Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1500058 razy)

Offline Alienus66

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #7305 dnia: Cz, 30 Maj 2024, 10:55:24 »
Astro City to jest mega dobry komiks dawno z tego gatunku tak mi się dobrze nie czytało jak ten aż żal że trzeba czekać na kolejny tom...

Offline dinogal

« Odpowiedź #7306 dnia: Pt, 31 Maj 2024, 08:34:06 »
No i dotarła paczka z zamówienia... 13 komiksów za ponad 7 stów i zero zabezpieczenia, połowa komiksów z ubitym rogiem (cały jeden rząd)... będę zgłaszał nie ma bata  >:( >:( >:(

Online xanar

« Odpowiedź #7307 dnia: Pt, 31 Maj 2024, 09:18:32 »
Nie lepiej było to rozbić na dwie paczki.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline dinogal

« Odpowiedź #7308 dnia: Pt, 31 Maj 2024, 09:21:06 »
Nie lepiej było to rozbić na dwie paczki.

po fakcie to i ja mądry jestem, to moje pierwsze zamówienie od nich i nie miałem pojęcia że ani grama zabezpieczenia nie dają...

Offline LukCook

« Odpowiedź #7309 dnia: Pt, 31 Maj 2024, 09:45:55 »
Pakowanie rzeczywiście tragiczne, właśnie odebrałem paczkę. Komiksy owinięte w karton i worek GLS. Zero zabezpieczeń w środku. Na szczęcie komiksy dotarły bez większych uszkodzeń.

« Ostatnia zmiana: Pt, 31 Maj 2024, 09:56:07 wysłana przez LukCook »

Offline Sędzia

« Odpowiedź #7310 dnia: Pt, 31 Maj 2024, 09:47:15 »
No i dotarła paczka z zamówienia... 13 komiksów za ponad 7 stów i zero zabezpieczenia, połowa komiksów z ubitym rogiem (cały jeden rząd)... będę zgłaszał nie ma bata  >:( >:( >:(

zgłaszaj, niech się uczą

Offline LukCook

« Odpowiedź #7311 dnia: Pt, 31 Maj 2024, 09:49:41 »
Zbłąkane Kule dotarły. Druk BzG i standard utrzymany: trzeszczący i luźny grzbiet. Papier offset - wygląda ok.

« Ostatnia zmiana: Pt, 31 Maj 2024, 10:13:49 wysłana przez LukCook »

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #7312 dnia: Pt, 31 Maj 2024, 10:06:54 »
Jak nie błędy wewnątrz, to lipne pakowanie. Mucha chyba wychodzi z założenia, że nieważne jak o tobie mówią, ważne by mówili  :o :o :o
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline LukCook

« Odpowiedź #7313 dnia: Pt, 31 Maj 2024, 10:23:57 »
Jak nie błędy wewnątrz, to lipne pakowanie. Mucha chyba wychodzi z założenia, że nieważne jak o tobie mówią, ważne by mówili  :o :o :o

Amatorszczyzna na każdym kroku. Jak można, nie zabezpieczać paczek za takie kwoty będąc oficjalnym sklepem wydawnictwa?

Miałem kolejne zamówienie u Muchy w koszyku, z takim pakowanie odpuszczam.

Za każdym razem, kiedy Mucha wydaje komiks, który chce przeczytać, żałuję, że nie wydało go inne wydawnictwo.
« Ostatnia zmiana: Pt, 31 Maj 2024, 10:31:26 wysłana przez LukCook »

Offline Alienus66

« Odpowiedź #7314 dnia: Pt, 31 Maj 2024, 10:37:23 »
Nic tak nie irytuję jak słabe zabezpieczenie komiksów tym bardziej że to nie są tanie rzeczy...kurier kurierem ale jak wysyłający skopie pakowanie to poprostu zwykła żenada i brak profesjonalizmu i podejście jakoś to będzie. Sam jak pakuję jakieś paczki to zawsze folia bąbelkowa gruby karton i taśma a nie cienki kartonik i troche taśmy albo i nie.. Natomiast jest kilka takich sklepów co tak pakują nie będe wymieniał jakie bo pewnie każdy wie o jakie chodzi ale jest to strasznie irytująca sprawa.... >:(

Offline kostuch

« Odpowiedź #7315 dnia: Pt, 31 Maj 2024, 10:45:09 »
Nic tak nie irytuję jak słabe zabezpieczenie komiksów tym bardziej że to nie są tanie rzeczy...
Nic tak nie irytuje jak podwojne standardy i brak profesjonalizmu. 2 strony wczesniej ktos raportuje ze dobrze zabezpieczone w folii, chwile pozniej inny standard. Kiedys mnie tak Egmont zalatwil - ogladalem unboxing u jakiegos jutubera i  3 komiksy na krzyz pozawijali mu ze 5 minut to odwijal po czym zamowilem wszystkie batmany noir jakie mieli i limitki za ponad tysiaka i wrzucili mi to luzem do kartonu. Juz nigdy tam nie zamowilem. Skoro tu jest podobnie bede te 5% doplacal do zakupow na gildii. Nie moj wybor

Offline Lobo

« Odpowiedź #7316 dnia: Pt, 31 Maj 2024, 10:45:43 »
I za co oni zgarnęli nagrodę wydawnictwa roku, nie mam bladego pojęcia. Po znajomości chyba..

Offline Sędzia

« Odpowiedź #7317 dnia: Pt, 31 Maj 2024, 11:00:49 »
Wydaje mi się, że to wynika z faktu, że w Polsce wszyscy mają pier****a na punkcie szybkiego otrzymywania zakupionych rzeczy.

Wiele osób nagle dokonało zakupów i teraz Mucha musi wypchnąć dużą liczbę paczek w krótkim terminie, bo inaczej zaraz będą ludzie pisać, że czekają już tydzień na przesyłkę i to straszna amatorszczyzna żeby tyle czekać. No i dlatego nie ma czasu na to, żeby to wszystko porządnie owinąć w folie itp.

Co nie zmienia faktu, że takie pakowanie to skandal i teraz powinni ponieść koszt zwrotu i ponownego wysłania całości. I zostaną z uszkodzonym towarem.

Online xanar

« Odpowiedź #7318 dnia: Pt, 31 Maj 2024, 11:29:12 »
Tak jest taniej i najwyraźniej się opłaca, jak tak robią Egmont.pl tak samo pakuje, można powiedzieć, że to jest jakiś taki standard sklepów wydawniczych  :)

Dwa lat temu to jakoś lepiej pakowali.

I za co oni zgarnęli nagrodę wydawnictwa roku, nie mam bladego pojęcia. Po znajomości chyba..
A co oni dostali nagrodę za sklep i jego obsługę.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Alienus66

« Odpowiedź #7319 dnia: Pt, 31 Maj 2024, 11:35:26 »
Akurat mucha komiksy ma mega dobre nawet jak na pewne uchybienia👍