Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1501964 razy)

kenji i 24 Gości przegląda ten wątek.

Offline Alienus66

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #7410 dnia: Śr, 05 Czerwiec 2024, 09:36:37 »
A jak ci się rozkładówki nie zgadzają, bo ktoś sobie usunął jedną stronę to też zlewasz ? Czy to już może być jakiś problem  :)
A w którym komiksie był taki problem?

Offline xanar

« Odpowiedź #7411 dnia: Śr, 05 Czerwiec 2024, 09:44:01 »
Weź poczytaj trochę ten wątek a potem się wypowiadaj.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Murazor

« Odpowiedź #7412 dnia: Śr, 05 Czerwiec 2024, 09:48:14 »
Wy tak dokładnie przeglądacie każdą strone w komiksach? 
No.. tak? To nie książka, że czytasz tylko dymki i historie, nie?

A po drugie, gdyby to byla jedna strona to pewnie bym olal, albo nie zauwazyl. Tutaj wszystki strony sa skopane.

Online Necr09

« Odpowiedź #7413 dnia: Śr, 05 Czerwiec 2024, 09:52:53 »
(...)
A teraz już merytorycznie:

Rozjechały nam się dwie rozkładówki, spieszyliśmy się przed Łodzią, aby komiks był gotowy, po drodze były jeszcze problemy z okładką, którą nie chciał nam zaakceptować licencjodawca (była zażarta batalia) i w natłoku pracy przeoczyliśmy, że przy zbiciu zeszytów w album powinniśmy dodać czarne strony, by wszystko wyglądało idealnie. Przy komiksie pracowały cztery osoby, także w imieniu swoim, Arka, dla którego ten projekt jest ukochanym dzieckiem i dopieszczał tłumaczenie do samego końca, Dominika i Marcina mogę jedynie przeprosić za ten błąd. Nie był on celowy, jak pojawiają się tu głosy. Zorientowaliśmy się o wpadce po komentarzu z zapytaniem o zeszyty 13 i 15. Nawet pytaliśmy jeszcze drukarnię, czy całość tak poszła, czy może jeszcze jakaś partia jest niewydrukowana, ale niestety cała już zeszła z taśmy. Ludzki błąd i nauka na przyszłość, aby się nie spieszyć i sprawdzić jeszcze jeden raz. Rozumiem rozgoryczenie czytelników, więc mogę tylko dodać, że naprawdę włożyliśmy w ten tom dużo serca i staraliśmy się, aby wyszedł najlepiej, ale te dwie rozkładówki nam umknęły.

Bzzz, bzzz !
Kochani Muchowicze, tak jak misje X-STATIX nie idą po ich myśli, tak drugi tom serii z ich fantastycznymi przygodami zaliczył niefortunną, choć nie aż tak krwawą wpadkę! Otóż, po otrzymaniu wydrukowanych egzemplarzy okazało się, że rozłożyły się nam dwie... rozkładówki. A dokładniej mówiąc, rozłożyły się po niewłaściwych stronach! Najmocniej przepraszamy za ten feralny błąd, niezamierzony i ludzki, nawet jeśli zaliczyliśmy go w mutanckim tytule! Mamy jednocześnie nadzieję, że nie przeszkodzi Wam to w lekturze tego wyjątkowego komiksu!
FGO: 758,469,198

Offline Alienus66

« Odpowiedź #7414 dnia: Śr, 05 Czerwiec 2024, 10:22:24 »

Tutaj fakt ewidentna wtopa ale z tego co wiem to ma być jeszcze jeden tom i czy mają zamiar dołączyć brakujące strony? Czy zamknęli temat choć i tak już troche po ptokach bo ciężko to naprawić

Offline Reverith

« Odpowiedź #7415 dnia: Śr, 05 Czerwiec 2024, 10:22:46 »
Właśnie odebrałem paczkę od Muchy i jak porównuję z innymi wpisami, to wygląda na to, że nie mają określonego standardu pakowania, przy czym moje zamówienie było zapakowane fantastycznie. Dostałem Marvels i Zbłąkane kule  w kartonie, gdzie mogłyby jeszcze wejść kolejne dwie pozycje, każdy komiks owinięty bąbelkami, do tego wszelkie luzy wypełnione tekturą tak, że nic w środku nie miało prawa się ruszać. Trzeba by się bardzo postarać, żeby uszkodzić te komiksy.

U mnie podobnie. Pakowanie pancerne. Bardzo dużo folii bąbelkowej, więcej niż standardowo w sklepie Gildii dostaję. Gruby karton, a do tego sporo wypełniacza papierowego. Paczka była z jednej strony trochę walnięta, ale komiksy w środku dotarły w stanie idealnym. Ode mnie duży plus za pieczołowite zapakowanie.

Offline xanar

« Odpowiedź #7416 dnia: Śr, 05 Czerwiec 2024, 10:33:15 »
A w którym komiksie był taki problem?
X-statix 2 będzie poprawa nakładu?  A drugie pytanie jest tak źle? Bo na gildii to hejt straszny...
;D

Offline Alienus66

« Odpowiedź #7417 dnia: Śr, 05 Czerwiec 2024, 10:39:53 »
;D
X-statix znam problem bo zakupiłem ten komiks ale to już stara sprawa myślałem że coś nowego się pojawiło

Offline xanar

« Odpowiedź #7418 dnia: Śr, 05 Czerwiec 2024, 10:57:33 »
Myślę, że coś nowego może się zaraz pojawić :)

Offline Midar

« Odpowiedź #7419 dnia: Śr, 05 Czerwiec 2024, 14:12:32 »
Ostatnie pakowanie promocyjnej paczki od Muchy to ideał. Chyba najlepiej spakowane komiksy, jakie mi dostarczano.

Samo Marvels wydane bardzo porządnie. Zniknęły wszystkie mankamenty „muchowe”, grzbiet odpowiedniej szerokości i nie lata, papier dość gruby, dodatki (a jest ich multum) spolszczone. Ja Marvels nie miałem, odkąd sprzedałem kolekcyjne wydanie i teraz mam super edycję, w dobrej cenie (uwzględniając ostatnią promocję).
« Ostatnia zmiana: Śr, 05 Czerwiec 2024, 14:21:39 wysłana przez Midar »

Offline Alienus66

« Odpowiedź #7420 dnia: Śr, 05 Czerwiec 2024, 14:33:51 »
Ostatnie pakowanie promocyjnej paczki od Muchy to ideał. Chyba najlepiej spakowane komiksy, jakie mi dostarczano.

Samo Marvels wydane bardzo porządnie. Zniknęły wszystkie mankamenty „muchowe”, grzbiet odpowiedniej szerokości i nie lata, papier dość gruby, dodatki (a jest ich multum) spolszczone. Ja Marvels nie miałem, odkąd sprzedałem kolekcyjne wydanie i teraz mam super edycję, w dobrej cenie (uwzględniając ostatnią promocję).
no ja dzisiaj dostałem i gruby karton folia bąbelkowa wszystko git spakowaniem komiksy które zakupiłem też w super wstanie także jestem zadowolony

Offline Czeczot

« Odpowiedź #7421 dnia: Śr, 05 Czerwiec 2024, 14:37:57 »
Dostałem od Muchy dwa zamówienia, które kupiłem pierwszego dnia promocji. Obydwa dobrze spakowane.
Teraz czekam na trzecie zamówienie.

Offline kostuch

« Odpowiedź #7422 dnia: Śr, 05 Czerwiec 2024, 16:40:39 »
Moja paczka tez juz u mnie. Pakowanie solidne. Mam tylko nadzieje ze nastepna promka/zamowienie bedzie juz z paczkomatami

Offline dinogal

« Odpowiedź #7423 dnia: Cz, 06 Czerwiec 2024, 07:55:45 »
może po zgłoszeniach poprawili pakowanie, to dobrze. Pytanie jak długo taki stan się utrzyma :)

Offline Jeez

« Odpowiedź #7424 dnia: Cz, 06 Czerwiec 2024, 11:51:31 »
Dostałem paczkę wczoraj z samym Marvels. Pakowanie w sam karton, słabiutko. Na szczęście nic się komiksowi nie stało, zero obić czy innych mankamentów.