Autor Wątek: Nagle Comics - nowy wydawca na rynku  (Przeczytany 202470 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline parsom

Odp: Nagle Comics - nowy wydawca na rynku
« Odpowiedź #105 dnia: So, 11 Luty 2023, 17:44:54 »
No, Getin Noble Bank też miał zaplecze w postaci inwestora... XD

Offline turucorp

« Odpowiedź #106 dnia: So, 11 Luty 2023, 18:03:56 »
No, Getin Noble Bank też miał zaplecze w postaci inwestora... XD

Słaba riposta, uważasz, że inwestorka, która wielokrotnie pokazywała swoją nieznajomość specyfiki branży komiksowej i lekceważenie dla innych wydawców z branży, jest pewniejszą opcją, niż inwestor-pasjonat komiksów, z chyba nawet większymi zasobami?
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline parsom

« Odpowiedź #107 dnia: So, 11 Luty 2023, 18:08:57 »
Nie uważam. Ale bez dwóch zdań będzie im trudniej teraz, niż było na początku NSC. Raz - ludzie już się taką ofertą w jakimś stopniu nasycili, NSC wchodziło na wygłodniały runek, na początku sprzedawało się wszystko ze znaczkiem "i". Dwa - oczywiście sytuacja ekonomiczna. Trzy - Sonia Draga potrafi być wredna (podobno) i jak zechce, to pójdzie na zwarcie.
Żeby było jasne - zdecydowanie nie kibicuję SD.

Offline turucorp

« Odpowiedź #108 dnia: So, 11 Luty 2023, 18:44:28 »
Nie uważam. Ale bez dwóch zdań będzie im trudniej teraz, niż było na początku NSC.

Niby tak, ale rozmawialiśmy o aspekcie finansowym, a nie problemach z wejściem na rynek.
Kurde, mam pewien dyskomfort, kiedy uświadamiam sobie, że większość wydawców czyta ten wątek, a potem mi będą marudzić, więc już znikam ;)
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline parsom

« Odpowiedź #109 dnia: So, 11 Luty 2023, 18:46:53 »
Ja tylko mówię, że super inwestor nie daje im nieśmiertelności. Zwłaszcza w ewentualnej (bo może wcale do niej nie dojdzie - nie wiem jakim jaki pomysł) konfrontacji z chytrą babą.

Offline turucorp

« Odpowiedź #110 dnia: So, 11 Luty 2023, 18:50:40 »
Ale żadnej konfrontacji raczej nie będzie, to bardziej podział tortu, a nie przecinanie stołu na pół.

Offline parsom

« Odpowiedź #111 dnia: So, 11 Luty 2023, 18:55:48 »
Po tym co piszesz zaczynam się zastanawiać, czy nie wejdą w komiksy krajowe...

Offline PabloWu

« Odpowiedź #112 dnia: So, 11 Luty 2023, 19:11:33 »
Zdrowa rywalizacja zawsze jest motorem napędowym  żeby wydawać dobry jakościowo produkt i być lepszym od konkurencji. Po obejrzeniu wywiadu na YouTube   z byłym szefem Non Stop Comics napewno kupię ze dwa tytuły na premierę, faktycznie może pan Ostrowski będzie miał tutaj większą swobodę w doborze tytułów i kontrolę nad wydawnictwem. Pożyjemy zobaczymy , grunt że coś się dzieje :)

Offline turucorp

« Odpowiedź #113 dnia: So, 11 Luty 2023, 19:54:57 »
Po tym co piszesz zaczynam się zastanawiać, czy nie wejdą w komiksy krajowe...

Nic mi o tym nie wiadomo, gadaliśmy bardziej o pewnym argentyńskim twórcy ;)

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #114 dnia: So, 11 Luty 2023, 20:27:05 »
Nic mi o tym nie wiadomo, gadaliśmy bardziej o pewnym argentyńskim twórcy ;)

Temat na forum przygotowany, jako do niedawna jedyny w dziale Komiksy z reszty świata :P

Online amsterdream

« Odpowiedź #115 dnia: So, 11 Luty 2023, 21:10:41 »
Już taki jeden był co miał podobno ogromne zaplecze finansowe. Skończyło się na fantasmagoriach.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Online misiokles

« Odpowiedź #116 dnia: So, 11 Luty 2023, 21:23:20 »
Są też tacy, co mają duże zaplecze finansowe i działają z powodzeniem. Prowadzenie firmy zależy o miliona czynników.

Offline Archie

« Odpowiedź #117 dnia: Nd, 12 Luty 2023, 09:27:38 »
Zapowiada się Non Stop Comics bis. Póki co nic z efektem" biere na premiere" , Geoff Johns do rozważenia reszta poczeka na opinie no i zobaczymy jakie będą ceny
Geiger to dla mnie trochę niemrawy Mad Max, który chciał być bardziej napakowany niż Fury Road, a wyszedł kapiszon. Do Junkyard Joe podchodziłem mocno sceptycznie, bo nie jestem fanem wojennych historii, ale ta mini-seria mnie wciągnęła i polecam. Wątek militarny jest tłem dla historii o zagubionym robocie. Johns tworzy tymi mini-seriami własne universum i pewnie następna będzie mini-seria o Redcoacie.

A co do Spawna to już pisałem - Todd często robi punkty startowe dla nowego czytelnika (w okolicach jubileuszowych numerów). Śmiało można u nas zacząć wydawanie Spawna od Endgame (#185-196) gdzie Al umiera i później dowiadujemy się kto jest nowym Spawnem (świetny horrorowy klimat serii), a później wraca Al, mamy zemstę i za chwilę wjazd wielu Spawnów w klimatach akcyjniaków (m.in. Gunslingera z własną serią i powrót Jima który zastępował Ala). Chwilę przed tym dowiadujemy się jak i dlaczego stworzono Spawny (#296-297). Ogólnie run z nowym Spawnem i ilustracjami Kudrańskiego jest dla mnie najciekawszy, a niestety kupa czasu minie zanim wydania zbiorcze Origins dojda do do tych zeszytów (aktualnie 24 tom Origins jest na #141-146). Cały run z rysunkami Szymona nie został niestety zebrany w ramach TPB, więc mielibyśmy ekskluzywny materiał na rodzimym rynku. Może Todd i Szymon zgodziliby się na jakieś ekskluzywne okładki na polski rynek dla nowych tomów. ;)

Tak to powinno wyglądać:
0. Hellspawn: The Complete Collection - Dawno wyprzedana seria (zamknięta w jednym tomie) pisana przez Bendisa i z rysunkami Steve'a Nilesa sprawdzająca czy jest branie na Spawna na naszym rynku.
1. Endgame - #185-196
2. New Beginnings v1-2 - #201-212
3. Niewydane jako zbiorcze (dalsza część runu Kudrańskiego) #213-250
4. Resurrection - #251-255
5. Satan Saga Wars - #256-262
6. Hell On Earth - #263-266
7. Dark Horror (ilustracje Jasona Shawna Alexandra) - #276-283
8. Enemy of the State - #284-290
9. Vengeance - #291-297
10. Record-Breaker - #298-301
11. Aftermath - #302-307
12. Omega - #308-314
13. Gunslinger Spawn v1 #1-6
14. King Spawn v1 #1-6
15. Scorched #1-6 (seria drużynowa z wieloma Spawnami, zaczyna się po pierwszym tomie Gunslingera)
16. King Spawn v2 #7-12

4-5 to są gorsze fabularnie tomy, ale od 6 wracamy do klimatu horroru. Od 11 zmienia się klimat serii na akcyjniaka i tworzy się uniwersum Spawnów w teraźniejszości (Simmons, She-Spawn, Medival, Gunslinger, Plague, itd.).

A jak już pisze sobie życzenia to chciałbym żeby wydali całe Shade, the Changing Man Petera Milligana. ;D
« Ostatnia zmiana: Nd, 12 Luty 2023, 10:22:17 wysłana przez Archie »
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens. And it can happen to you."

Offline michał81

« Odpowiedź #118 dnia: Nd, 12 Luty 2023, 11:04:33 »
Tak to powinno wyglądać:
0. Hellspawn: The Complete Collection - Dawno wyprzedana seria (zamknięta w jednym tomie) pisana przez Bendisa i z rysunkami Steve'a Nilesa sprawdzająca czy jest branie na Spawna na naszym rynku.
1. Endgame - #185-196
2. New Beginnings v1-2 - #201-212
3. Niewydane jako zbiorcze (dalsza część runu Kudrańskiego) #213-250
4. Resurrection - #251-255
5. Satan Saga Wars - #256-262
6. Hell On Earth - #263-266
7. Dark Horror (ilustracje Jasona Shawna Alexandra) - #276-283
8. Enemy of the State - #284-290
9. Vengeance - #291-297
10. Record-Breaker - #298-301
11. Aftermath - #302-307
12. Omega - #308-314
13. Gunslinger Spawn v1 #1-6
14. King Spawn v1 #1-6
15. Scorched #1-6 (seria drużynowa z wieloma Spawnami, zaczyna się po pierwszym tomie Gunslingera)
16. King Spawn v2 #7-12
Świetna rozpiska. Jest tylko jeden duży problem. NIKT TEGO NIE KUPI BO NIE RYSUJE TYCH KOMIKSÓW MCFARLANE (możesz mnie poprawić, bo pewnie przy któryś zeszytach, coś tam grzebał -#300?), albo kupi znikoma liczba osób, która i tak będzie zawiedziona z tego samego powodu.

Ze Spawnem to jest tak, że ludzi chcą tego z lat 90, rysowanego przez McFarlane'a, a nie czegoś co było później.

A jak już pisze sobie życzenia to chciałbym żeby wydali całe Shade, the Changing Man Petera Milligana. ;D
A to już z takimi prośbami do Egmontu.

Offline PJP

« Odpowiedź #119 dnia: Nd, 12 Luty 2023, 11:23:21 »
Daję pewien kredyt zaufania i zobaczymy co będzie dalej :) Prawdę mówiąc trochę ostatnio NSC mnie znudziło ze swoją ofertą. Ale mam tak też z innymi wydawcami.