Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1499854 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Xmen

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #7230 dnia: Cz, 23 Maj 2024, 21:44:18 »
no fajnie że się wam sprzedało, jak był rabat -45%. Ile sprzedajecie jak macie standardowy rabat, po którym komiks kosztuje około 200zł?
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Motyl

« Odpowiedź #7231 dnia: Cz, 23 Maj 2024, 21:48:24 »
no fajnie że się wam sprzedało, jak był rabat -45%. Ile sprzedajecie jak macie standardowy rabat, po którym komiks kosztuje około 200zł?

Sprzedaje się nieźle, np. 700 sztuk Ghost Ridera miesiąc po premierze w Łodzi. Spectacular Spider-Man przekroczył 1000 sztuk po trzech miesiącach od premiery. Obecnie po dodruku dobija do 2000 sprzedanych egzemplarzy.

Offline Itachi

« Odpowiedź #7232 dnia: Cz, 23 Maj 2024, 22:24:55 »
@Motyl

Marvels i Zbłąkane Kule zostaną dodane do oferty do północy? Bo rozumiem, że system z automatu wprowadzi nowe ceny? Jutro rano wyjeżdżam do Warszawy i chciałbym klepnąć zamówienie z samego rana. Myślę też, że więcej osób czeka na tę promocję i szkoda byłoby stracić rozpęd przez brak możliwości zakupu nowości.

Obecnie po dodruku dobija do 2000 sprzedanych egzemplarzy.

Dodruk się czymś różnił? Coś mi świta, że tak.
https://www.instagram.com/itach_i_93/

A co, chciałbyś mnie zadenuncjować jak ten konfident itachi?

Offline Motyl

« Odpowiedź #7233 dnia: Cz, 23 Maj 2024, 22:38:58 »
Tak, nowości powinny się pojawić o północy. Chyba Amsterdream pisał, że w dodruku jest inny papier, bardziej matowy. Nie miałem okazji porównać obu wersji, więc nie wiem, jaka faktycznie jest różnica.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #7234 dnia: Cz, 23 Maj 2024, 22:57:45 »
W ten sposób skończyły się w magazynie (resztki są w sklepach) nakłady całego Descendera, Nemezis, Huck, Reborn. Odrodzona, Starlight. Gwiezdny Blask, Jupiter's Legacy: Dziedzictwo Jowisza tom 1 i 2, KM/H, Empress. Cesarzowa.

To jak wam tak ładnie w końcu zszedł ten Millar to może sięgniecie po jego kolejne tytuły, np. Wanted, Superior, Supercrooks, Hit-Girl vol.2?
Czas nas zmienił, chłopaki...

Online parsom

« Odpowiedź #7235 dnia: Cz, 23 Maj 2024, 23:00:06 »
Pytanie, bo się waham. Nie cierpię Marvela, ich bohaterowie i fabuły są dla mnie śmieszne (z DC nie jest lepiej - nawet lubię Batmana, trochę też Supermana, ale reszta trykotów to już ponad moje siły). No i waham się, czy nie spróbować Ghost Ridera, mam jakiś sentyment do samej postaci - dawno temu czytałem Drogę ku potępieniu i nawet nie było to złe. Jest szansa, że przy tym wydanym przez Muchę nie będę zgrzytał zębami? Da się to postawić np. koło Hellblazera?

Offline Motyl

« Odpowiedź #7236 dnia: Cz, 23 Maj 2024, 23:06:06 »
To jak wam tak ładnie w końcu zszedł ten Millar to może sięgniecie po jego kolejne tytuły, np. Wanted, Superior, Supercrooks, Hit-Girl vol.2?

Wanted kiedyś już tłumaczyłem, w Portugalii ten tytuł wydał inny wydawca, a wydawanie go tylko na jeden rynek jest droższe i mało opłacalne. Ogólnie większość komiksów Millara sprzedawała się bardzo długo, część jest wciąż dostępna, to są tytuły, które zarobiły na siebie po latach, poza Kick-Assem i Kingsmanem, gdzie dynamika sprzedaży była lepsza.

@Itachi
Część tytułów ma już zmienione ceny, kolejne pojawiają się sukcesywnie - https://muchacomics.com/pl/c/MARVEL-COMICS/65/1/full

Aha, jak ktoś się jeszcze waha z AXM to 1 i 2 tom są już na wyczerpaniu, poniżej 100 sztuk w magazynie.
« Ostatnia zmiana: Cz, 23 Maj 2024, 23:08:30 wysłana przez Motyl »

Offline michał81

« Odpowiedź #7237 dnia: Cz, 23 Maj 2024, 23:06:44 »
Jest szansa, że przy tym wydanym przez Muchę nie będę zgrzytał zębami? Da się to postawić np. koło Hellblazera?
Nie dorasta do pięt Hellblazerowi. Będziesz zgrzytał zębami bo to kwitesencja lat 90 w komiksie superbohaterskim.

Offline komiks

« Odpowiedź #7238 dnia: Cz, 23 Maj 2024, 23:10:45 »
Pytanie, bo się waham. Nie cierpię Marvela, ich bohaterowie i fabuły są dla mnie śmieszne (z DC nie jest lepiej - nawet lubię Batmana, trochę też Supermana, ale reszta trykotów to już ponad moje siły). No i waham się, czy nie spróbować Ghost Ridera, mam jakiś sentyment do samej postaci - dawno temu czytałem Drogę ku potępieniu i nawet nie było to złe. Jest szansa, że przy tym wydanym przez Muchę nie będę zgrzytał zębami? Da się to postawić np. koło Hellblazera?
Nie polecam Ghost Ridera od muchy, zawiodłem się. To jest infantylne, ale tak serio, pod względem fabuły jak i dialogów, pisane jak dla dwunastolatka. Do tego rysunkowo średnio, więc nawet nie ma za bardzo czym się jarać. Jedyny plus, że czyta się dosyć szybko, więc przebrnąłem do końca, bo też mam lekki sentyment do Ghost Ridera. Tylko że w moim przypadku to był TM-Semicowy Ghost Rider 2099. Mam do sprzedania, z całą masą innych komiksów, tylko nie mogę się zebrać, żeby wystawić zdjęcia.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Motyl

« Odpowiedź #7239 dnia: Pt, 24 Maj 2024, 06:59:33 »
@Motyl

Marvels i Zbłąkane Kule zostaną dodane do oferty do północy?

Wszystkie komiksy dostępne w ofercie są już z rabatem 40%. Marvels i Zbłąkane Kule pojawiły się na stronie tuż po północy - https://muchacomics.com/

Marvels po rabacie kosztuje 149,40 zł, a Zbłąkane Kule 107,40 zł.

Offline Murazor

« Odpowiedź #7240 dnia: Pt, 24 Maj 2024, 07:04:50 »
Dlatego ustawodawca przewidział prawo do odstąpienia od umowy i jeśli jakikolwiek towar nie spełnia twoich oczekiwań możesz go zwrócić i zażądać zwrotu pieniędzy.
Oczywiscie i zostac z 2 na 3 tomy Na wschod od zachodu, bo rozumiem, ze dalej nie ma informacji kto skopal druk, no nie?

Offline Motyl

« Odpowiedź #7241 dnia: Pt, 24 Maj 2024, 07:19:01 »
No nie. Zawsze możesz napisać do Image Comics z zapytaniem o jakość przesłanych materiałów. Może będziesz miał więcej szczęścia niż Mucha, która takiej odpowiedzi do tej pory się nie doczekała. Do druku użyto plików przesłanych przez Image i nic w nich nie zmieniono. W drukarni też nie doszło do żadnego błędu, a drukarnia również nie zgłaszała żadnej informacji, aby zauważyła coś złego w przesłanych przez Image plikach.

Offline Murazor

« Odpowiedź #7242 dnia: Pt, 24 Maj 2024, 07:29:18 »
Czyli Mucha dostala slabe pliki? Nie bylo takiej informacji, a mysle, ze warto o tym poinformowac.

To co w takiej sytuacji proponujesz? Wydawnictwo wie, ze ma skopany komiks na rynku. Przy zakupie nie ma zadnej informacji o tym, cena jest "pelna" za wadliwy produkt. Jedyna opcja to zostac z 2/3, tak?

I na sklepie sa "Zabłąkane kule", daje znac. Wyszukiwarka daje rade, bo pewnie z opisu wyciaga frazę "zbłąkane".

edit: I czy w Marvels wszystko w dodatkach jest przetlumaczone? Scenariusze, notatki itp?
« Ostatnia zmiana: Pt, 24 Maj 2024, 07:54:50 wysłana przez Murazor »

Offline michał81

« Odpowiedź #7243 dnia: Pt, 24 Maj 2024, 08:13:02 »
3 komiksy przy zniżce 40% i tak wychodzi  358,20zł, bez wysyłki. Niestety robi się to już standardem.

Offline LukCook

« Odpowiedź #7244 dnia: Pt, 24 Maj 2024, 08:14:58 »
3 komiksy przy zniżce 40% i tak wychodzi  358,20zł, bez wysyłki. Niestety robi się to już standardem.

Niestety. U mnie trzy komiksy i przekroczyłem 400zł.