Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1499747 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leyek

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #7770 dnia: Pt, 25 Październik 2024, 14:19:52 »
Mi się wydaje, że wolność słowa polega na tym, że można pisać, co się chce. Że Ziemia jest płaska albo okrągła, że szczepionki powodują autyzm i zawierają chipy, że Ukraina powinna wygrać/przegrać/zremisować itp. A każdy ma swój rozum, żeby samemu zdecydować co brzmi sensownie, a co nie.

Czyli to, że p*erdolisz totalne głupoty też można swobodnie napisać, wg Twojego myślenia? :P

No i jakim cudem taki wolnościowiec donosi zaraz na innych, przecież wg Ciebie "można pisać, co się chce". To w końcu można czy nie można?

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #7771 dnia: Pt, 25 Październik 2024, 17:53:22 »
Dałem całe 15 zł nie tak dawno w Centrum Komiksu za Midnight Sons w Mega Marvelu. Jeśliby przyszłe wydanie Muchy zawierało tylko jego zawartość, plus Dusze Venoma to to już mam i raczej nie wezmę dubla. No chyba żeby dorzucili jeszcze Akty Zemsty, bo to WS obecnie na rynku wtórnym drogie jest.

Offline michał81

« Odpowiedź #7772 dnia: Pt, 25 Październik 2024, 18:12:55 »
Masz link we wcześniejszym poście, nawet ci się nie chciało sprawdzić i porównać co ten tom zawiera. 432 strony. Mega Marvel 128, dwa zeszyty Spider-mana to 102 (ale tak naprawdę mniej bo odchodzą strony klubowe). Czyli jest ponad połowa nowego materiału. Akty Zemsty dzieją się wcześniej więc nie ma sensu ich dodawać do tego wydania. Zresztą jak narazie Mucha nie potwierdziła wydania tego komiksu, a @motyl raczej nie pojawi się szybko na forum aby to potwierdzić ;)
« Ostatnia zmiana: Pt, 25 Październik 2024, 18:14:35 wysłana przez michał81 »

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #7773 dnia: So, 26 Październik 2024, 13:15:00 »
Mucha właśnie potwierdziła

Offline Random_Hero

« Odpowiedź #7774 dnia: So, 26 Październik 2024, 13:19:59 »
No i zajebiscie! W sumie oczekiwałem tej zapowiedzi. No to teraz czekam na inne perełki lat 90-tych takie jak Revenge of the Sinister Six, Punisher War Journal, Bishop Crossing

Offline Zakrza

« Odpowiedź #7775 dnia: So, 26 Październik 2024, 13:47:51 »
Mucha właśnie potwierdziła

Cudnie! Pamiętam, że historia o Venomie zaczęła się w jubileuszowym, 50-tym Pajaczku (Mucha chyba nie dorzuci hologramu :P), a kolejny był potrójny, a nie jak zwykle, podwójny. Jak streszczałem babci i czym jest ten komiks, była przerażona. Nostalgia mocno😍
« Ostatnia zmiana: So, 26 Październik 2024, 15:34:42 wysłana przez Zakrza »

Offline parsom

« Odpowiedź #7776 dnia: So, 26 Październik 2024, 14:31:27 »
Ktoś jest w stanie porównać to do tego, co Mucha wydała wcześniej? Będzie lepsze, czy, że tak zażartuję, utrzyma poziom?

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #7777 dnia: So, 26 Październik 2024, 14:42:44 »
Echh ta Mucha. Nie mogła zapowiedzieć tego wcześniej?? Jak wychodził Age of Apocalypse to z góry było wiadomo, że wyjdzie 4 tomy. Wydałem kasę na ten 50 numer Spider-Mana i jeszcze 15 zł na Mega Marvela. Właśnie dlatego, że po Ghost Riderze Muchy chciałem sobie przypomnieć co tam było dalej. Dobrze by było gdyby dali zeszyty od 21, czyli tam gdzie skończyli poprzednim razem. Bez tych co je wydał Egmont.

Ale i tak 2025 rok na razie szykuje się nieźle w wykonaniu Muchy, jeśli się wyrobią. Asgardian Wars, Ghost
Rider/Venom i Spectacular Spider-Man. To są komiksy które kupię i przeczytam. Byle dali dużo premierowego materiału i nie było wpadek w druku.

Online SawiK

« Odpowiedź #7778 dnia: So, 26 Październik 2024, 15:13:02 »
Świetna wiadomość z tym Ghost Riderem. Bardzo jestem ciekaw zawartości tego tomu. Co pokryje się z komiksami od TM-Semic. Ile będzie premierowego materiału. Masa znanych i lubianych nazwisk ,cieszy mnie to bardzo. Im więcej nostalgii tym lepiej. Będzie miło móc mieć kolejne wydanie obok wiekowych wydan Semika i oby tak dalej.

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #7779 dnia: So, 26 Październik 2024, 15:14:21 »
Ktoś jest w stanie porównać to do tego, co Mucha wydała wcześniej? Będzie lepsze, czy, że tak zażartuję, utrzyma poziom?
Jest gorsze niż zeszyty w pierwszym Ghost Riderze od Muchy.

Offline michał81

« Odpowiedź #7780 dnia: So, 26 Październik 2024, 15:25:26 »
Bez tych co je wydał Egmont.
Przecież Egmont nie wydał Ghost Ridera. Lecz się człowieku, bo to już zakrawa na jakaś paranoje.

Offline michał81

« Odpowiedź #7781 dnia: So, 26 Październik 2024, 15:37:29 »
Patrząc jak wygląda wrzucona zapowiedź to nie będzie kontynuacja wcześniej wydanego Ghost Ridera tylko pierwszy tom drugiej serii jaką otrzymał w tamtym czasie, czyli Ghost Rider/Blaze: Spirits of Vengeance, a że zaczyna się on od wielkiego crossovera to już inna kwestia. Po prostu będzie to tom który już linkowałem wcześniej Spirits Of Vengeance: Rise Of Midnight Sons

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #7782 dnia: So, 26 Październik 2024, 16:15:10 »
Jeśli to będzie tylko 14 zeszytów to słabo, bo 8 było już w TM Semic. Mucha powinna dorzucić brakujące zeszyty głównej serii Ghost Ridera od #21. Cena pewnie 200 zł okładkowe, a to dużo.

Offline Zakrza

« Odpowiedź #7783 dnia: So, 26 Październik 2024, 16:22:39 »
Jeśli to będzie tylko 14 zeszytów to słabo, bo 8 było już w TM Semic. Mucha powinna dorzucić brakujące zeszyty głównej serii Ghost Ridera od #21. Cena pewnie 200 zł okładkowe, a to dużo.
To już nie tylko Egmont zły? 😁

Kocham TM-SEMIC, dzięki temu wydawnictwu zacząłem się interesować komiksem i mam duży sentyment, ale pragnę przypomnieć, że upadło już prawie ćwierć wieku temu, często cięło zeszyty, nierzadko miało kiepskie tłumaczenia (i nie mam na myśli literówek), nie wspominając o jakości wydania. Wszystko, co jest wydawane po TM-SEMIC powinno być traktowane jako premierowy materiał.

Okładkowe 200 zł za twardą oprawę i powiększony format, to dobra cena.

Offline Takesh

« Odpowiedź #7784 dnia: So, 26 Październik 2024, 18:48:11 »
I kolejna dobra zapowiedź. Image wydaje compedium East of West, czyli całość w jednym tomie z małą ceną.

https://www.cbr.com/east-of-west-compendium-announced-jonathan-hickman/

Oryginalny Rok trzeci można kupić na Atomie

https://www.atomcomics.pl/pl/p/EAST-OF-WEST-THE-APOCALYPSE-YEAR-THREE-HC-NEW-PTG/152256

A co z X-Static? Ja już od lat mam całość, ale może Mucha da jakieś ogłoszenie?

Jakby nie było, to strasznie się ucieszyłem na Astro City. Szkoda tylko, że wydają to nie po kolei, ale tak jest to zebrane w oryginale, więc nie marudzę. Na szczęście mam zeszyty. Ale wydanie od Muszki bym kupił, ale jak wyjdzie całość i żaden tom nie będzie miał wpadek.