, czy dziesiąte, ale jedyne właściwe i sieją ferment na innych wydawców za tzw duble. Szkoda gadać...

W tym przypadku dodruki jak najbardziej właściwe. Jak uciekły mi dwa tomy to już wiedziałem, że nie ma żartów. Minimum 250 zlotych spekulantom nie dam. Nie żebym nie rozważał...

Offline starcek

« Odpowiedź #96 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 13:22:06 »
Poważnie występuje takie zjawisko nawet na mikro rynku komiksowym jaki występuje w Polsce ? [...].
Oczywiście, że występuje, bo i tutaj masz "inwestorów", którym dodruki psują szyki.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Murazor

« Odpowiedź #97 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 13:35:02 »
Timof też miał nie dodrukować pierwszego Donżona, Essex, From Hell, a Egmont miał już nigdy nie wydać Feralnego Majora, Kingdom Come, Azylu Arkham i Legend naszych czasów. ;)
Wydaję mi się, że nie ma co porównywać NK, która wydaję 2 tytuły, Fistaszki i Mafaldę, do regularnych wydawnictw komiksowych.

Sam straciłem nadzieję na dodruki po 2 mailach do NK w przeciągu ~2lat i za każdym razem ta sama odpowiedź: Fistaszki ledwo się zwracają, więc nie ma szans na wydawanie ich od nowa przez NK.

Chciałem wejść w angielskie wydanie od Canongate, ale jedyna możliwość to zakup przez Amazona. Niestety nie są foliowane i przychodzą wytarte jak ścierka po podłodze.

Offline kenji

« Odpowiedź #98 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 13:56:00 »
Cóż…. Ja ostatnio aby uzupełnić kolekcje zapłaciłem ze 120zl za tom. I tych tomów było … kilka. No ale takie życie kolekcjonera.

Cieszę się Waszym szczęściem :)

Offline radef

« Odpowiedź #99 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 13:56:42 »
Wydaję mi się, że nie ma co porównywać NK, która wydaję 2 tytuły, Fistaszki i Mafaldę, do regularnych wydawnictw komiksowych.
Tylko NK to jest gigantyczne wydawnictwo publikujące wiele książek. A powiedzmy szczerze - takie "Fistaszki" aż tak od standardowej książki się nie różnią (oczywiście - inny format itp., ale nie przesadzajmy).
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline chch

« Odpowiedź #100 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 14:04:33 »
Jak rozumiem nie wiadomo jeszcze czy te nowe wydania będą 1:1 takie jak stare czy np. poprawią tłumaczenie, literówki, szycie?

Offline Murazor

« Odpowiedź #101 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 14:56:37 »
Jakie nowe wydanie? :o

Tylko NK to jest gigantyczne wydawnictwo publikujące wiele książek.
Hachette też wydaję wiele innych rzeczy, ale nie traktuję ich jako pełnoprawne wydawnictwo komiksowe, bo po prostu komiks to malutka część ich oferty.

Z mojej strony koniec tematu, wydawnictwo kilkukrotnie odpisało mi, że nie będzie dodruków. Może się coś zmieniło od zeszłego roku, pytajcie wydawnictwo.

Offline Konrad

« Odpowiedź #102 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 15:16:28 »
@Murazor
Ty serio piszesz? A jak myślisz, o czym od wczoraj ludzie tutaj dyskutują od 3 stron? Podpowiem: zerknij na pierwszy post na 5 stronie albo kliknij tutaj: https://forum.komikspec.pl/dzial-ogolny/nasza-ksiegarnia/msg144510/#msg144510 a potem jeszcze tutaj: https://forum.komikspec.pl/dzial-ogolny/nasza-ksiegarnia/msg144565/#msg144565

Offline asx76

« Odpowiedź #103 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 15:21:02 »
Timof też miał nie dodrukować pierwszego Donżona, (..)

Gdyby nie dobre chęci zagranicznego współwydawcy, to dodruku by nie było (tak szybko) ;)

Online misiokles

« Odpowiedź #104 dnia: Śr, 18 Sierpień 2021, 15:57:20 »
Z mojej strony koniec tematu, wydawnictwo kilkukrotnie odpisało mi, że nie będzie dodruków. Może się coś zmieniło od zeszłego roku, pytajcie wydawnictwo.
Pewnie okołocovidove kryzysy sprawiły że każdy, nawet mały zarobek jest na wagę złota.