Autor Wątek: Nagle Comics - nowy wydawca na rynku  (Przeczytany 202874 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Takesh

Odp: Nagle Comics - nowy wydawca na rynku
« Odpowiedź #345 dnia: Pn, 14 Sierpień 2023, 18:09:16 »
Pytam szerszego grona, bo sam lubię różne, totalnie inne rzeczy. Byleby było dobre w swojej konwencji, czy też je łamiąc.

Powyższe 3 tytułu są na szczycie listy "w ciemno", a to głównie ze względu na autorów, których lubię.

Dlatego dalej polecajcie, bo ciągle rozważam co kupić, a portfel nie jest z gumy...

Offline LukCook

« Odpowiedź #346 dnia: Pt, 18 Sierpień 2023, 12:24:13 »
Odebrałem dzisiaj drugą przesyłkę z Nagle! (przez motyleksiążkowe) i wielka poprawa, przesyłka pancernie zabezpieczona.

Offline Konrad

« Odpowiedź #347 dnia: Cz, 24 Sierpień 2023, 19:51:23 »
I oficjalnie są już też listopadowe zapowiedzi, które zamkną 2023 rok (w grudniu przerwa):
- Upgrade Soul
- Nocturnals tom 1
- Parker tom 2

Offline 79ers

« Odpowiedź #348 dnia: Cz, 24 Sierpień 2023, 21:33:32 »
Nocturnals z ta okładką?

Offline Nowicjusz

« Odpowiedź #349 dnia: Cz, 24 Sierpień 2023, 21:54:49 »
Dla mnie tylko Nocturnals, bo obłędne rysunki są.
Wie ktoś ile tomów jest/będzie?

Offline Konrad

« Odpowiedź #350 dnia: Cz, 24 Sierpień 2023, 22:05:43 »
@Nowicjusz
Jeśli nic się nie zmieniło to Nocturnals miało być wydane w 2 tomach - jeden 320 stron, drugi 432 strony.
Na podstawie tych omnibusów:
https://www.darkhorse.com/Books/3008-634/Nocturnals-Omnibus-Volume-1-HC
https://www.darkhorse.com/Books/3008-635/Nocturnals-Omnibus-Volume-2-HC

Offline Nowicjusz

« Odpowiedź #351 dnia: Cz, 24 Sierpień 2023, 22:18:10 »
@Konrad
Dzięki za info,  lubię takie grubaski😀

« Odpowiedź #352 dnia: Pt, 25 Sierpień 2023, 00:22:17 »
Geiger. Fantastyczne rysunki i kolory.

Czytam od wczoraj, jestem w połowie i wchodzi jak złoto. Trochę Mad Maxa, odrobina klimatu z Łasucha, Walking Dead, czy serialowego Jeremiaha (ktoś to w ogóle pamięta?). Z czystym sumieniem polecam, chociaż jak ktoś ma awersję do trykociarstwa i spodziewa się klasycznej historii drogi w stylu McCarthiego to może niekoniecznie będzie to komiks dla niego.

Offline Brzon

« Odpowiedź #353 dnia: Pt, 25 Sierpień 2023, 01:33:00 »
Geiger. Fantastyczne rysunki i kolory.
I tylko tyle.

Offline Pocztar

« Odpowiedź #354 dnia: Pt, 25 Sierpień 2023, 15:24:27 »
Czytam od wczoraj, jestem w połowie i wchodzi jak złoto. Trochę Mad Maxa, odrobina klimatu z Łasucha, Walking Dead, czy serialowego Jeremiaha (ktoś to w ogóle pamięta?). Z czystym sumieniem polecam, chociaż jak ktoś ma awersję do trykociarstwa i spodziewa się klasycznej historii drogi w stylu McCarthiego to może niekoniecznie będzie to komiks dla niego.

Dokładnie!
Warto mieć na oku, bo to przede wszystkim początek nowego uniwersum. Oby rozrastało się w dobrym kierunku :)
Więcej o komiksie naskrobałem tutaj:

https://moviesroom.pl/recenzje/recenzje-komiksow/geiger-recenzja-komiksu/

Offline Leyek

« Odpowiedź #355 dnia: Pt, 25 Sierpień 2023, 15:32:55 »
Nie no jak lubię Johnsa to ten Geiger jest zupełnie daremny. Sprawdza się jedynie jako wprowadzenie do uniwersum, które może być ciekawe. Ale samodzielnie to za nic się nie broni. Naściągane z innych dzieł popkultury, ale tak do przesady, że wyszedł z tego zupełnie niestrawny mix (frakcje jak Ci pseudorycerze czy goście z czasów prohibicji to jedna z największych głupot jakie widziałem kiedykolwiek w komiksie).

Offline michał81

« Odpowiedź #356 dnia: Pt, 25 Sierpień 2023, 15:44:28 »
(frakcje jak Ci pseudorycerze czy goście z czasów prohibicji to jedna z największych głupot jakie widziałem kiedykolwiek w komiksie).
A w Falloucie to wszystko działało, bo dla mnie Geiger właśnie tym trochę jest.

Offline Dracos

« Odpowiedź #357 dnia: Pt, 25 Sierpień 2023, 15:51:21 »
A w Falloucie to wszystko działało, bo dla mnie Geiger właśnie tym trochę jest.

No i namówiłeś :)

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #358 dnia: Pt, 25 Sierpień 2023, 15:55:35 »
Dla mnie Geiger słaby. Co ciekawe, następny w kolejce Junkyard Joe jest niestety tylko trochę lepszy niż poprzednik. Fabuła goni na łeb ja szyje (już po dwóch stronach dzieciaki występujące w komiksie są najlepszymi przyjacielami tytułowego Joe), a sam antagonista jest tak strasznie papierowy, że tuż po przeczytaniu musiałem sobie przypomnieć kim on w zasadzie był. No i końcówka komiksu jest tak absurdalna (scena z mieszkańcami miasteczka), że przpomina to nagle jakieś kino familijne.
Ogólnie, ja już odpuszczam całe to uniwersum i następnej pozycji już nawet nie sprawdzam. Z tego co widzialem, Johns w listopadzie ponownie wraca do świata Geigera z dwuzeszytową miniserią.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #359 dnia: Pt, 25 Sierpień 2023, 15:58:35 »
Główna historia Geigera jest spoko. Ale ja nie wiedziałem, że to jest początek kolejnego super duper uniwersum i mnie to wkurzyło na tyle, że sprzedałem.