Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1501091 razy)

Offline xanar

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #7575 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 17:00:41 »
Ja czytałem parę lat temu i bardzo dobrze to wspominam.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Midar

« Odpowiedź #7576 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 17:06:33 »
Ciężko się to czyta. Ja niestety kupię, bo kupuję wszystko co X-Menowe wydawane w Polsce, ale przebrnę przez to bez większej przyjemności.
Masochiści są wśród nas.

Offline Konrad

« Odpowiedź #7577 dnia: So, 24 Sierpień 2024, 18:44:52 »
Szczegóły pierwszej wrześniowej premiery
Bzzz, bzzz 🪰 📖💀!
Już 5 września prawdziwa uczta nie tylko dla żywych trupów! Tylko w dobrych sklepach oraz łódzkim festiwalu komiksów i gier!
MARVEL ZOMBIES. CZERŃ, BIEL i KREW
Żywe trupy bohaterów i złoczyńców! W pokręconym zakątku Uniwersum Marvela, w którym głód nie zna granic, a moralność zyskuje nowe odcienie szarości, nieumarli powstają! Czy niedobitki ludzkości i ich obrońcy w trykotach mają szansę przetrwać bezlitosny atak wirusa? A może oni również ulegną prymitywnym instynktom i staną się częścią żarłocznej hordy, a ich nienasycony apetyt popchnie ich do uczty na żywych? Witamy w mrożącej krew w żyłach antologii zgłębiającej czarno-biało-krwawe głębiny bohaterstwa i nikczemności, autorstwa takich sław komiksu, jak Garth Ennis, Gail Simone, Steve Skroce i Peach Momoko.
Album zawiera materiały opublikowane pierwotnie w Marvel Zombies: Black, White & Blood #1–4.
Scenariusz: Garth Ennis, Alex Segura, Ashley Allen, Gail Simone, Erica Schultz, Doug Wagner, Peach Momoko, Mat Groom, Cheryl Lynn Eaton, Steve Skroce, Stephanie Phillips, Mary Sangiovanni
Rysunki: Rachael Stott, Javi Fernández, Justin Mason, Dale Eaglesham, Yen Nitro, Nelson Dániel, Juan Gedeon, Dee Cunniffe, Peach Momoko, Alessandro Vitti, Peter Pantazis, Leandro Fernández, Mattia Iacono, Brian Reber, Danny Earls, Stefano Landini, Espen Grundetjern
Tłumaczenie: Tomasz Sidorkiewicz
Liczba stron: 152
Format: 180x275 mm
Oprawa: twarda
Papier: kredowy
Druk: kolor
ISBN: 978-83-67571-39-5
Wydanie pierwsze
Cena okładkowa: 85,00 zł
Premiera: 5 września 2024 roku

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #7578 dnia: So, 24 Sierpień 2024, 19:30:44 »
Dać me tą Brood Sagę jak najszybciej. Te imponderabilia mogą być potem.
« Ostatnia zmiana: So, 24 Sierpień 2024, 19:33:33 wysłana przez Bazyliszek »

Offline Konrad

« Odpowiedź #7579 dnia: Nd, 25 Sierpień 2024, 20:19:04 »
I druga wrześniowa premiera:
Bzzz, bzzz 🪰 📖🥸!
Również 5 września Ed Brubaker i Sean Phillips, mistrzowie komiksu noir, zabiorą nas do europejskiego miasteczka, gdzie zdejmiemy maski, pod którymi ukrywa się wielu z nas!
GORĄCZKA NOCY
Kim naprawdę jesteś? Swoimi czynami? A może istotą więzioną przez własny umysł?
Podczas podróży służbowej do Europy Jonathan Webb cierpi na bezsenność. Dlatego włóczy się uliczkami obcego miasta z tajemniczym i bezwzględnym Rainerem — dopiero co poznanym kompanem, który zostaje jego przewodnikiem. Rainer pokazuje Jonathanowi świat pod osłoną nocy. Świat bez zasad i granic. Świat, którym rządzą przemoc i pieniądze. Wkrótce jednak okazuje się, że Jonathan znalazł się w potrzasku, z którego wyjście będzie go bardzo drogo kosztować.
NOCNA GORĄCZKA to mrożący krew w żyłach thriller przywołujący dramat doktora Jekylla i pana Hyde’a. Autorami tej mrocznej powieści graficznej, której bohater staje twarzą w twarz ze swoją ciemną stroną, są Ed Brubaker i Sean Phillips – wielokrotnie nagradzani twórcy takich bestsellerów, jak CRIMINAL, RECKLESS, PULP, ZAĆMIENIE czy ZABIJ ALBO ZGIŃ.
„GORĄCZKA NOCY wciągnęła mnie od pierwszej chwili ostrym jak brzytwa językiem i obezwładniającą kreską. Brubaker i Phillips stworzyli mocną, trzymającą w napięciu opowieść. Równie niepokojącą, jak satysfakcjonującą. Pełną niezapomnianych kwestii i pięknych kadrów. Daje do myślenia i pozwala się rozerwać”.
– Charles Yu, UCIECZKA Z CHINATOWN
Scenariusz: Ed Brubaker
Ilustracje: Sean Phillips
Kolory: Jacob Phillips
Tłumaczenie: Maria Lengren
Liczba stron: 120
Format: 180 mm x 275 mm
ISBN: 978-83-67571-38-8
Wydanie pierwsze
Cena okładkowa: 75,00 zł
Premiera: 5 września 2024 roku

Offline michał81

« Odpowiedź #7580 dnia: So, 31 Sierpień 2024, 09:44:21 »
Bzzz, bzzz 🪰 📖✖!
Już 13 września Wasi ulubieni mutanci udadzą się w kosmos, żeby zdeptać panoszące się w gwiazdach robale w klasycznej już opowieści Marvela!
X-MEN. SAGA MIOTU
Przedstawiamy sagę o epickim starciu połączonych sił X-men, Starjammers i Shi’ar z kosmicznymi pasożytami znanymi jako Miot! Scenariusz Chrisa Claremonta oraz zapierające dech w piersi rysunki Dave’a Cockruma i Paula Smitha nie pozwolą wam oderwać się od lektury. To nie wszystko! W tym tomie mutanci stawią czoło Drakuli oraz trafią do Limbo, gdzie spotkają się z demonicznym Belasco. Będziemy też świadkami pierwszego spotkania Charlesa Xaviera z Magneto. To wszystko w tomie, który ukształtuje przyszłość mutantów.
Scenariusz: Chris Claremont
Rysunki: Dave Cockrum i Paul Smith oraz Bill Sienkiewicz i Brent Anderson
Tłumaczenie: Tomasz Sidorkiewicz
Liczba stron: 424
Format: 180x275 mm
Isbn 978-83-67571-41-8
Wydanie pierwsze
Cena okładkowa: 229,00 zł
Premiera: 13 września 2024roku

Offline Crono

« Odpowiedź #7581 dnia: So, 31 Sierpień 2024, 09:47:11 »
Mutantów oczywiście biorę, pomimo że mam oryginalnego epika, ale ta cena... Ja już straszne pieniądze wydaję miesięcznie na komiksy i chyba pora powiedzieć stop...

Offline michał81

« Odpowiedź #7582 dnia: So, 31 Sierpień 2024, 09:57:14 »
Tylko ze na Muchę w przedsprzedaży jest 30% rabatu, wiec faktyczna cena to jakieś 160 PLN.

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #7583 dnia: So, 31 Sierpień 2024, 09:58:02 »
Oryginalne wydanie tańsze. Ciekawych czasów dożylismy.

Offline Brzon

« Odpowiedź #7584 dnia: So, 31 Sierpień 2024, 10:02:54 »
Spojrzalem na okładkę Sagi Miotu, wizualnie i graficznie kopia Epic collection. I pomyślalem sobie, że wybór chyba nieprzypadkowy. I dlaczego Mucha nie miałaby nam wydawać tego w takiej formie dalej, jako Epic bez nazwy Epic :)

I to byłaby naprawdę dobra wiadomość :D

Offline Death

« Odpowiedź #7585 dnia: So, 31 Sierpień 2024, 10:04:05 »
Oryginalne wydanie tańsze. Ciekawych czasów dożylismy.
Te czasy trwają już 20 lat. Od dwóch dekad ludzie, którzy kupowali oryginały płacili najczęściej mniej.

Online Kandor

« Odpowiedź #7586 dnia: So, 31 Sierpień 2024, 10:28:55 »
Spojrzalem na okładkę Sagi Miotu, wizualnie i graficznie kopia Epic collection. I pomyślalem sobie, że wybór chyba nieprzypadkowy. I dlaczego Mucha nie miałaby nam wydawać tego w takiej formie dalej, jako Epic bez nazwy Epic :)

I to byłaby naprawdę dobra wiadomość :D
Tylko że inny papier, większy format i twarda oprawa -  ładna mi "kopia".

Offline Brzon

« Odpowiedź #7587 dnia: So, 31 Sierpień 2024, 12:06:23 »
Tylko że inny papier, większy format i twarda oprawa -  ładna mi "kopia".
Mam na myśli wyłącznie treść i format graficzny, bo interesuje mnie tylko to, czy Mucha zrobi jednak te "epici" X-menów i pociągnie temat dalej. Myslę, że przy dobrej sprzedaży jest to prawdopodobne, i to jest dobra wiadomość.

Ps. I naprawdę skończcie ten temat wydań oryginalnych. Jak kogoś interesują oryginały, to niech je czyta, a tutaj nie spamuje. Wiadomo że cena może być niższa/wyższa itp. Ja preferuję czytanie po polsku, i biorę na klatę minusy wydań w tym języku (cena, nakład, format itp.).

Offline dreamer36

« Odpowiedź #7588 dnia: So, 31 Sierpień 2024, 12:17:08 »
Każdy, kto marudzi, że oryginał tańszy niech sobie weźmie do ręki oryginalnego Epica i wtedy pogadamy o jakości (ja kupuje w oryginale modern era z Venomem - to jest masakra jakościowa). Chociaż moment - o jakości marudzimy wtedy, kiedy ktoś nam daje coś gorszego i jednocześnie tańszego, a jak robi lepiej (czyli wiadomo, że będzie drożej) to wtedy marudzimy o cenie... No i Mucha - trzeba marudzić...

Ja tam się bardzo cieszę - uważam mutantów Claremonta za naprawdę ważną pozycję w historii komiksu SH Marvela i szkoda, że dostajemy takie poszatkowane wydania. Ale cieszę się, że mamy od Muchy pełnego epica - może jak będzie dobra sprzedaż to dostaniemy coś więcej :) Nie mniej przez Egmont szanse na komplet są praktycznie zerowe wg mnie.

Ja kupuję w przedsprzedaży jak tylko wskoczy na Gildię :) I czekam na kolejne Astro City :)

Offline Crono

« Odpowiedź #7589 dnia: So, 31 Sierpień 2024, 12:49:43 »
Też czekam na przedsprzedaż na gildii i od razu kupuję. A co do jakości oryginalnych epików to fakt, ich jakość jest tragiczna, ale z drugiej strony, ja nie wiem dlaczego w naszym kraju jest moda żeby wszystko wydawać w twardej oprawie i na błyszczącym papierze, o powiększonym formacie nie wspominając. Owszem, dobry offset chyba jest droższy niż kreda, ale nie można zastosować czegoś pośrodku, co zmniejszyłoby cenę komiksu?