Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1500794 razy)

Offline Sędzia

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #7365 dnia: Pn, 03 Czerwiec 2024, 08:08:32 »
Tylko zwróć uwagę że w takiej sytuacji wydawca odszedłby od jakichkolwiek standardów spakowania, bo po co jak klient może extra 10 dopłacić za pancerne spakowanie. I każdy kto chciałby dostać komiks bez obić musiałby plus 10 płacić bo.inaczej wrzucą mu w sam karton. Chora sytuacja by z tego wyszła

W niektórych sklepach (oba moje zamówienia z egmont.pl parę lat temu czy bieżące zamówienia z niektórych sklepów na Allegro) sam karton już jest standardem i tam właśnie zmierzamy z pozostałymi.

Offline Murazor

« Odpowiedź #7366 dnia: Pn, 03 Czerwiec 2024, 08:53:46 »
Co do Na wschód od zachodu, wydawnictwo powierdza to co pisał Motyl. Image odpisało, że wysłali te same pliki, których oni użyli do druku amerykańskiego wydania, a Mucha "nic nie zmieniła poza wlaniem dymków" i stwierdzają "Nie uważamy zatem, że wydanie polskie jest wadliwe".

Można sie rozejsc, komiks jest wydany idealnie, a jakimś cudem oryginał ma normalne plansze :-X

Offline xanar

« Odpowiedź #7367 dnia: Pn, 03 Czerwiec 2024, 09:14:24 »
Czyli co, wydawnictwo robi z klientów idiotów, no albo jest takie samo albo nie ?
W X-Statix, w sumie też nic nie zmieniali, materiały też takie same  ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline LukCook

« Odpowiedź #7368 dnia: Pn, 03 Czerwiec 2024, 09:15:44 »
Co do Na wschód od zachodu, wydawnictwo powierdza to co pisał Motyl. Image odpisało, że wysłali te same pliki, których oni użyli do druku amerykańskiego wydania, a Mucha "nic nie zmieniła poza wlaniem dymków" i stwierdzają "Nie uważamy zatem, że wydanie polskie jest wadliwe".

Można sie rozejsc, komiks jest wydany idealnie, a jakimś cudem oryginał ma normalne plansze :-X

Po sprawdzeniu egzemplarza sygnalnego powinni zatrzymać sprzedaż. Albo nic nie sprawdzają i idą na żywioł, albo celowo traktują klientów jak idiotów.

Nastawienie Muchy:

Jak cię złapią za rękę, mów, że to nie twoja ręka

Offline xanar

« Odpowiedź #7369 dnia: Pn, 03 Czerwiec 2024, 09:18:27 »
Przecież to co chwilę "coś im nie wychodzi" raczej combo.
Jakby ktoś to sprawdzał to takie rzeczy jak z tymi rozkładówkami, łatwo zauważyć po przekartkowaniu, nie trzeba nawet nic czytać.
« Ostatnia zmiana: Pn, 03 Czerwiec 2024, 09:20:28 wysłana przez xanar »
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline HugoL3

« Odpowiedź #7370 dnia: Pn, 03 Czerwiec 2024, 10:56:11 »
Ogólnie często w Internecie jest tak, że gdy transakcja się uda, to zapomina się wystawić komentarz albo opinię.
A gdy coś nie zagra, to od razu burza.

Zrobiłem zamówienie w sklepie Muchy pierwszego dnia promocji. Miałem problemy z aktywacją konta, maile nie przychodziły. Po użyciu maila służbowego udało mi się jednak dokończyć zamówienie i po około 5 dniach paczka przyszła w nienaruszonym stanie z 4 komiksami w środku. Każdy zafoliowany, owinięty w folię bąbelkową (wszystkie 4 w jedną folię) i oprócz tego papier jako wypełniacz. Nic się nie uszkodziło. Czas wysyłki widniał przy pozycjach, które zamawiałem, więc nie mogę z tego powodu wnosić rabanu.

Offline stab

« Odpowiedź #7371 dnia: Pn, 03 Czerwiec 2024, 11:15:04 »
Ogólnie często w Internecie jest tak, że gdy transakcja się uda, to zapomina się wystawić komentarz albo opinię.
A gdy coś nie zagra, to od razu burza.

Tu bardziej chodzi że niektóre wydawnictwa (właśnie Mucha i Scream) robią z klientów debili. Myślę że te wszystkie fuckupy byłyby dużo łagodniej przyjęte gdyby padło zwykłe przepraszam. Ale nie, przy X-Statics czekaliśmy chyba tydzień aż wydawnictwo się do tego odniesie. Scream dalej idzie w zaparte że poucinane kadry to wizja artystyczna. Powinni uczyć się od Mandioci, gdzie niedawno pomylili tytuły na grzbiecie. Było zwykle przepraszamy, daliśmy ciała i wszyscy się rozeszli. Już pomijam że u Muchy jest jakiś ogromny problem z kontrolą jakości, skoro przy wydawaniu 1-2 komiksów miesięcznie, nikt nawet nie przegląda gotowego produktu.

Offline Leyek

« Odpowiedź #7372 dnia: Pn, 03 Czerwiec 2024, 12:44:45 »

Dobre. Pewnie ruscy przechwycili maila i podmienili pliki, a biedna Muszka nie zauważyła.
Jestem w stanie zrozumieć pomyłkę, ale zamiast przeprosin i ew. jakiejś dupereli dla nabywców (np. z 5% rabatu do ich sklepu, gdzie i tak mało kto kupuje z wyjątkiem promocji) to wolą dalej iść na chama w zaparte.

Teraz @Motyl na tydzień-dwa zamilknie, a po tym czasie wróci na forum bez zająknięcia, też standardowa procedura już przećwiczona.

PS. A samo EoW 3 zaczałem czytać, przerwałem gdzieś w połowie, bo nie dało się na to patrzeć i teraz do tego gówna (bo inaczej nie da się określić naszego wydania) już nie chce mi się jakoś wracać.

Offline dinogal

« Odpowiedź #7373 dnia: Pn, 03 Czerwiec 2024, 13:20:21 »
Dzisiaj wymienili moje uszkodzone komiksy, osoba z magazynu przyjechała do mnie do pracy i osobiście wymieniła wadliwe egzemplarze. I co się okazało, potwierdził po zdjęciach że moja paczka została omyłkowo wysłana bo spakowana była w nie taki karton (3 a nie 5warstwowy) bez przekładek i folii. Była przygotowana do nadania w tymczasowy karton.
(dziś mimo że przywiezione osobiście komiksy były starannie owinięte w bąbelki)

I konkluzja taka po rozmowie z Panem, kazał zgłaszać każdą zasadną reklamację i nie machać rękami bo dla nich to jedyny feedback taka reklamacja.
A czy w to wierzę i mi to odpowiada to już inna para kaloszy  ::)

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #7374 dnia: Pn, 03 Czerwiec 2024, 13:35:07 »
Ja już odpuściłem ich ostatnie pozycje tj. Marvels czy Black Magick bo to co się zadziało przy X-Statix i EoW przelało dla mnie czare goryczy. Zainwestowalem jedynie w Stray Bullets bo wyszedłem z założenia, że "no hej, czarno-białego komiksu to już chyba nie spierdolą, prawda?". Czekam na swój egzemplarz z Gildii.

Offline Xmen

« Odpowiedź #7375 dnia: Pn, 03 Czerwiec 2024, 13:57:10 »
Pamiętajcie! Zdrowie najważniejsze, to tylko komiksy ;) ;D
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline dreamer36

« Odpowiedź #7376 dnia: Pn, 03 Czerwiec 2024, 14:00:39 »
Ja pamiętam, że zamówiłem przez sklep Muchy komplet Criminal jak wybuchła wojna na Ukrainie i Mucha zrobiła akcję z przekazywaniem zysku na pomoc.

Pamiętam jak odebrałem paczkę, przystąpiłem do odpakowywanie i przez pół godziny odwijałem komiksy z bąbelków, stretchu, a do tego pełno styropianowych czy tam piankowych kulek, które rozwaliły mi się po całym pokoju. Ogólnie to było najlepsze pakowanie, jakie w życiu widziałem, więc jak dzisiaj czytam te komentarze, to mi się w głowie nie mieści, że mamy na myśli te same wydawnictwa....

Wg mnie typowy pośpiech związany z olbrzymią ilością zamówień w dużej promocji przy jednoczesnej premierze hitu, na który wiele osób czekało (tutaj można sobie wybrać :) ).

Offline moai

« Odpowiedź #7377 dnia: Pn, 03 Czerwiec 2024, 18:13:46 »

Chyba jestem jedynym posiadaczem polskiego wydania tego komiksu, w ktorym nie ma slabej jakosci plansz. Przegladalem je dawno temu (gdy wybuchla burza w tym watpku), strona po stronie i nie znalazlem zadnych niedociagniec, wad itp.

ps. ani Motyl, ani Mucha nie sponosorowal mi tego komiksu :)

Offline Kvothe

« Odpowiedź #7378 dnia: Pn, 03 Czerwiec 2024, 18:39:02 »
Chyba jestem jedynym posiadaczem polskiego wydania tego komiksu, w ktorym nie ma slabej jakosci plansz. Przegladalem je dawno temu (gdy wybuchla burza w tym watpku), strona po stronie i nie znalazlem zadnych niedociagniec, wad itp.

ps. ani Motyl, ani Mucha nie sponosorowal mi tego komiksu :)

Pokaż zdjęcie, bo nie wierzę na słowo.
Najlepiej tą stronę, dolny kadr wystarczy:

« Ostatnia zmiana: Pn, 03 Czerwiec 2024, 18:45:19 wysłana przez Kvothe »

Offline Murazor

« Odpowiedź #7379 dnia: Pn, 03 Czerwiec 2024, 18:44:27 »
Dokładnie o to miałem prosić. Popsuty druk:

Zobacz te "śmieci" wokół czarnych kresek. Na policzku, czy nodze dosłownie widać rozmazane piksele. A tekst ostry jak żyleta.
Spoiler: PokażUkryj
« Ostatnia zmiana: Pn, 03 Czerwiec 2024, 19:55:36 wysłana przez Murazor »