Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1502577 razy)

Online misiokles

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #7650 dnia: Śr, 25 Wrzesień 2024, 18:55:30 »
Kurczę, faktycznie masz rację. Cofam to. Wynikało to tylko z tego, że mam bardzo nisko zawieszoną poprzeczkę jeżeli chodzi o tych komediantow z Muchy,.

Nie ma co się wycofywać z tezy. W oryginalnych komiksach, im większe cegły (nie mam na myśli integrali złożonych z 20 stronicowych zeszytówek) też wpadają literówki. Zwykła statystyka - im więcej tekstu do ogarnięcia na raz, tym większe prawdopodobieństwo 'chochlików drukarskich'.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #7651 dnia: Śr, 25 Wrzesień 2024, 19:08:13 »
Dziś przyszła mi paczka z Brood Sagą. Oględziny potwierdzają, że teraz ten pasek na okładce bez słów Epic Collection jest po nic i brzydko wygląda. Grzbiet też jest dość surowo zrobiony. Brakuje dat publikacji. Egmont to jednak dobrze wymyślił.

https://www.instagram.com/p/DAV62WptFJ5/?img_index=1

A gdzie zdjęcie grzbietu?

A dobra, ostatnie zdjęcie. Faktycznie biednie to wygląda. Szczególnie ten napis X-Men. To już nie mogli utrzymać w jednej estetyce z Legendami Jima Lee?
« Ostatnia zmiana: Śr, 25 Wrzesień 2024, 19:12:20 wysłana przez amsterdream »
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Crono

« Odpowiedź #7652 dnia: Śr, 25 Wrzesień 2024, 20:32:38 »
Źle to wygląda. Szkoda że nie zostawili grzbietu takiego jak w epiku, ewentualnie mogli nawiązać do X-Men Jima Lee, tak jak amsterdream napisał.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #7653 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 23:00:20 »
Exactly. Jak to się zestawi z X-Men Jima Lee to wygląda słabo. Zwłaszcza, że ten rodzaj loga był już na oryginalnych zeszytach z tamtych czasów.

Mucho, nie chcę, ale musze ;) Już dorzuciłem do swojej listy zakupowej swój pierwszy komiks z serii "Biel, czerń i krew". Bo Marvel Zombies byli oderwani od głównego universum i tą historię mógłbym przeczytać jako antologię. No ale tylko 4 zeszyty za 60 zł? To jest przesada. To już Śmierć Jean De Wolf miała więcej zawartości za tą samą cenę. Obiecałem sobie, że nie będę kupował 4 zeszytówek w zwykłych cenach. Po prostu no nie. Mucho - weź się ogarnij.

Offline michał81

« Odpowiedź #7654 dnia: So, 28 Wrzesień 2024, 09:44:38 »

@motylu czy już wiadomo jakie zeszyty będzie zawierać tom 3 X-Statix? Czy będą zeszyty WOLVERINE/DOOP #1-2? Czy jednak pominiecie ?

Exactly. Jak to się zestawi z X-Men Jima Lee to wygląda słabo. Zwłaszcza, że ten rodzaj loga był już na oryginalnych zeszytach z tamtych czasów.
Słabo to wyglądają na półce pojedyncze tomy superbohaterskich kolekcji Hachette, gdzie na grzbiecie nie masz ani loga ani tytułu.
« Ostatnia zmiana: So, 28 Wrzesień 2024, 09:49:33 wysłana przez michał81 »

Online Lobo

« Odpowiedź #7655 dnia: So, 28 Wrzesień 2024, 11:34:26 »
Odnośnie Newburn ktoś wie, mają tego wydać 2 tomy zbiorcze?

Offline Sparnage

« Odpowiedź #7656 dnia: So, 28 Wrzesień 2024, 12:17:54 »
Gdyby mieli zamiar wydać to w dwóch tomach, to raczej by to dali w tytule lub na okładce. Newburn raczej będzie w grubym 16 zeszytowym tomie.

Offline Danio

« Odpowiedź #7657 dnia: So, 28 Wrzesień 2024, 12:58:22 »
Komplecik, właśnie skończyłem czytać ::)
Spóźnione pytanie, bo rzadko wchodzę na forum - i które z tomów Czerni, Bieli i Krwi wg ciebie najlepsze?

Ja na razie mam tylko Elektrę bo kupuję wszystko co około-Daredevilowe.

Offline Kvothe

« Odpowiedź #7658 dnia: So, 28 Wrzesień 2024, 13:28:44 »

@motylu czy już wiadomo jakie zeszyty będzie zawierać tom 3 X-Statix? Czy będą zeszyty WOLVERINE/DOOP #1-2? Czy jednak pominiecie ?

Słabo to wyglądają na półce pojedyncze tomy superbohaterskich kolekcji Hachette, gdzie na grzbiecie nie masz ani loga ani tytułu.

No to od razu nasuwa się pytanie, jaki grzbiet będzie miał 3 tom X-Statix. Biały?

Offline Xmen

« Odpowiedź #7659 dnia: So, 28 Wrzesień 2024, 14:07:32 »
No i czy będzie naprawienie "błędu" z drugiego tomu? Zapowiadana od miesięcy errata? czy coś tam, mieli chyba wydrukować?
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Motyl

« Odpowiedź #7660 dnia: Nd, 29 Wrzesień 2024, 16:16:46 »

Album zawiera zeszyty: X-Statix #19-26, X-Statix Presents:Dead Girl #1-5 oraz Giant-Size X-Statix #1.

Odnośnie Newburn ktoś wie, mają tego wydać 2 tomy zbiorcze?

Wydanie zawiera oba amerykańskie tpb, czyli 16 zeszytów plus dodatki, łącznie 344 strony. Akcja jest dynamiczna, są liczne twisty, więc najlepszym rozwiązaniem było wydać ciągiem, aby nie było przerw w lekturze.

Cytat: Kvothe
No to od razu nasuwa się pytanie, jaki grzbiet będzie miał 3 tom X-Statix. Biały?

Kolor grzbietu będzie zielony, taki jak tło na grafice za Phantom Riderem, Strange'em i Ant-Manem.

Offline michał81

« Odpowiedź #7661 dnia: Nd, 29 Wrzesień 2024, 17:00:08 »
Album zawiera zeszyty: X-Statix #19-26, X-Statix Presents:Dead Girl #1-5 oraz Giant-Size X-Statix #1.
Szkoda pominięcia WOLVERINE/DOOP.

Zaskoczyłeś mnie z Giant-Size X-Statix które przecież jest otwarciem dla kontynuacji w postaci X-Cellent. Czy tym samym można to traktować to jako zapowiedź tej serii od Muchy?

Offline Motyl

« Odpowiedź #7662 dnia: Nd, 29 Wrzesień 2024, 17:21:13 »
Szkoda pominięcia WOLVERINE/DOOP.

Zaskoczyłeś mnie z Giant-Size X-Statix które przecież jest otwarciem dla kontynuacji w postaci X-Cellent. Czy tym samym można to traktować to jako zapowiedź tej serii od Muchy?

Ten zeszyt ładnie zamyka klamrą wątek Dalej Małej. A czy będzie kontynuacja, tego nie wiem. To zależy zapewne od sprzedaży. Już pierwszy tom miał wolny start, a przyjazd Milligana do Warszawy znacząco tego nie zmienił. To specyficzny komiks, nie każdemu musi przypaść do gustu. Na razie na rozkładzie będą inni mutanci :)

Offline michał81

« Odpowiedź #7663 dnia: Nd, 29 Wrzesień 2024, 17:23:14 »
Ten zeszyt ładnie zamyka klamrą wątek Dalej Małej.
.....kończąc się cliffhangerem. To już lepiej wg mnie było go nie dawać w tym tomie. Ale to jest wasza decyzja, głupia z perspektywy czytelnika.

Offline Motyl

« Odpowiedź #7664 dnia: Nd, 29 Wrzesień 2024, 17:31:09 »
Dokładnie takim cliffhangerem, jakim kończyły się Batman Forever czy Batman i Robin. Czyli może się zdarzyć wszystko.