Autor Wątek: Nagle Comics - nowy wydawca na rynku  (Przeczytany 203025 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline donT

Odp: Nagle Comics - nowy wydawca na rynku
« Odpowiedź #165 dnia: Wt, 04 Kwiecień 2023, 17:33:25 »
Jakie to są ładne komiksy?

Dolaczam do pytania. Bez cienia zlosliwosci czy taniego sarkazmu - jakie to sa ladne komiksy?
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Brvk

« Odpowiedź #166 dnia: Wt, 04 Kwiecień 2023, 17:52:30 »
Odnoszę wrażenie, że na forum coraz częściej mamy do czynienia z ocenami wystawianymi po milisekundowym zerknięciu na planszę. Pierwszy impuls docierający do mózgu definiuje komiks.

Przy okazji pokuszę się o krótką definicję -  ładny komiks to taki, którego nie narysowałby mój pięcioletni syn. Przynajmniej takie wysnuwam wnioski z wieloletniej lektury forów komiksowych.

Offline Jaszczu

« Odpowiedź #167 dnia: Wt, 04 Kwiecień 2023, 20:33:00 »
Mityczny pięcioletni syn. Mam nadzieję, że będzie z nim kiedyś spotkanie na którymś z festiwali.

Offline Popiel

« Odpowiedź #168 dnia: Wt, 04 Kwiecień 2023, 20:51:58 »
Mityczny pięcioletni syn. Mam nadzieję, że będzie z nim kiedyś spotkanie na którymś z festiwali.

I że właśnie BĘDZIE rysował komiksy, żeby pokazać wszystkim "znawcom" jaka to radocha.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #169 dnia: Wt, 04 Kwiecień 2023, 21:05:39 »
Yaaay!  Brzydki komiks Peetersa!

Offline ryba

« Odpowiedź #170 dnia: Wt, 04 Kwiecień 2023, 21:13:59 »
Jakie to są ładne komiksy?

Dla mnie piękne są plansze Rosińskiego z Zemsty Hrabiego Skarbka.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #171 dnia: Wt, 04 Kwiecień 2023, 21:23:26 »
A dla mnie Świdzińskiego ze Zdarzenia 1908

Offline Dracos

« Odpowiedź #172 dnia: Śr, 05 Kwiecień 2023, 09:36:05 »
A dla mnie Świdzińskiego ze Zdarzenia 1908
Nawet bym pół złamanego grosza za ten komiks nie zapłacił.

Offline HaVoK

« Odpowiedź #173 dnia: Śr, 05 Kwiecień 2023, 10:19:45 »
Znakomity komiks.

Offline burberry

« Odpowiedź #174 dnia: Śr, 05 Kwiecień 2023, 10:44:05 »
Nawet bym pół złamanego grosza za ten komiks nie zapłacił.

Szkoda, bo to naprawdę świetny komiks. Gdy to czytałem te 7 lat temu to dostał ode mnie 9/10, i to pomimo szaty graficznej, która z pewnością może się nie podobać. Za to nadrabia humorem i jakością opowiadania historii.

Offline Motyl

« Odpowiedź #175 dnia: Śr, 05 Kwiecień 2023, 19:56:03 »

« Odpowiedź #176 dnia: Śr, 05 Kwiecień 2023, 20:23:56 »
  No i jakoś tak z początkowego entuzjazmu niewiele zostało. Jakieś fantasy bez dymków wyglądające jak coś dla raczej młodszego czytelnika. Komiks o wrestlingu, który był niemalże pewniakiem a tu jakaś panna bije się z wielkim drabem, więc raczej odpada. Tytuł od znanego duetu piszącego sensacjo-kryminały, który okazuje się tytułem young adult. Wygląda na to, że poczekam na tego Parkera.

Ceny to akurat wydają się w porządku, zobaczymy jak i czy wogóle będzie to rabatowane.
« Ostatnia zmiana: Śr, 05 Kwiecień 2023, 20:29:18 wysłana przez SkandalistaLarryFlynt »

Offline Xmen

« Odpowiedź #177 dnia: Śr, 05 Kwiecień 2023, 20:26:53 »
Boziu przenajświętszy, myślałem że chociaż na start będą mieli ceny dla ludzi...
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline KzT

« Odpowiedź #178 dnia: Śr, 05 Kwiecień 2023, 20:41:33 »
Ewidentnie idą na początek w tytuły (raczej) młodzieżowe. I być może bardzo dobrze. Wprawdzie nic dla siebie nie znajduję, ale może celują w jakąś rozpoznaną niszę. Jedyne co mnie zadziwia to ceny. One są w porządku dla czytelnika dorosłego (takiego jak ja), ale raczej nie dla młodzieży (jak się porówna z cenami Heartstoppera czy czegoś takiego). Kciuki trzymam (jak za każdego wydawcę), ale ciekawi mnie czy to wypali.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #179 dnia: Śr, 05 Kwiecień 2023, 20:54:06 »
Ja mam specyficzny sposób wybierania komiksów do kupienia - nie czytam opisów, nie oglądam przykładowych plansze, bo nie tematyka czy gatunek są dla mnie ważne a poziom. Więc selekcjonuję pod kątem autorów, których lubię oraz wydawnictw, których profil mi odpowiada. To nie jest oczywiście zasada stuprocentowa, zdarzają mi się inne źródła oczywiście, ale zdecydowana większość. Więc w kontekście Nagle kupię 2-3 pierwsze pakiety i wtedy stwierdzę czy gust wydawcy mi pasuje.