0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Niczego nie żałuję! :-)A z perspektywy tych 18 lat, które minęły od pamiętnych obrad mogę tylko powiedzieć, że miałem wtedy rację :-)I tylko szkoda, że w kolejny wtorek pogrzeb współautora nagrodzonej w 2006 pracy. Ten czas, kurde, leci.
Chodzi o "Demokracja"?
A można wiedzieć jakiego komiksu tak broniłeś jak Rejtan?
rany boskie, to naprawdę było już 18 lat temu. Całe pokolenie dorosło...
I gdzie można przeczytać tę Demokrację? Bo szukam i wychodzi mi na to, że jest tylko 6 plansz, ale nie wiem gdzie, czy w jakimś magazynie komiksowym, czy jak?
Znalazłemhttps://wolnemedia.net/demokracja/
O powstaniu komiksu pisze Robert Olesiński:Na pomysł wpadłem prowadząc sesję RPG w Warhammerze w 2003 roku. Grali wtedy ze mną: Adam Olszewski, Tomasz Dobrynin, Michał Wasilewski i taki koleś Grabek. Scenariusz powstał więc jako sesja RPG i gracze walczyli o swoje 180, najczęściej, centymetrów. Później, gdy pracowałem w pracowni rzeźbiarskiej z Pawłem Marszałkiem, zrodził się pomysł stworzenia komiksu. Paweł napisał scenario do mojej idei błyskawicznie. Adrian Madej najpierw długo nic nie robił (około pół roku), a później namalował w tydzień (blitz!) pięć plansz. Tyle właśnie miał komiks na początku. Ostatnią, szóstą, planszę "dorobiliśmy", po ciężkiej kłótni na smsach, z Adrianem.
Dla tych, co nie zauważyli.Jesteśmy grupą 7000 Mzinumokian, przeczytajcie Mzinumok wspak.