Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1491843 razy)

Offline Teli

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #990 dnia: Cz, 18 Czerwiec 2020, 07:13:41 »
Ja pinkolę. Przecież okładka, jak okładka. Lata 90-te miały swój styl i kupię tom miedzy innymi z ogromnego sentymentu gdy za młodziaka biegałem 6km do jedynego kiosku w mieście który miał w ofercie X-men. Jak zobaczyłem plansze z FB od razu mi się włączył tryb wspominkowy, może i kreska amerykańskich komiksów końca wieku była dość... hmmm... specyficzna i nieco kiczowata ale miała w sobie coś unikalnego.
A jak już smęcicie nad okładką, proponuję spojrzeć na sprawę z innej strony. Ostatnio Egmont zrobił sytuację odwrotną z 1 tomem Hellbalzera Ennisa i co? Co rusz spotykam się z opinią komiksowej młodzieży że okładka och i ach, a w środku nie przystający do niej rysunkowy koszmarek. Mi się osobiście taki kontrast podobała a i lektura zacna. Ale wiadomo nie dogodzisz... A tak przynajmniej wszystko pozostaje w stylu nieco kiczowatych lat 90-tych.

Będzie Pan zadowolony :)

sum41

• Gość
« Odpowiedź #991 dnia: Cz, 18 Czerwiec 2020, 08:17:01 »
W srodku mimo wielu rysownikow same znane nazwiska extra 😊

Offline eridraven

« Odpowiedź #992 dnia: Cz, 18 Czerwiec 2020, 10:25:54 »
Jestem ciekaw jak ERA APOCALYPSE’A sprawdzi się dla osób takich jak ja, które nie mają w sobie nostalgii dotyczącej TM-Semic i lat 90-tych. Styl graficzny to jedno, ale sama opowieść mam nadzieję, że jest strawna dla dzisiejszego czytelnika.
« Ostatnia zmiana: Cz, 18 Czerwiec 2020, 11:03:42 wysłana przez eridraven »
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Motyl

• Gość
« Odpowiedź #993 dnia: Cz, 18 Czerwiec 2020, 10:33:26 »
No wiem. Ale jedna okładka się pokryła akurat z tym Epiciem, dlatego pytam.

No i jeżeli tamte tez sie pokryją, to pewnie płacz będzie wiekszy, bo jak dla mnie Epic 3 i 4 ma dużo brzydzsze okładki niż 2

Wybór okładki był prosty, pokazać odmienionych X-Men. Padło na zeszyt inicjujący przygody mutantów w alternatywnej rzeczywistości. W kwestii kolejnych okładek jest kilka typów, szczęśliwie żaden nie pokrywa się z Epicami. W kwestii rysunków, w środku jest kilku utalentowanych rysowników, więc raczej nikt nie powinien być zawiedziony kwintesencją lat 90. amerykańskiego komiksu :)

Offline gashu

« Odpowiedź #994 dnia: Cz, 18 Czerwiec 2020, 12:18:49 »
Będzie strawna. Nic nie może być mniej strawne niż mutanci Bendisa.

Offline xanar

« Odpowiedź #995 dnia: Cz, 18 Czerwiec 2020, 13:29:59 »
W czym problem z mutantami Bendisa ?
Twój komiks jest lepszy niż mój

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #996 dnia: Cz, 18 Czerwiec 2020, 13:44:17 »
@UP
Są Bendisa. Duh

Ja tam wierzę w dobre słowa @Motyla. Kupi się to i zobaczy na żywo. Zawsze też można potem sprzedać jeśli nie podejdzie, jak Elektrę czy Thanos Rising.

Itachi

• Gość
« Odpowiedź #997 dnia: Cz, 18 Czerwiec 2020, 19:03:12 »
Nie chcąc personalizować chciałbym (czując się niejako wywołanym do tablicy) ogłosić że cała dyskusja zaczęła się od dosyć niewinnej wypowiedzi:

Gdybym miał oceniać książkę po okładce w życiu bym jej nie kupił. Koszmarek!

opiniującą moją obserwację o dosyć przeciętnym wyborze grafiki na okładkę. Jeżeli od tonu tej wypowiedzi zaczęła się cała dysputa to chyba argument abym jeszcze bardziej ograniczył czas spędzany w tym miejscu. Proszę nie wszczynać zamieszek.

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #998 dnia: Cz, 18 Czerwiec 2020, 19:56:34 »
@UP

Ale jak mówiłem - ja i tak to kupię. Liczy się to co jest w środku. Jeśli jest wielu rysowników, to na pewno coś mi się nie spodoba, coś spodoba - jak przy Clone Sadze. I jeszcze zobaczymy jaki to scenariusz jest. Nie szukam recenzji w necie, by sobie nie spoilerować.

Offline komiksowe_warianty

« Odpowiedź #999 dnia: Cz, 18 Czerwiec 2020, 20:08:54 »
Zerkam w temat, a tam stronę temu jakieś uwagi odnośnie wariantu Ramosa. Powiem tak. Ramosa to szanujcie, a ten wariant jest mega :P

Offline LordDisneyland

« Odpowiedź #1000 dnia: Cz, 18 Czerwiec 2020, 22:03:37 »
Gdybym miał oceniać książkę po okładce w życiu bym jej nie kupił. Koszmarek!

Cieszmy się, że nie wybrali którejś z tych "złotych" okładek, wtedy byśmy mieli dopiero. Stylowo i skromnie ;)

,, - Eeeeech.''

Offline amsterdream

« Odpowiedź #1001 dnia: Pt, 19 Czerwiec 2020, 08:21:38 »
Ja cieszę się niesamowicie, że Era Apocalypse`a w końcu u nas wyjdzie, ale z ceną to zdrowo polecieli, tym bardziej, że z tej zapowiedzi wynika, że format będzie standardowy a nie powiększony.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline FloreK

« Odpowiedź #1002 dnia: Pt, 19 Czerwiec 2020, 08:30:48 »
zapowiedzi wynika, że format będzie standardowy a nie powiększony.

Chyba raczej nie możliwe, że zmienia format na mniejszy. Również byłbym bardzo rozczarowany.

Offline xanar

« Odpowiedź #1003 dnia: Pt, 19 Czerwiec 2020, 08:39:26 »
Na tej wspaniałej stronie Astonishing X-Men (3 tomy) też ma taki format wpisany.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline amsterdream

« Odpowiedź #1004 dnia: Pt, 19 Czerwiec 2020, 08:47:46 »
Tak czy inaczej, niezależnie od formatu jaki będzie, dla mnie Mucha w tym roku przekroczyła masę krytyczną i akceptowalny poziom cen i ich pozycję kupuję tylko na wyprzedażach.
Czas nas zmienił, chłopaki...