Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1493519 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online michał81

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #6615 dnia: Cz, 30 Listopad 2023, 20:59:17 »
... i będzie taniej :)
Raczej w przybliżonej cenie, bo to tylko 300 stron (pierwszy tom).

Offline Konrad

« Odpowiedź #6616 dnia: Cz, 30 Listopad 2023, 23:32:01 »
Nie wiadomo, bo Mucha nie podała szczegółów, ale że wydaje ona ostatnio "grube" zbiorcze, można przypuszczać, że takie dostaniemy. Obstawiałbym wydanie Manhattan Projects Deluxe Edition HC, czyli całość wyszłaby w 3 tomach (dwa pierwsze HC-eki już są wydane, brakuje tylko 3 zamykającego serię).

Patrząc na okładkę, którą wrzuciła Mucha to wygląda mi to na dwutomową edycję (472 + 436 stron) na podstawie wydania Urban Comics:
https://www.urban-comics.com/manhattan-projects-tome-1/
https://www.urban-comics.com/manhattan-projects-tome-2/

Online michał81

« Odpowiedź #6617 dnia: Cz, 30 Listopad 2023, 23:35:28 »
Patrząc na okładkę, którą wrzuciła Mucha to wygląda mi to na dwutomową edycję (472 + 436 stron) na podstawie wydania Urban Comics:
https://www.urban-comics.com/manhattan-projects-tome-1/
https://www.urban-comics.com/manhattan-projects-tome-2/
W takiej sytuacji wyjdzie na pewno taniej niż amerykańskie oryginalne wydania zbiorcze 😃
I najważniejsze splash-page się nie rozjadą 😁
« Ostatnia zmiana: Cz, 30 Listopad 2023, 23:51:40 wysłana przez michał81 »

Offline Konrad

« Odpowiedź #6618 dnia: Cz, 30 Listopad 2023, 23:58:00 »
A tak w ogóle to ostatnio u Portugalczyków pojawił się krótki wywiad z Christine Meyer.
https://vinheta2020.blogspot.com/2023/11/a-conversa-com-g-floy-studio-novidades.html

Odnośnie planów na przyszły rok:
- Saga 11 i Black Magick powinny wyjść w okolicach końcówki lutego
- BRZRKR zostaje przesunięty mniej więcej na jesień, bo czekają aż Boom wypuści wydanie zbiorcze z dodatkowymi materiałami (pewnie też z Bloodlines), na którym będą się wzorować
- kolejny tytuł z Marvelowej serii Czerń, biel i krew - Marvel Zombies
- Reckless 4 i 5
- jest jeszcze kilka tytułów Brubakera (pewnie najnowsze Night Fever i Where The Body Was), które by chcieli wydać, ale jest to zależne od powodzenia negocjacji (czyżby licytacja z Nagle?)

Offline Leyek

« Odpowiedź #6619 dnia: Pt, 01 Grudzień 2023, 21:44:50 »

Wreszcie!!!
Choć ten polski tytuł brzmi jakoś tak "głupio", mogli oryginalny zostawić.

Offline xardas

« Odpowiedź #6620 dnia: Pt, 01 Grudzień 2023, 22:56:48 »
Pierwszy tom okładkowe 300, trzeci po trzech latach za 500. Przy czym całości ciągiem nie przeczytasz, bo pierwszy tom zdąrzy się rozpaść. Dziękuję, postoję.
Nie bądź tym dla Muchy, czym jest Bazyl dla Egmontu, plis.

Offline Xmen

« Odpowiedź #6621 dnia: Pt, 01 Grudzień 2023, 23:43:20 »
Hehe dobra już się uspokajam, ale to nie moja wina że ich wydania to paździerz za miliony monet.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Crono

« Odpowiedź #6622 dnia: So, 02 Grudzień 2023, 00:13:26 »
Trochę krzywdzące są te opinie o Muszce. Fakt, zdarzają im się wpadki, ale tak na dobrą sprawę to które wydawnictwo ich nie ma? Nawet taki gigant jak Marvel zaliczył w swojej historii wtopy, że o spadającej jakości papieru na jakim drukowane są ich epiki czy omnibusy nie wspomnę.

Offline Brzon

« Odpowiedź #6623 dnia: So, 02 Grudzień 2023, 00:33:04 »
Też uważam, że przesadzacie z dowalaniem Muchy. Mają swoje za uszami, ale sorry, kto wydałby East of West, Astro City, Ghost Ridera i maseeee innych rzeczy?

Nie, Egmont by to blokował na święte nigdy.

Offline Xmen

« Odpowiedź #6624 dnia: So, 02 Grudzień 2023, 00:57:49 »
To fakt, za zapowiedzi muchy i wydawane tytuły zawsze wielki plus. Potrafią zaskoczyć. Za jakość wydania w większości minus. Wiedzą w jakiej jakości wydają, to nie jest wpadką. Trwa to od lat, wiedzą co robią. Nie widzę nic krzywdzącego w stwierdzeniu faktu że wydają drożej niż konkurencja, w dodatku w sporo gorszej jakości.
Mamy klaskać uszami bo wydali? Klaszczę, ale nie kupuję. Nie mam zamiaru wspierać takich działań.
Wydział 7 też odpuszczam. Jestem fanem, ale patrząc co wyprawia jeden "artysta" też nie zamierzam wspierać jego odklejek swoimi ciężko zarobionymi pieniędzmi. Żeby ktoś nie myślał że tylko mucha jest "zła".
« Ostatnia zmiana: So, 02 Grudzień 2023, 01:03:06 wysłana przez Xmen »
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #6625 dnia: So, 02 Grudzień 2023, 11:08:53 »
A ci co kupili dotychczasowe tomy Czerń, Biel i Krew to jakie mają przemyślenia? Warto było? Dobrze się to czyta?

Ja w sumie do Muchy mam tylko ten zarzut, że wolno wydaje. A przez to jak są takie one shoty z Marvela, to potem nie ma miejsca na serie bardziej mainstreamowe i ongoingi. Albo to się ciągnie. Chciałoby się więcej tego Spider-Mana. Bo to co wydali do tej pory - 2 tomy Spectaculara i Venom, czytało mi się bardzo dobrze. Jeśli w ich przyszłorocznych X-menach będą późniejsze zeszyty z GR ale zostanie kilka niewydanych to też będzie niedobrze.

Poza tym sobie chwalę. Mam AoA, New X-men, Wolverine, Iron Fista i jest spoko. Moze daliby jeszcze radę jakiegoś Punishera spoza Epiców nam dowieźć?

Online michał81

« Odpowiedź #6626 dnia: So, 02 Grudzień 2023, 11:15:39 »
@Bazyl Mucha to nie tylko Marvele. Mucha (prawie) regularnie wydaje co miesiąc po 2 komiksy, gdzie ty widzisz tu jakieś powolne tempo wydawania?
A ci co kupili dotychczasowe tomy Czerń, Biel i Krew to jakie mają przemyślenia? Warto było? Dobrze się to czyta?
Czyta się dobrze. Zwięzłe, krótkie historie. Czyta się dużo lepiej niż starocie z kolekcji Marvel Origins.
« Ostatnia zmiana: So, 02 Grudzień 2023, 11:17:13 wysłana przez michał81 »

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #6627 dnia: So, 02 Grudzień 2023, 11:54:30 »
Moim zdaniem szkoda kasy. Krótkie historie nie wyróżniające się niczym specjalnym. Ja już nawet ich nie pamiętam.

Offline Necr09

« Odpowiedź #6628 dnia: So, 02 Grudzień 2023, 12:18:13 »

Imho różnie, w tym samym tomiku możesz mieć genialną historyjkę, żeby 15 kartek dalej dostać paździerz nie nadający się do czytania, ale ogólne wrażenia podobne jak @michal81, czyta się to o wiele lepiej niż Marvel Origins
FGO: 758,469,198

Offline xanar

« Odpowiedź #6629 dnia: So, 02 Grudzień 2023, 12:25:58 »
Ja to słyszałem, że Wolverine był dobry, reszta to odcinanie kuponów i wszystko duże gorsze.
Marvel z lat 60-tych i ta cała seria czerwono-biało-czarna jest pod innego klienta, także nie wiem czy to jest sens porównywać co czyta się lepiej.
Twój komiks jest lepszy niż mój