Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1493463 razy)

Offline Raveonettes

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #8370 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 09:50:42 »
A niech będzie mniej albumów. Po co komu wybrakowane komiksy, tytuły z pikselami czy rozjechanymi rozkładówkami. Sorry, ale nasycenie rynku komiksowego w Polsce jest naprawdę duże, więc zamiast wydawać pieniądze na coś wadliwego, lepiej zainwestować je w tytuły od innych wydawców. Osobiście, w nawet najmniejszym stopniu nie żałuję Muchy na zasadzie: "Kto sieje wiatr, ten zbiera burzę".

Offline xanar

« Odpowiedź #8371 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 09:51:50 »
Ja to myślę, że po prostu ludzie już nie wytrzymali psychicznie po tym co to wydawnictwo robi, regularne "szkolne błędy" w praktycznie co drugim tytule, jakoś innymi takie dziwne rzeczy się nie zdarzają (np. taki Egmont wydaje dużo więcej i tam nie ma takich cudów, jak to się dzieje  ::) ) a oni wydają po parę książkę na krzyż.
Wydawca roku  ;D ;D ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Reverith

« Odpowiedź #8372 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 09:54:36 »
Możesz też weprzeć wydawnictwo kupując X-Statix z rozjechanymi rozkładówkami albo East of West z pikselami  ;D ;D ;D

Dzięki za radę. Mam oba na półce. X-Statix to dla mnie top topów superbohaterów, jedna z ulubionych pozycji Muchy. Te rozkładówki w ogóle mi nie przeszkadzają. EoW też mam komplet i również jakość plansz nie przeszkadzała mi w lekturze. Także polecam obie serie.

Offline eyesore

« Odpowiedź #8373 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 09:58:47 »

Z kolei tutaj na forum jest o wiele kulturalniej, co już zostało zauważone przez innego użytkownika wcześniej. Więc nie manipuluj. Jeśli na forum widzisz wyzwiska i przekleństwa - wypowiedzi niezgodne z regulaminem - to zgłoś taki wpis przyciskiem "zgłoś do moderatora".
 To akurat jest prawem konsumenta, co wyjaśnił jeden z użytkowników FB we wpisie, który Mucha usunęła.
No nie wiem, co najmniej raz widziałem wpis że są debilami i chyba nawet jakaś kur@# poleciała ale luzik, jak na forum gdzie można lecieć rasizmem, homofobią itd to jest nieźle.

No faktycznie Mucha słabo postąpiła, tylko nie wiem czy reakcja jednak nie jest przesadzona względem tego co się wydarzyło, ja w każdym razie nie mam zamiaru oddawać swojego egzemplarza. Po prostu przy kolejnych pozycjach poczekam na komentarze co tak sie odjaniepawliło i będę myślał. Zresztą coraz bardziej mi nie po drodze z ich katalogiem bo ani za dużo ciekawych rzeczy już nie wydają i ich ceny są coraz bardziej przegięte (drugi tom GR kupiłem tylko dlatego że była dobra promka).

Offline LukCook

« Odpowiedź #8374 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 09:59:24 »
Dzięki za radę. Mam oba na półce. X-Statix to dla mnie top topów superbohaterów, jedna z ulubionych pozycji Muchy. Te rozkładówki w ogóle mi nie przeszkadzają. EoW też mam komplet i również jakość plansz nie przeszkadzała mi w lekturze. Także polecam obie serie.

Dzięki Tobie Mucha może dalej wypuszczać buble i oszukiwać klientów. Jak Ci takie wtopy nie przeszkadzają, to współczuje.

Załóż im jeszcze zrzutkę albo lepiej siępomaga, są w potrzebie i potrzebują wsparcia.

Offline Reverith

« Odpowiedź #8375 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 10:12:17 »
Dzięki Tobie Mucha może dalej wypuszczać buble i oszukiwać klientów. Jak Ci takie wtopy nie przeszkadzają, to współczuje.

Załóż im jeszcze zrzutkę albo lepiej siępomaga, są w potrzebie i potrzebują wsparcia.

Dzięki, namówiłeś mnie, ale zamówiłam brakujące komiksy od nich. Miałam w planach zakupy u innych wydawców, ale poczekają, a kaska teraz poleci na konto Muchy.

Offline xanar

« Odpowiedź #8376 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 10:13:22 »
Te buble to zaczynają być co raz bardziej niedorzeczne, mam takie wrażenie, że nie jest lepiej tylko jest coraz gorzej.

Ja to się zastanawiam co musi się stać, żeby tacy "fani wydawnictwa" stwierdzili, że coś jest nie tak, jak im jeden cały zeszyt wytną (albo dwa) oczywiście niechcący, czy jak wydadzą całą po angielsku bo to, że 1/4 książki jest po portugalsku to raczej standard.  ::)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline death_bird

« Odpowiedź #8377 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 10:32:02 »
Te buble to zaczynają być co raz bardziej niedorzeczne, mam takie wrażenie, że nie jest lepiej tylko jest coraz gorzej.

Też mnie to właśnie zastanawia. Mam trochę ich komiksów i do pewnego momentu (aż) takich jazd nie było. Nie dziwiłbym się gdyby to był efekt jakiejś nagłej ofensywy wydawniczej i gdyby ni z gruszki ni z pietruszki podwoili liczbę tomów rzucanych na rynek, ale przy tych ilościach, które faktycznie wypuszczają to we wnętrzu Muchy musi być coś bardzo nie tak skoro ostatnimi czasy błędów jest więcej niż mniej.

"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline michał81

« Odpowiedź #8378 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 10:48:31 »
Za 4 nieistotne strony hejtujecie te Muchę a nikt nie pochwali że np. do takiego Spectacular Spiderman Tombstone dali kilka dodatkowych stron z Web of Spiderman pokazujące pierwsze pojawienie się Tombstona a nie musieli.
Jesteś świadom że to nie Mucha dała tylko Marvel?

Tak jest w oryginalnym tpb na którym Mucha bazowała swoje wydanie. Jedynie co mogli to wyciąć te strony, bo ich na pewno sami nie dodali.

Offline Gazza

« Odpowiedź #8379 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 11:02:15 »
(...)Dokładnie - "klepnąć". Policz ile masz krajów i ile wydaje przedruki Marvela, wiele tytułów co miesiąc, dedykowany pracownik "klepie" strona po stronie, nanosi uwagi, czeka na poprawioną wersję, klepie ponownie... Fantazja :)
Pewnie to nie to samo podejście co japoński licencjodawca AKIRY, który (jeśli dobrze pamiętam) opóźniał JPFowi zielone światło na druk któregoś z tomów bo gdzieś tam odcień na jednym z nielicznych w wydaniu kolorów nie siedział wizji artysty/wydawcy. ;)

Offline Wintermute

« Odpowiedź #8380 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 11:02:25 »
Dzięki, namówiłeś mnie, ale zamówiłam brakujące komiksy od nich. Miałam w planach zakupy u innych wydawców, ale poczekają, a kaska teraz poleci na konto Muchy.
Masz prawo robić ze swoimi pieniędzmi co zechcesz. Co nie znaczy że będziesz to robiła mądrze.

Oszukanych klientów i fanów komiksu ci nie żal a wydawnitwo wspierasz.
Może nas oszukanych wesprzyj swoją kasą.

Offline Leyek

« Odpowiedź #8381 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 11:20:02 »
Dobrze wiedzieć, że nie reprezentujesz sobą żadnych pozytywnych wartości. Złożyłam właśnie zamówienie w sklepie Muchy na Ghost Ridera i Spider-Mana, aby wesprzeć wydawnictwo, mają teraz paczkomat, więc mogę omijać pośredników.

Kup od razu po 500 szt. to szybciej będzie dodruk :P

Bardzo się mylisz. Nawet największa wtopa nie usprawiedliwia takiego chamskiego zachowania. Dla mnie mimo braku szybkiej reakcji i dziwnego tłumaczenia zrobili to, co każdy sprzedawca by zrobił, zwrot towaru bez ograniczeń. Ton wypowiedzi komentujących był bardzo wulgarny, Tu na forum nie potraficie zachować nawet grama przyzwoitości tylko ciągle są wyzwiska, przekleństwa i pełen wachlarz niekulturalnych zachowań.

"Warunki na zgrupowaniach miałyśmy dobre! Wszystko to zasługa naszego prezesa i nie jest prawdą, że nad łóżkami dach przeciekał! Szczególnie, że prawie nie padało! Prezes dba o nas jak ojciec najlepszy!"

Offline nori

« Odpowiedź #8382 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 11:37:16 »
Złożyłam właśnie zamówienie w sklepie Muchy na Ghost Ridera i Spider-Mana, aby wesprzeć wydawnictwo, mają teraz paczkomat, więc mogę omijać pośredników.

Z ciekawości, dlaczego świadomie wspierasz fuszerkę?

Offline vertogo

« Odpowiedź #8383 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 11:50:53 »
 Bo z komiksami i wydawcami jest jak z partnerem, kocha sie mimo wad

Offline Koalar

« Odpowiedź #8384 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 11:53:13 »
Z ciekawości, dlaczego świadomie wspierasz fuszerkę?

Prześledź posty tej osoby na forum, głównie grała w zgadywanie kadrów i broniła Muchy. Jakiś przeobrażony motyl albo coś ;D
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.