Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1496974 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Raveonettes

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #8775 dnia: So, 04 Październik 2025, 14:42:28 »
Też jestem na liście zbanowanych.
Poza tym, już nawet próbki wyżej pokazują, że Mucha tego nie ogarnie:)
« Ostatnia zmiana: So, 04 Październik 2025, 14:44:12 wysłana przez Raveonettes »

Offline Popiel

« Odpowiedź #8776 dnia: So, 04 Październik 2025, 15:21:15 »
Próbka z vol 1
Opracowali autorski system dymkozy 😂

Ojoj, w komiksach czasem trzeba też czytać! #smuteczek.

Faktycznie, to chyba nie dla Ciebie tytuł.

Jak pisałem - Bendis to mistrz dialogów. W serialach (u Sorkina np) też czasem dużo mówią. Kwestia tego CO mówią i JAK. To nie Żbik czy inne złote maczety, tylko mięcho budujące postaci i napędzające akcję.

Offline Wintermute

« Odpowiedź #8777 dnia: So, 04 Październik 2025, 15:28:23 »
7 lat czekać na przeczytanie komiksu i jeszcze dostać zapewne spitolone wydania. Rzeczywiście Mucho jest się czym chwalić.

Offline starcek

« Odpowiedź #8778 dnia: So, 04 Październik 2025, 15:29:24 »
Bendis z najlepszych lat. No, ale skoro to Mucha wydaje, to trzeba przygotować ziarno do prażenia, bo będzie się działo na forum po wydaniu.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #8779 dnia: So, 04 Październik 2025, 15:31:43 »
Bendis na plus ale te rysunki tragedia. Nie ma według mnie gorszego stylu w komiksie amerykańskim. Pomyślę ponownie nad tematem jak już wydadzą wszystkie 7 tomów.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Popiel

« Odpowiedź #8780 dnia: So, 04 Październik 2025, 15:52:22 »
Rysunki - kwestia gustu. Dla mnie mają w komiksię rolę podrzędną wobec treści, a tu akurat dobrze z nią korespondują.

Poza tym jestem fanem Cooka, a Oeming daleko od niego nie leży.

Offline komiks

« Odpowiedź #8781 dnia: So, 04 Październik 2025, 16:06:32 »
Rysunki - kwestia gustu. Dla mnie mają w komiksię rolę podrzędną wobec treści, a tu akurat dobrze z nią korespondują.

Jeżeli masz trudności w rozumieniu opowiadania obrazem, przy jednoczesnym zachowaniu zdolności do rozumienia tekstu, może to być forma agnozji wizualnej, a jeśli dotyczy konkretnie rozumienia sekwencji lub narracji wizualnych - może być deficytem percepcji wzrokowej, deficytem przetwarzania wizualnego lub agnozją narracyjną.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Popiel

« Odpowiedź #8782 dnia: So, 04 Październik 2025, 16:09:24 »
Oczywiście podpowiedziała Ci to AI. Biorąc pod uwagę jaką masz awersję do słowa pisanego, sam byś takiego tekstu nie zmontował XD.

Jak rozumiem - kino skończyło się dla Ciebie na niemym filmie i ze wzruszeniem ramion odrzucasz wszystko po "Śpiewaku z jazzbandu"?

Offline komiks

« Odpowiedź #8783 dnia: So, 04 Październik 2025, 16:10:51 »
Oczywiście podpowiedziała Ci to AI. Biorąc pod uwagę jaką masz awersję do słowa pisanego, sam byś takiego tekstu nie zmontował XD.
Nie jestem lekarzem, nie traktuj tego jako poradę lekarską, udaj się do specjalisty.

Jak rozumiem - kino skończyło się dla Ciebie na niemym filmie i ze wzruszeniem ramion odrzucasz wszystko po "Śpiewaku z jazzbandu"?
Jednak przeceniłem Twoje zdolności do rozumienia słowa pisanego.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Death

« Odpowiedź #8784 dnia: So, 04 Październik 2025, 16:17:30 »
Najwięcej tekstu to ostatnio miałem w czterech integralach ze świata Aldebarana. Pierwszy był faktycznie trochę przegadany i często powtarzał w dymkach to co było na obrazku. Ale już Betelgeza była pod tym względem świetna. Bardzo dużo tekstu, ale czytało to się jak fajną książkę science-fiction.

Jeśli te dialogi w Powers mają sens, to czemu nie? Są różne rodzaje komiksów. Czasem trzeba więcej poczytać.

Offline rapr

« Odpowiedź #8785 dnia: So, 04 Październik 2025, 16:22:51 »
Po tych przykładowych planszach, to od razu wiadomo, że Bendis w formie. Krótkie odbijanie piłki, dialogi prowadzą po kadrze i czyta się to świetnie. Ja czekam!

Offline Alfman

« Odpowiedź #8786 dnia: So, 04 Październik 2025, 16:41:17 »
Stoi komplet na półce od 2016, długo dojrzewa  :).
Muszę chyba przesunąć na początek kolejki ;D

Offline Komediant

« Odpowiedź #8787 dnia: So, 04 Październik 2025, 16:54:35 »
Szybko poszło, już mnie kochana Christine, która właściwe jest tym wydawnictwem, zbanowała, a chciałem tylko pomóc. 🤔

Jaki był sens tego posta? Ani to zabawne, ani mądre.

Offline michał81

« Odpowiedź #8788 dnia: So, 04 Październik 2025, 17:37:51 »
Bendis w najlepszej formie. Wbrew temu co @komiks sugeruje to te dialogi się płynnie czyta. Nie jest sztucznie, po prostu dynamiczna wymiana zdań pomiędzy bohaterami. W sumie cieszę się że w końcu u nas ktoś wyda ten komiks. Jeśli będzie jeszcze dobry tłumacz to o jakość tekstu nie martwiłbym się, jedynie o całą resztę patrząc co odwala ostatnio korekta i redakcja Muchy.

Offline Xmen

« Odpowiedź #8789 dnia: So, 04 Październik 2025, 17:56:56 »
Jaki był sens tego posta? Ani to zabawne, ani mądre.
Ale w sumie czego nie rozumiesz w tym poście? napisał swoje zdanie, dobrze zrobił, żalenie się na forum nic nie daje. Chyba większość wolałaby, żeby ktoś inny wydał ten komiks.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.