Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1499241 razy)

Offline Motyl

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #7260 dnia: Pt, 24 Maj 2024, 10:09:19 »
Czyli Mucha dostala slabe pliki? Nie bylo takiej informacji, a mysle, ze warto o tym poinformowac.

To co w takiej sytuacji proponujesz? Wydawnictwo wie, ze ma skopany komiks na rynku. Przy zakupie nie ma zadnej informacji o tym, cena jest "pelna" za wadliwy produkt. Jedyna opcja to zostac z 2/3, tak?

I na sklepie sa "Zabłąkane kule", daje znac. Wyszukiwarka daje rade, bo pewnie z opisu wyciaga frazę "zbłąkane".

edit: I czy w Marvels wszystko w dodatkach jest przetlumaczone? Scenariusze, notatki itp?

Kule poprawione w sklepie, dzięki. W Marvels dodatki przetłumaczone, scenariusz też, wieczorem postaram się wrzucić spis treści.

Offline Xmen

« Odpowiedź #7261 dnia: Pt, 24 Maj 2024, 12:46:08 »
Nie, żebym bronił, ale Egmont takich komiksów z jakością Commodore 64 wydał kilkadziesiąt, jeśli nie kilkaset, a nie informował. :D
Mucha wydaje więcej rozpadających się komiksów. Dodatkowo jest taką Kinder niespodzianka, nie wiadomo co jest w środku ;)
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Online michał81

« Odpowiedź #7262 dnia: Pt, 24 Maj 2024, 12:59:05 »
Marvels podobne wydanie do Ghost Ridera? Mój egzemplarz po jednym czytaniu prawie się rozpada i nie chciał bym inwestować w podobny komiks.
Nie. Z tego co było mówione Marvels jest drukowane w Edice a nie w BZG jak Ghost Rider.

Online michał81

« Odpowiedź #7263 dnia: Pt, 24 Maj 2024, 13:16:57 »
Zarówno zaległe tytuły, jak i nowości masz w sklepie Muchy z rabatem, którego nie dostałbyś na stoisku. Poza niewielkimi wyjątkami w 2019 roku na stoisku rabat niezmiennie taki sam 30%. Akurat na targach książki w Warszawie ludzie bardziej chodzą na stoiska książkowe, a tych nowych czytelników wcale tak wielu nie ma. Cena stoiska jest na tyle wysoka, że taka promocja jest nieopłacalna. Chyba że ktoś mimo wszystko chce dołożyć do interesu, aby być obecnym na imprezie bez względu na koszty. Uznaje to za jakiś prestiż. Drugą sprawą jest jeszcze osoba/ekipa obsługująca stoisko. Większość wydawców robi to osobiście, a w wypadku Muchy było tak do 2018 roku, a od kolejnego roku szefowa zlecała obsługę stoiska innym osobom. Niestety, po ostatniej Łodzi nie ma pewniaka na stoisko i nie udało jej się zmontować nowej ekipy na Warszawę, czy uda się na tegoroczną Łódź, jeszcze nie wiadomo.
A próbowaliście dogadać się z Best Comics? Oni i tak ogarniają kilka wydawnictw jako wystawca na różnych targach, może byliby chętni podjąć współpracę?

Offline Motyl

« Odpowiedź #7264 dnia: Pt, 24 Maj 2024, 13:47:33 »
Przypomnij, kto dokładnie stoi za inicjatywą Best Comics?

Online michał81

« Odpowiedź #7265 dnia: Pt, 24 Maj 2024, 13:56:32 »
Przypomnij, kto dokładnie stoi za inicjatywą Best Comics?
Marcin Pietrasik (dawniej Taurus) oraz właściciel Elementalu (zapomniałem teraz nazwiska), ale pogadaj z Karolem z Planety Komiksu, może będzie pomóc w tej sprawie, bo on pracuje u nich jako wystawca na targach.

Offline bababatman

« Odpowiedź #7266 dnia: Pt, 24 Maj 2024, 13:57:58 »
Marvels i dwa tomy Wolverine’a zamówione, a Astro City wpadnie z majowymi zapowiedziami Egmontu, więc czeka mnie co najmniej kilka godzin poświęconych na czytaniu :) Długo zastanawiałem się nad Gideon Falls i Stray Bullets, ale te pozycje może uda mi się jeszcze upolować w bliżej nieokreślonej przyszłości.

Offline dinogal

« Odpowiedź #7267 dnia: Pt, 24 Maj 2024, 18:10:45 »
Pytanko, czy zaćmienie Brubakera warte. Biorę w końcu Criminala i Reckless i sie zastanawiam czy dobrać jeszcze tą pozycję. Na tą chwile mam już w koszyku 700zł a jeszcze nie wziąłem Marvels.. jak tak dalej pójdzie trzeba ograniczyć komiksy z 1 ręki...

@michal81 wiem że ty mi cos pisałes ale nie mogę już znaleźć tego posta...
« Ostatnia zmiana: Pt, 24 Maj 2024, 18:36:11 wysłana przez dinogal »

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #7268 dnia: Pt, 24 Maj 2024, 18:13:47 »
Marcin Pietrasik (dawniej Taurus) oraz właściciel Elementalu (zapomniałem teraz nazwiska), ale pogadaj z Karolem z Planety Komiksu, może będzie pomóc w tej sprawie, bo on pracuje u nich jako wystawca na targach.

Maciej Pietrasik (Taurus) i Bronisław Furmańczyk (Elemental)
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline rapr

« Odpowiedź #7269 dnia: Pt, 24 Maj 2024, 18:54:08 »
Pytanko, czy zaćmienie Brubakera warte. Biorę w końcu Criminala i Reckless i sie zastanawiam czy dobrać jeszcze tą pozycję. Na tą chwile mam już w koszyku 700zł a jeszcze nie wziąłem Marvels.. jak tak dalej pójdzie trzeba ograniczyć komiksy z 1 ręki...

@michal81 wiem że ty mi cos pisałes ale nie mogę już znaleźć tego posta...

Zaćmienie warte każdych pieniędzy, świetny komiks noir w środowisku showbiznesu. Fabuła wciągająca,  kreska jak inne Phillipsa, czyli super. Do tego piękne kolory. Nie ma się do czego przyczepić ;)

Offline OokamiG

« Odpowiedź #7270 dnia: Pt, 24 Maj 2024, 19:00:50 »
I ten klimat Złotej Ery Hollywood!

Online michał81

« Odpowiedź #7271 dnia: Pt, 24 Maj 2024, 19:48:54 »
Maciej Pietrasik (Taurus) i Bronisław Furmańczyk (Elemental)
Kompromitacja, rzeczywiście Maciej 😳.

Offline dinogal

« Odpowiedź #7272 dnia: Pt, 24 Maj 2024, 21:19:19 »
Zaćmienie warte każdych pieniędzy, świetny komiks noir w środowisku showbiznesu. Fabuła wciągająca,  kreska jak inne Phillipsa, czyli super. Do tego piękne kolory. Nie ma się do czego przyczepić ;)

dzięki :) no to niestety ląduje w koszyku... Ascender/brubaker/Marvels i wyjdzie 900zł  :'(

Offline moai

« Odpowiedź #7273 dnia: Pt, 24 Maj 2024, 22:04:21 »
Karol już u nich nie pracuje :)

@Motyl jeżeli potrzebujesz tel. do Bronka to daj znać.
« Ostatnia zmiana: Pt, 24 Maj 2024, 22:06:26 wysłana przez moai »

Offline Motyl

« Odpowiedź #7274 dnia: Pt, 24 Maj 2024, 22:24:13 »
Dzięki, znam Bronka, mam do niego kontakt. Nie wiem jednak, jak bardzo współpracuje on z Karolem, do którego szefowa straciła zaufanie i raczej nie ma szans, by w przyszłości sprzedawał komiksy Muchy. Nie wiem też, czy będzie chciała powierzyć stoisko osobie, której nie zna. Do Łodzi jest jeszcze trochę czasu, może uda się coś zorganizować.