Zapowiada się Non Stop Comics bis. Póki co nic z efektem" biere na premiere" , Geoff Johns do rozważenia reszta poczeka na opinie no i zobaczymy jakie będą ceny
Geiger to dla mnie trochę niemrawy
Mad Max, który chciał być bardziej napakowany niż
Fury Road, a wyszedł kapiszon. Do
Junkyard Joe podchodziłem mocno sceptycznie, bo nie jestem fanem wojennych historii, ale ta mini-seria mnie wciągnęła i polecam. Wątek militarny jest tłem dla historii o zagubionym robocie. Johns tworzy tymi mini-seriami
własne universum i pewnie następna będzie mini-seria o Redcoacie.
A co do Spawna to już pisałem - Todd często robi punkty startowe dla nowego czytelnika (w okolicach jubileuszowych numerów). Śmiało można u nas zacząć wydawanie Spawna od
Endgame (#185-196) gdzie Al umiera i później dowiadujemy się kto jest nowym Spawnem (
świetny horrorowy klimat serii), a później wraca Al, mamy zemstę i za chwilę wjazd wielu Spawnów w klimatach akcyjniaków (m.in. Gunslingera z własną serią i powrót Jima który zastępował Ala). Chwilę przed tym dowiadujemy się jak i dlaczego stworzono Spawny (#296-297). Ogólnie run z nowym Spawnem i ilustracjami Kudrańskiego jest dla mnie najciekawszy, a niestety kupa czasu minie zanim wydania zbiorcze
Origins dojda do do tych zeszytów (aktualnie 24 tom
Origins jest na #141-146). Cały run z rysunkami Szymona nie został niestety zebrany w ramach TPB, więc mielibyśmy ekskluzywny materiał na rodzimym rynku. Może Todd i Szymon zgodziliby się na jakieś ekskluzywne okładki na polski rynek dla nowych tomów.

Tak to powinno wyglądać:
0.
Hellspawn: The Complete Collection - Dawno wyprzedana seria (zamknięta w jednym tomie) pisana przez Bendisa i z rysunkami Steve'a Nilesa sprawdzająca czy jest branie na Spawna na naszym rynku.
1.
Endgame - #185-196
2.
New Beginnings v1-2 - #201-212
3. Niewydane jako zbiorcze (dalsza część runu Kudrańskiego) #213-250
4.
Resurrection - #251-255
5.
Satan Saga Wars - #256-262
6.
Hell On Earth - #263-266
7.
Dark Horror (ilustracje Jasona Shawna Alexandra) - #276-283
8.
Enemy of the State - #284-290
9.
Vengeance - #291-297
10.
Record-Breaker - #298-301
11.
Aftermath - #302-307
12.
Omega - #308-314
13.
Gunslinger Spawn v1 #1-6
14.
King Spawn v1 #1-6
15.
Scorched #1-6 (seria drużynowa z wieloma Spawnami, zaczyna się po pierwszym tomie
Gunslingera)
16.
King Spawn v2 #7-12
4-5 to są gorsze fabularnie tomy, ale od 6 wracamy do klimatu horroru. Od 11 zmienia się klimat serii na akcyjniaka i tworzy się uniwersum Spawnów w teraźniejszości (Simmons, She-Spawn, Medival, Gunslinger, Plague, itd.).
A jak już pisze sobie życzenia to chciałbym żeby wydali całe
Shade, the Changing Man Petera Milligana.