Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1497044 razy)

Offline xanar

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #7050 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2024, 09:43:45 »
Przecież tu jest to samo, jak z butami, kupujesz inny komiks od innego "producenta"
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline LukCook

« Odpowiedź #7051 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2024, 09:48:38 »
Trzeba głosować portfelem. Ja jak Astro pojawiło się na gildii, zamówiłem bo to naprawdę dobra seria. Dzisiaj rano, po otwarciu 3go NWOZ, anulowałem zamówienie. Tak jak wspominali koledzy w poprzednich postach, jak jakość wydania Astro będzie w porządku to może wtedy wrócę do tematu. Zawsze, jest szansa, że pierwszy tom się uda a wtopią z jakością w kolejnych.

Offline Death

« Odpowiedź #7052 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2024, 10:26:55 »
Przecież tu jest to samo, jak z butami, kupujesz inny komiks od innego "producenta"
No chyba jednak nie. :)
Mnie na przykład wszystko jedno w butach jakiej firmy chodzę, ale nie jest mi wszystko jedno jaką historię poznam. :)
Oczywiście są osoby, którym obojętne co leci w TV, włączają i leci, a buty dobierają bardzo starannie. :)

Offline xanar

« Odpowiedź #7053 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2024, 10:29:15 »
Ale to ty napisałeś o butach  :)

Jak się obraziłeś na Adidasa to więcej nie kupisz Adidasa, a historię to możesz w innym języku np. przeczytać.
« Ostatnia zmiana: Śr, 10 Kwiecień 2024, 10:32:14 wysłana przez xanar »
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Death

« Odpowiedź #7054 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2024, 10:30:20 »
No tak, to ja dzwoniłem, a Ty odebrałeś telefon. :D

Offline michał81

« Odpowiedź #7055 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2024, 12:13:36 »
Ale to ty napisałeś o butach  :)
Doceń że nie założył ankiety czy na producenta butów liczy się honor czy biznes. ;)

Online Murazor

« Odpowiedź #7056 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2024, 12:22:00 »
Doceń że nie założył ankiety czy na producenta butów liczy się honor czy biznes. ;)
Bo pewnie już wie, ale nie powie ::)

Offline Death

« Odpowiedź #7057 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2024, 12:25:21 »
;D 8)

Offline Alienus66

« Odpowiedź #7058 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2024, 12:37:33 »
Trzeba głosować portfelem. Ja jak Astro pojawiło się na gildii, zamówiłem bo to naprawdę dobra seria. Dzisiaj rano, po otwarciu 3go NWOZ, anulowałem zamówienie. Tak jak wspominali koledzy w poprzednich postach, jak jakość wydania Astro będzie w porządku to może wtedy wrócę do tematu. Zawsze, jest szansa, że pierwszy tom się uda a wtopią z jakością w kolejnych.

A co jest nie tak z 3 tomem?

Online Murazor

« Odpowiedź #7059 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2024, 12:41:27 »
Potwierdzam, w 3cim tomie dramatyczna jakość kadrów (kliknijcie w kadr poniżej). Co ciekawe, nie na wszystkich stronach. Dobrze im się SSM sprzedał (dodruk) to poszli za ciosem. Tom 1 i 2 były w porządku.

I wcześniejsze posty, a tutaj ładnie widać piksele.

Offline wujekmaciej

« Odpowiedź #7060 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2024, 12:57:09 »

Bo pewnie już wie, ale nie powie ::)

Najlepszej jakości kabaret :) :) :)

Offline starcek

« Odpowiedź #7061 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2024, 13:07:35 »
No to teraz trzeba poczekać, 10, 15 lat, a może przy kolejnym wydaniu będzie lepszy ten tom 3. Oczywiście nie ma pewności, że w ogóle będzie kolejne wydanie.
Dlatego ja zaczynam stosować zasadę, że jeśli coś moge kupić w oryginale - o ile znam język - to omijam szerokim łukiem polskie wydanie.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline dreamer36

« Odpowiedź #7062 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2024, 17:50:31 »
175 zl za 500 stron to nie jest drogo, niestety koszta druku są tu zabójcze, a Mucha nie ma wielotysięcznych nakładów

natomiast co Ziarna to pownienes zrobic tak - 130 zl za 400 str (pole zadruku) - i to wciaz nie jest drogo
albo inaczej - jest - ale nie da sie taniej przy niskich nakladach - a takie ma wiekszosc polskich wydawcow

Ja tym porównaniem nie chciałem pokazać, że Ziarno jest drogie, tylko że AstroCity nie jest tak drogie jak wszyscy tutaj piszą. Uważam, że komiksu Studia Lain oferują idealny stosunek jakości/zawartości do ceny. I to nie jakiejś zawyżonej a potem rabat, tylko uczciwie 130zl na okładce i tyle w sklepie.

A ceny z azylu/MVM to są teoretycznie za egzemplarze z defektami. To,  że przychodzą w folii praktycznie w idealnym stanie to inna sprawa. Jak porównacie ceny omniaków na atomie to już nie jest tak "epicko" za 230zl  (oczywiście bez rabatów).

Offline Xmen

« Odpowiedź #7063 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2024, 19:25:47 »
Poczekaj jeszcze na astro city, może się okazać że 175zł w stosunku do jakości to za dużo
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline kosmoski

« Odpowiedź #7064 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2024, 22:57:50 »
...Oczywiście nadal nie kupiłem trzeciego tomu Na wschód od zachodu i teraz nie wiem co zrobić. Chciałbym przeczytać całą serię (mam tomy 1 i 2), ale musiałbym kupić skopaną 3. Teoretycznie czytało się te przesunięte plansze w Orbicie w młodości i przecież da się to czytać, ale kupując wsparłbym partactwo i nic by się nie zmieniło. Jak kupujesz buty Adidasa i cię wkurzą, to kupisz sobie Nike i nic się nie zmienia, ale jak chcesz przeczytać konkretny komiks, to jest on tylko w jednym miejscu.

pochłonąłem całość w parę dni, nie forum to nawet bym się nie kapnął, że jest coś nie tak
serio, tak mnie wciągnęło :)

natomiast po lekturze, na spokojnie patrząc, widać skopaną jakość...