Autor Wątek: Nagle Comics - nowy wydawca na rynku  (Przeczytany 202554 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online Konrad

Odp: Nagle Comics - nowy wydawca na rynku
« Odpowiedź #720 dnia: So, 14 Grudzień 2024, 19:08:00 »
Nagle zaczyna wrzucać zapowiedzi na 2025.
Na pierwszy ogień G.I. Joe tom 1: The Cobra Strikes
https://www.amazon.com/G-I-Joe-Vol-Cobra-Strikes/dp/1534328076

Offline celtic

« Odpowiedź #721 dnia: So, 14 Grudzień 2024, 20:08:54 »
Takie nowości serwują, muszą mieć dobre układy z Kirkmanem. Ciekawe czy i jak ruszą A Real American Hero?
« Ostatnia zmiana: So, 14 Grudzień 2024, 20:10:59 wysłana przez celtic »
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline Takesh

« Odpowiedź #722 dnia: So, 14 Grudzień 2024, 20:57:15 »
Czyli wyskakują z samolotu i dowódca ekipy DOPIERO mówi im jaki mają cel...??

Ale A Real American Hero bym brał. Mamy już ponad 300 numerów (ja też) bardzo dobrej serii. Tylko czy ktoś się na to porwie? Skybound zaczęło wydawać duże zbiorcze pierwszych 155 numerów, czyli lata Marcelowskie. Ale takich grubasów to nie sądzę, że doczekamy i u nas. Ale kciuki trzymam.

Offline Death

« Odpowiedź #723 dnia: So, 14 Grudzień 2024, 21:12:17 »
Lubiłem G. I. Joe 30 lat temu, ale ten pociąg już odjechał dawno temu. Ja też nigdy nie byłem dzieckiem Tm-Semic, zawsze bardziej mnie kręciły Thorgal, Pelissa, Szninkiel, Tetfol, Wieczna wojna czy Hugo. Z amerykańskich najbardziej podobały mi się Weapon X i Zabójczy żart. Fajne były też X-Men czy G. I. Joe. Ale tylko fajne. I oczywiście komiksy Dona Rosy i Carla Barksa (choć jeszcze nie wiedziałam, że tak się nazywają ci twórcy). Nagle Comics mocno jedzie na nostalgii z Żółwiami, Transformers czy G. I. Joe., ale już nie stoję na tym peronie i na tej stacji.
Czekam na jakieś kolejne komiksy od Nagle w stylu znakomitego Saint-Elme. Znakomitego. Od pierwszej do ostatniej strony. Kto kupi, ten się nie zawiedzie.

Offline Zakrza

« Odpowiedź #725 dnia: Nd, 15 Grudzień 2024, 20:45:49 »
No całkiem sprawnie im to idzie. Są daty wydań? Skąd info?

Offline michał81

« Odpowiedź #726 dnia: Nd, 15 Grudzień 2024, 21:01:04 »
No całkiem sprawnie im to idzie. Są daty wydań? Skąd info?
Nie ma dat wydań. Info jest z fb wydawcy, gdzie je umieścił.

Offline Pocztar

« Odpowiedź #727 dnia: Pn, 16 Grudzień 2024, 11:21:22 »
Czekam na jakieś kolejne komiksy od Nagle w stylu znakomitego Saint-Elme. Znakomitego. Od pierwszej do ostatniej strony. Kto kupi, ten się nie zawiedzie.

A powiesz mi, co tam jest takiego znakomitego? Ledwo zmęczyłem 4 tomy i 5 nawet już nie kupiłem.
« Ostatnia zmiana: Pn, 16 Grudzień 2024, 11:28:02 wysłana przez Pocztar »

Offline Death

« Odpowiedź #728 dnia: Pn, 16 Grudzień 2024, 12:02:34 »
Najpierw napisz co tam jest takiego słabego, że kupiłeś aż cztery tomy i męcząc się przeczytałeś ponad 300 stron w A4, czyli 80% komiksu i poległeś dopiero przed finałem. :)

Offline rapr

« Odpowiedź #729 dnia: Pn, 16 Grudzień 2024, 12:19:23 »
Najpierw napisz co tam jest takiego słabego, że kupiłeś aż cztery tomy i męcząc się przeczytałeś ponad 300 stron w A4, czyli 80% komiksu i poległeś dopiero przed finałem. :)

Wiadomo, co mówi się o gustach, ale mi (subiektywnie) cztery pierwsze tomy podobały się zdecydowanie bardziej niż finał. Seria ma naprawdę świetne i żywe rysunki, które są podkreślone niezwykłymi kolorami. Finał z drugiej strony ma tą jedną trudność, że musi pozamykać wątki z poprzednich tomów i robi to... przeciętnie.
Spoiler: PokażUkryj
Zwłaszcza postać brata detektywa wydaje się być nie użyta wystarczająco. Wątki supernaturalne też mam wrażenie dość zbędne (poza jedną sceną).
Ogółem uważam, że Saint-Elme to bardzo solidny komiks, który pewnie mógł doczekać się nieco lepszego finału.

Offline Death

« Odpowiedź #730 dnia: Pn, 16 Grudzień 2024, 12:28:42 »
Ja się bałem tych wątków nienaturalnych, ale na szczęście (w mojej opinii) nie przekroczyli tej cienkiej linii, przez którą już prawie przełożyli nogę i finał bardzo mi się podobał. Nie to co w innym komiksie Frederika Peetersa czyli Aamie, gdzie pierwsze dwa tomy były rewelacyjne, trzeci już zwiastował słaby finał, a czwarty (ostatni) bardzo mnie zawiódł. Tutaj od początku do końca jest ten klimacik, lekkość i poziom Fargo utrzymany. Trochę niepoważny jest to komiks, trochę powalony (jak właśnie Fargo), a jednak to nadal dobry kryminał. Mnie podszedł całkowicie. I te kolory... tak dobrych kolorów w komiksie dawno nie widziałem.

Offline Pocztar

« Odpowiedź #731 dnia: Pn, 16 Grudzień 2024, 12:40:39 »

Trochę czasu minęło już od lektury tych starszych tomów, więc nie pamiętam wszystkich "zarzutów".
Kreska mi totalnie nie leżała, chociaż rozumiem, że to kwestia gustu. Za dużo groteski,  postacie drugoplanowe raczej walnięte i w ogóle nie angażujące, fabuła bardzo wolno się rozwija, kolory jak po dragach, perspektywa często leży, wątek kryminalny był tak słaby, że w sumie nawet już nie pamiętam o co w nim chodziło. Lubię "fiction", ale tu chyba jest jednak za dużo "weird".

Offline Pocztar

« Odpowiedź #733 dnia: Wt, 17 Grudzień 2024, 10:43:02 »
Kolejne 2 tytuły to:

Oba zapowiadają się świetnie, ostrze sobie ząbki :))

Offline eyesore

« Odpowiedź #734 dnia: Wt, 17 Grudzień 2024, 11:27:35 »
jak na Geiger czekam bo pierwsza część bardzo mi się podobała to nie wiem co myśleć o drugiej pozycji...  :-\