Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1502217 razy)

Offline HugoL3

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #7440 dnia: Cz, 06 Czerwiec 2024, 21:27:48 »
I odebrałem paczkę i..... Marvels ma uszkodzony cały dolny grzbiet, eeee..... i teraz problem robi się z reklamacją, bo rozumiem, że mogę to zrobić tylko kurierem?

Nawet jeśli to wystarczy do Żabki zanieść albo jakiegoś punktu pick up, nie trzeba się umawiać z kurierem.

Offline raz0req

« Odpowiedź #7441 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 07:16:54 »
Jak nie najgorzej jak i tak obite, tak kurierzy co jeżdżą do paczkomatów to mają inne samochody i pochodzą z innej planety.
Często są bo tak pakują, co z tego że są tektury jak to lata w środku.

Ty chyba typie obicia nie widziałeś, ale ja ktoś chce się przyczepić to zawsze coś znajdzie. Ja kupując spora ilość komiksów miesięcznie widziałem to w paczkach od każdego wydawcy i ty pewnie też, ale tylko Mucha miała to szczęście, że zasłużyła na twoją szczególną uwagę.

Offline Crono

« Odpowiedź #7442 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 07:45:54 »
To forum jednak jest niezawodne. Zastanawiałem się kiedy (bo czy w ogóle to nie miałem wątpliwości) ktoś się przypierniczy do tego, że to obicie u xanara to w zasadzie nie obicie i o co mu chodzi. Tak, ja czasami mam takie obicia i (prawie) zawsze je reklamuję. Ciekawe czy kupiłbyś nowy samochód z salonu który miałby jakieś małe wgniecenie na masce albo niewielkie rysy. To nic że po jakimś czasie auto i tak będzie poobijane bo ludzie nie zwracają uwagi na parkingu jak wysiadają. Kupuję nowy produkt = chcę otrzymywać nowy (bez defektów) produkt. Proste

Offline Kvothe

« Odpowiedź #7443 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 07:59:00 »
Przecież raz0req sam napisał "ja ktoś chce się przyczepić to zawsze coś znajdzie", no i się przyczepił.
I to nie chodzi o to forum, tylko ludzie są niezawodni, bez znaczenia gdzie.

Offline raz0req

« Odpowiedź #7444 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 08:19:30 »
To forum jednak jest niezawodne. Zastanawiałem się kiedy (bo czy w ogóle to nie miałem wątpliwości) ktoś się przypierniczy do tego, że to obicie u xanara to w zasadzie nie obicie i o co mu chodzi. Tak, ja czasami mam takie obicia i (prawie) zawsze je reklamuję. Ciekawe czy kupiłbyś nowy samochód z salonu który miałby jakieś małe wgniecenie na masce albo niewielkie rysy. To nic że po jakimś czasie auto i tak będzie poobijane bo ludzie nie zwracają uwagi na parkingu jak wysiadają. Kupuję nowy produkt = chcę otrzymywać nowy (bez defektów) produkt. Proste

Napisałem coś wcześniej, ale po "przetrawieniu" stwierdziłem, że nie ma sensu i edytowałem, nie warto tracić czasu na tą dyskusje. Macie racje panowanie, trzeba walczyć o swoje zawsze i wszędzie - dlatego przepraszam za poprzedni komentarz. Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Pt, 07 Czerwiec 2024, 08:48:46 wysłana przez raz0req »

Online xanar

« Odpowiedź #7445 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 08:42:24 »
Ty chyba typie obicia nie widziałeś, ale ja ktoś chce się przyczepić to zawsze coś znajdzie. Ja kupując spora ilość komiksów miesięcznie widziałem to w paczkach od każdego wydawcy i ty pewnie też, ale tylko Mucha miała to szczęście, że zasłużyła na twoją szczególną uwagę.
Typie ! Jak sobie prześledzisz to forum to zobaczysz, ze swojego czasu wstawiałem zdjęcia z różnych sklepów, w których kupowałem, ale ile można.
Była tez kiedyś "świetna" dyskusja o pakowaniu gdzie ktoś błysnął, że dobre to takie jak nic się nie uszkodzi  :)
I uwierz mi, nie kupujesz tyle co ja.

Tak na marginesie to ten egzemplarz też jest krzywo klejony:

A jakie to jest poważne uszkodzenie ? Mam podejrzenia, że dla każdego to będzie inne. Jakby ten komiks kosztował 2k to takie uszkodzenie może być czy już nie ?

Pracujesz w Muchacomics czy jak ?

Kupiłem towar za swoje własne pieniądze i co nie mogę wstawić zdjęcia jak to zostało spakowane, bo urażę uczucia komiksowe jakiegoś nowego "typa" z forum  ;D Co oto jest, jakaś nowa reguła  ;D

I jeszcze takie jedno pytanko, bo tam trochę więcej osób się wypowiadało o pakowaniu, dlaczego tylko do mnie się przypier... reagujesz tylko na zdjęcia czy jak ?
Nie podoba ci się uszkodzenie na tym zdjęciu ? Za małe za duże no takie jest, nic ci na to nie poradzę  :)

Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Pocztar

« Odpowiedź #7446 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 09:52:33 »
Ja dostałem dziś paczkę od Muchy bezpośrednio z magazynu. Karto dopasowany, dużo folii bąbelkowej z każdej strony, rogi i grzbiety nie ubite, nie ma się do czego przyczepić, 10/10. Generalnie w przesyłce od Muchy chyba tylko raz zdarzył mi się defekt.

A na przykład na Gildii, na której kupuję przynajmniej dwa razy w miesiącu, ostatnio w ciągu 30 dni aż dwa razy  zdarzyły się reklamacje. Porady Praktycznego Pana miały sklejoną pierwszą i drugą stronę (tu raczej błąd drukarni), ale już Kroniki barbarzyńców - naderwana folia, porysowana okładka - to wina sklepu. Dodam jeszcze, żeby było uczciwie, że obie reklamacje zostały przyjęte i zwrócono mi koszty odesłania.
« Ostatnia zmiana: Pt, 07 Czerwiec 2024, 10:07:48 wysłana przez Pocztar »

Offline parsom

« Odpowiedź #7447 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 10:51:01 »
To forum to jednak stan umysłu. X stron o pakowaniu i urojonych uszkodzeniach.

Offline komiks

« Odpowiedź #7448 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 10:56:06 »
naderwana folia, porysowana okładka - to wina sklepu.
Albo drukarni, kiedy pakowali na palety ;)
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Czeczot

« Odpowiedź #7449 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 11:15:52 »

Była tez kiedyś "świetna" dyskusja o pakowaniu gdzie ktoś błysnął, że dobre to takie jak nic się nie uszkodzi  :)
I uwierz mi, nie kupujesz tyle co ja.

A jakie to jest poważne uszkodzenie ? Mam podejrzenia, że dla każdego to będzie inne. Jakby ten komiks kosztował 2k to takie uszkodzenie może być czy już nie ?

Kupiłem towar za swoje własne pieniądze i co nie mogę wstawić zdjęcia jak to zostało spakowane, bo urażę uczucia komiksowe jakiegoś nowego "typa" z forum  ;D Co oto jest, jakaś nowa reguła  ;D

Kupiłem w ciągu ostatniego 1,5  miesiąca 150 komiksów więc chyba mogę się wypowiedzieć? Jak coś mogę podesłać kopie zamówień.

Małą część dostałem uszkodzoną. Nawet tego nie widać jak stoją na półce. Żadne z tych uszkodzeń nie przeszkadza mi w czytaniu. Wam naprawdę nie jest szkoda czasu na pisanie tylu wiadomości o pakowaniu i uszkodzeniach?

Mnie zawsze zastanawia dlaczego na różnych forach 90% komentarzy to jest o tym co jest źle. Czy nikt nie potrafi już napisać czegoś ciekawego, merytorycznie, jakaś recenzja? 

Nie odbieraj tego osobiście, to taka ogólna uwaga

Online Alienus66

« Odpowiedź #7450 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 11:31:28 »
150 w 1,5 miesiąca? o Panie nieźle

Offline Leyek

« Odpowiedź #7451 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 11:46:39 »
Mnie zawsze zastanawia dlaczego na różnych forach 90% komentarzy to jest o tym co jest źle. Czy nikt nie potrafi już napisać czegoś ciekawego, merytorycznie, jakaś recenzja? 

Daj dobry przykład, bo na razie na 2 Twoje posty na forum jeden jest o pakowaniu, a drugi pouczający (czyli można podpiąć pod kategorię "co jest źle").

Online xanar

« Odpowiedź #7452 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 11:56:17 »
Kupiłem w ciągu ostatniego 1,5  miesiąca 150 komiksów więc chyba mogę się wypowiedzieć? Jak coś mogę podesłać kopie zamówień.

Małą część dostałem uszkodzoną. Nawet tego nie widać jak stoją na półce. Żadne z tych uszkodzeń nie przeszkadza mi w czytaniu. Wam naprawdę nie jest szkoda czasu na pisanie tylu wiadomości o pakowaniu i uszkodzeniach?

Mnie zawsze zastanawia dlaczego na różnych forach 90% komentarzy to jest o tym co jest źle. Czy nikt nie potrafi już napisać czegoś ciekawego, merytorycznie, jakaś recenzja? 

No i następny  :)

Naprawdę wstawianie zdjęć działa jak jakiś magnes, już wiem dlatego większość tego nie robi.  :)

Z resztą Leyek już cię podsumował.  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Czeczot

« Odpowiedź #7453 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 12:03:56 »
Daj dobry przykład, bo na razie na 2 Twoje posty na forum jeden jest o pakowaniu, a drugi pouczający (czyli można podpiąć pod kategorię "co jest źle").

Robie to regularnie na lubimyczytać.pl

Offline Pinto

« Odpowiedź #7454 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 12:11:11 »
Tak na marginesie to ten egzemplarz też jest krzywo klejony
Mało który komiks nie jest krzywo klejony. To jest numer popisowy partaczy z polskich drukarni.