Autor Wątek: Nagle Comics - nowy wydawca na rynku  (Przeczytany 202538 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Midar

Odp: Nagle Comics - nowy wydawca na rynku
« Odpowiedź #690 dnia: So, 12 Październik 2024, 22:54:45 »
Chyba jedyne wydawnictwo na rynku, od którego nie mam żadnego komiksu i ich oferta wcale mnie nie pociąga.

Offline Szekak

« Odpowiedź #691 dnia: So, 12 Październik 2024, 23:25:44 »
Mogą mieć nawet 60% i co z tego jak inni mają lepszy repertuar
Kwestia gustu, wiadomo. Ja widze świetne i slabsze pozycje u każdego wydawcy. Parker, Saint elme,  friday czy komiksy Warrena Johnsona to na pewno mocne tytuły.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline tomsawyer

• Polubień: 414
  • Żywych zwołuję, zmarłych opłakuję, gromy kruszę.
    • Rush Hemispheres
« Odpowiedź #692 dnia: Nd, 13 Październik 2024, 10:50:48 »
Tak na marginesie tych rozważań, komiksy już jakiś czas temu przestały być tanim hobby. Mówimy o wyborach między drogie, a bardzo drogie.
"Nie od razu Rzym zbudowano, oczywiście, z tamtą robotą nie miałem nic wspólnego."

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #693 dnia: Nd, 13 Październik 2024, 12:26:39 »
Tak na marginesie tych rozważań, komiksy już jakiś czas temu przestały być tanim hobby. Mówimy o wyborach między drogie, a bardzo drogie. kupię, a nie kupię.

Poprawiłem  ;) ;) ;)
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline gashu

« Odpowiedź #694 dnia: Wt, 15 Październik 2024, 21:55:52 »
Przeczytałem sobie te nowe Transformersy od Nagle.
Faktycznie, jest to głównie nawalanka, treści póki co nie ma tam za grosz, ale z drugiej strony tragedii też nie ma. Z racji tego że to pierwszy tom, no i pewnie trochę z sentymentu do marki, dam jeszcze szansę tej serii.

Przyczepię się natomiast do rysunków, a zwłaszcza momentów transformacji, które są totalnie pozbawione szczegółów, zamazane, jakby zabrakło na ten element czasu, albo po prostu umiejętności lub wyobraźni. Szkoda , że za oprawę graficzną nie odpowiadał w tym przypadku jakiś mangaka  ???.
« Ostatnia zmiana: Wt, 15 Październik 2024, 21:58:35 wysłana przez gashu »

Offline LukCook

« Odpowiedź #695 dnia: Pn, 21 Październik 2024, 14:35:47 »
❗️📢❗️ 20.11 to data naszych ostatnich premier zaplanowanych na 2024 rok, wśród nich kolejne tytuły będące częścią ENERGON UNIVERSE - m.in. mini seria COBRA COMMANDER tom 1. Łapcie przykładowe plansze! Preorder już na początku listopada!
COBRA COMMANDER TOM 1
Energon Universe po raz trzeci. W przededniu powstania organizacji Kobra tajemnicza postać poszukuje Energonu - substancji nieznanego pochodzenia odkrytej pośród opanowanych przez brutalny gang Dreadnoksów bagien południa Stanów Zjednoczonych. Kim jest Cobra Commander? Skąd pochodzi? I jakie siły jest gotów uwolnić, by zrealizować swoje ambicje?
Energon Universe rozrasta się w zaskakujących kierunkach. Doświadczeni i uwielbiani twórcy odpowiadający za poszczególne tytuły z tego uniwersum bawią się konwencjam i stylistykami z powodzeniem mieszając space operę z sensacją, horrorem i czystą przygodą. We współczesnym mainstreamowym komiksie chyba trudno byłoby znaleźć lepszą rozrywkę.
DLA FANÓW
#Transformers, #GIJoe

Offline Konrad

« Odpowiedź #696 dnia: Pt, 25 Październik 2024, 19:59:40 »
Oprócz Cobra Commander i Duke w listopadzie też drugi i zarazem ostatni tom Extremity
https://www.instagram.com/naglecomics/p/DBinK2gOhTq/

Zbliża się też finałowy trzeci tom Pewnego razu gdzieś na końcu świata, ale nie napisali jeszcze kiedy (listopad/grudzień?)
https://www.instagram.com/naglecomics/p/DBjNFZlIvXi/

Offline celtic

« Odpowiedź #697 dnia: Pt, 01 Listopad 2024, 21:41:47 »
Wydaje mi się że kiedyś Nagle pytane odnośnie wydania kolorowych "Żywych Trupów" powiedziało że jest taka możliwość. Stąd mój post w tym wątku.
Zdaje się też że Kirkman powiedział, że kolorowe Trupy nie ukażą się w wydaniach zbiorczych. Jeśli nie ukażą się tak wydane w stanach, to pewnie też nigdzie indziej zbiorczych wydań nie zobaczymy. Moje pytanie, czy kupowalibyście zeszyty "Trupów" w kolorze po 15-20 zł, z tym że z opcją dokupienia, powiedzmy po ukazaniu się 15-20 zeszytów odpowiedniego slip case'a na nie?
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline maxim1987

« Odpowiedź #698 dnia: Pt, 01 Listopad 2024, 21:55:55 »
Kupowałbym

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #699 dnia: Pt, 01 Listopad 2024, 22:04:09 »
Ja nie. Nie podoba mi się wersja kolorowa. Poza tym mam już od dawna na półce wersję deluxe. 

Offline Koalar

« Odpowiedź #700 dnia: Pt, 01 Listopad 2024, 23:35:57 »
Zdaje się też że Kirkman powiedział, że kolorowe Trupy nie ukażą się w wydaniach zbiorczych.

Nie pierwszy raz czytam to info i kiedyś szukałem jakichś źródeł. Jedyne, co znalazłem, to to, że w okolicy startu kolorowej edycji miał stwierdzić, że w najbliższym czasie nie będzie wydań zbiorczych. Więc obstawiam, że to kwestia czasu.

Co do pytania, to nie kupowałbym zeszytów.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Dracos

« Odpowiedź #701 dnia: So, 02 Listopad 2024, 06:12:31 »
Absolutnie żadnych zeszytów.

Kolorowej wersji w zasadzie te bym raczej nie kupił nawet zbiorczej.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #702 dnia: So, 02 Listopad 2024, 10:05:16 »
Może powinniśmy zrobić ankietę, żeby zbadać zainteresowanie na forum. I pytania w stylu: czy kupowałbyś gdyby poszło wznowienie czarno-białe? czy kupowałbyś wszystko, czy tylko brakujące TPB? Czy kupowałbyś gdyby wyszło w kolorze? Czy kupowałbyś w zeszytach?

Osobiście wolałbym wersję czarno-białą. Nie mam żadnego albumu w swoim zbiorze, więc obojętne mi w jakiej formie to by wyszło, chociaż biorąc pod uwagę wydanie Taurusa najlepsze z punktu widzenia wcześniejszych kupujących byłyby tpb.

Ostatnio przeczytałem dwa pierwsze albumy i to dalej jest miazga, wciąż porusza i daje do myślenia.
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline jahred666

« Odpowiedź #703 dnia: So, 02 Listopad 2024, 16:48:13 »
ja ochoczo wyciągnąłbym ręce (i portfel) po trupy w zbiorczym kolorowym wydaniu w twardej okładce... :P

Offline Konrad

« Odpowiedź #704 dnia: So, 02 Listopad 2024, 16:58:52 »
« Ostatnia zmiana: So, 02 Listopad 2024, 17:02:38 wysłana przez Konrad »