Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1496406 razy)

Wtem! i 3 Gości przegląda ten wątek.

Offline vision2001

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #6375 dnia: Pt, 20 Październik 2023, 15:19:05 »
i ktoś tu wcześniej wpadł na fajny pomysł, wydrukowanie po prostu tych dwóch rozkładówek na wyższej jakości papierze z jednej i drugiej strony i wysyłanie ich tym, którzy okażą dowód zakupu komiksu.
Ja się nie znam, bo w serię nie wchodziłem, ale jeśli istnieje materiał na tom 3, to taką ewentualność przekazania tych splash'ów rozwiązałbym właśnie przez dodanie ich do tego kolejnego tomu. Kiedyś Hanami w kolejnym tomie Monstera dodawali naklejki z tekstem, który należało umieścić w dymkach, gdzie im się tekst nie wlał... Zawsze to jakieś rozwiązanie ;)

Offline srogin

« Odpowiedź #6376 dnia: Pt, 20 Październik 2023, 15:45:49 »
W pierwszym wydaniu Strażników do trzeciego tomu była dodawana errata dotycząca wcześniejszej części.

Offline Xmen

« Odpowiedź #6377 dnia: Pt, 20 Październik 2023, 15:47:28 »
Fajnie że Motyl po trzech dniach nabrał odwagi i się wypowiedział, zwykle zajmuje mu to mniej czasu. Mucha po 4 dniach pośmieszkowała że sprzedają babola, fajnie. Tylko co to zmienia?
Nastepnym razem może komuś w najlepszym wydawnictwie będzie chciało się przekartkować komiks i nie będą mieli takich problemów. Ogólnie ciężko uwierzyć że nikt tego nie wyłapał. Nieumiejący czytać 6 latek wyłapałby ten "bład". Ludzie przecież to jest żenada nie kupujcie bubli i tyle, innaczej nic się nie zmieni. Przestaną wydawać? Trudno, wyda ktoś inny. Zresztą za rok oryginały będą w tych samych cenach co mucha. Wiem 11 post o tym samym, a za miesiac zapewne kolejny komiks muchy z jakąś wpadką, który to już będzie 11? Chyba więcej.
« Ostatnia zmiana: Pt, 20 Październik 2023, 16:00:23 wysłana przez Xmen »
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Motyl

« Odpowiedź #6378 dnia: Pt, 20 Październik 2023, 16:02:19 »
Ja się nie znam, bo w serię nie wchodziłem, ale jeśli istnieje materiał na tom 3, to taką ewentualność przekazania tych splash'ów rozwiązałbym właśnie przez dodanie ich do tego kolejnego tomu. Kiedyś Hanami w kolejnym tomie Monstera dodawali naklejki z tekstem, który należało umieścić w dymkach, gdzie im się tekst nie wlał... Zawsze to jakieś rozwiązanie ;)
W pierwszym wydaniu Strażników do trzeciego tomu była dodawana errata dotycząca wcześniejszej części.

Jest to jakaś opcja do rozważenia, niemniej nie spodziewałbym się podjęcia decyzji za pięć minut, centrala musi rozważyć wszystkie możliwości. Zrobienie erraty brzmi dobrze.

Fajnie że Motyl po trzech dniach nabrał odwagi i się wypowiedział, zwykle zajmuje mu to mniej czasu. Mucha po 4 dniach pośmieszkowała że sprzedają babola, fajnie. Tylko co to zmienia?
Nastepnym razem może komuś w najlepszym wydawnictwie będzie chciało się przekartkować komiks i nie będą mieli takich problemów. Ogólnie ciężko uwierzyć że nikt tego nie wyłapał. Nie umiejący czytać 6 latek wyłapałby ten "bład". Ludzie przecież to jest żenada nie kupujcie bubli i tyle, innaczej nic się nie zmieni. Przestaną wydawać? Trudno, wyda ktoś inny. Zresztą za rok oryginały będą w tych samych cenach co mucha. Wiem 11 post o tym samym, a za miesiac zapewne kolejny komiks muchy z jakąś wpadką, który to już będzie 11? Chyba więcej.

Na twoim miejscu nabiłbym jeszcze kilka postów na zaś z informacją, że w Polsce wydaje się drogo komiksy, bo zgłosiłem jakieś dziesięć twoich postów do moderacji za pisanie nieprawdy, obrażanie członków redakcji, wyzywanie od jeleni i jeszcze kilka rzeczy, więc możliwe, że jeśli moderacja uzna, że zachowujesz się jak Bazyl, to podzielisz jego los.

Offline Xmen

« Odpowiedź #6379 dnia: Pt, 20 Październik 2023, 16:09:58 »
Jakiej nieprawdy? Mucha ma drogie komiksy i w dodatku wadliwe. Może też trzeba gdzieś zgłosić że z pełną świadomością sprzedaje produkty wybrakowane, nie przyznając się do tego. Nie pierwszy z resztą raz. Gdyby nie forumowicze to nikt nawet by się nie zająknął.
Pisze w temacie i na temat. Dział muchy, komiks muchy, fuszerka muchy.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Motyl

« Odpowiedź #6380 dnia: Pt, 20 Październik 2023, 16:18:49 »
Tak im się "śpieszyło" że nawet nie zdążyli pomyśleć, w końcu od jednego do drugiego tomu upłyneło tylko półtora roku.

Przykład pierwszy z brzegu reszty nie będę ci przytaczał, bo większość twoich wypocin to urojenia.

https://alejakomiksu.com/nowosci/26651/X-Statix/
https://alejakomiksu.com/komiks/28528/X-Statix-02-Powrot-zza-grobu/

Odstęp między tomami to 9 miesięcy i kilka dni. Napisałeś 1,5 roku. Jest to nieprawda. Jeśli nie rozumiesz co oznacza słowa nieprawda użyję dosadniejszego. Jest to kłamstwo. Jeśli napisałeś to w celu prześmiewczym to zrobiłeś to uwaga - z premedytacją - w celu prowokacyjnym. W dyskusji jesteś od początku ordynarny i nieuprzejmy, ubliżasz członkom redakcji, pisząc, że mają wyje...., nie liczysz się z językiem, nadużywasz wulgaryzmów. A to pewnie tylko część nagannego zachowania. Dziwię się, że moderatorzy jeszcze nie zareagowali, ale pamiętam, że pisali, że są zajęci i nie zawsze mają czas na bieżąco sprawdzać forum.

Online michał81

« Odpowiedź #6381 dnia: Pt, 20 Październik 2023, 16:19:28 »
Znajdź polskiego wydawcę komiksów który nigdy nic nie odwali. Egmont? Scream Comics? Timof? Kultura Gniewu? Studio Lain? Taurus Media? Mandargora? Tm-Semic? Dobry Komiks? OMG Słowobraz? Hachette? Panini w kolekcji z Carrefoura? Wszyscy mają za uszami błędy.

Ja to mam wrażenie że wszystkich bardziej boli ta cena, a teraz mają się okazję wyżyć, bo jest błąd. Tylko jakoś wcześniej to mało kogo obchodziła seria X-statix.

Offline LukCook

« Odpowiedź #6382 dnia: Pt, 20 Październik 2023, 16:23:45 »
Jest to jakaś opcja do rozważenia, niemniej nie spodziewałbym się podjęcia decyzji za pięć minut, centrala musi rozważyć wszystkie możliwości. Zrobienie erraty brzmi dobrze.

Jednak fajnie, jakby wydawnictwo dało znać, raczej wcześniej niż później, czy będzie próbowało w jakimś stopniu naprawić sytuację (np. errata). Są ludzie, którzy już kupili ten tom i mogą go zwrócić albo dowiedzieć się czy będzie to jakoś załatwione.

Offline LukCook

« Odpowiedź #6383 dnia: Pt, 20 Październik 2023, 16:24:58 »
Ja to mam wrażenie że wszystkich bardziej boli ta cena, a teraz mają się okazję wyżyć, bo jest błąd. Tylko jakoś wcześniej to mało kogo obchodziła seria X-statix.

Mam na półce dwa tomy, więc mnie obchodzi.

Offline Xmen

« Odpowiedź #6384 dnia: Pt, 20 Październik 2023, 16:26:37 »
Cena jak cena, takiego bubla nie biorę nawet za 50zł.

Offline Leyek

« Odpowiedź #6385 dnia: Pt, 20 Październik 2023, 16:28:31 »
Jest to nieprawda. Jeśli nie rozumiesz co oznacza słowa nieprawda użyję dosadniejszego. Jest to kłamstwo. Jeśli napisałeś to w celu prześmiewczym to zrobiłeś to uwaga - z premedytacją - w celu prowokacyjnym.

Fajnie jakbyś się tak poodnosił do postów innych, gdzie Ci wykazują, że mijasz się z prawdą.

Na twoim miejscu nabiłbym jeszcze kilka postów na zaś z informacją, że w Polsce wydaje się drogo komiksy, bo zgłosiłem jakieś dziesięć twoich postów do moderacji za pisanie nieprawdy, obrażanie członków redakcji, wyzywanie od jeleni i jeszcze kilka rzeczy, więc możliwe, że jeśli moderacja uzna, że zachowujesz się jak Bazyl, to podzielisz jego los.

To już w ogóle hit. Forumowicz wykazuje błędy Muchy (może momentami w sposób na granicy dobrego smaku, ale tylko momentami), a Wielki Pan z Muchy na niego donosi do moderacji :)

Podonoś na mnie też, nie ograniczaj się. Ciężko będzie coś rzeczowego znaleźć, ale co to za problem można zawsze trochę ponaginać rzeczywistość.

Offline Motyl

« Odpowiedź #6386 dnia: Pt, 20 Październik 2023, 16:35:48 »
Leyku, ale może byś otrzeźwiał w końcu z tej ślepej zemsty nie wiem za co, bo znowu nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Nie zgłosiłem postów xmen za to, że wykazał błędy, a błędy zdaje się wykazał inny użytkownik, tylko za  formę w jakiej to zrobił, czyli obrażanie i pastwienie się nad wydawcą. Jakoś inne osoby w tej dyskusji potrafią zadawać pytania i odpisywać w znacznie łagodniejszym i kulturalniejszym tonie. Ale rozumiem że trzymasz sztamę z kolegą xmen i jego agresywny styl ci pasuje, bo uprawiasz podobny. Szkoda, miałem cię za rozsądniejszego gościa.

Jednak fajnie, jakby wydawnictwo dało znać, raczej wcześniej niż później, czy będzie próbowało w jakimś stopniu naprawić sytuację (np. errata). Są ludzie, którzy już kupili ten tom i mogą go zwrócić albo dowiedzieć się czy będzie to jakoś załatwione.

Pytanie o erratę poszło do wydawcy.
« Ostatnia zmiana: Pt, 20 Październik 2023, 16:37:19 wysłana przez Motyl »

Offline GoNzO

« Odpowiedź #6387 dnia: Pt, 20 Październik 2023, 16:42:29 »
Ciekawe co Bazyl na to  ;)
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #6388 dnia: Pt, 20 Październik 2023, 16:43:32 »
Jasne. Dziękuję uprzejmie za rady. Poproszę szefowa, abyśmy zainwestowali w łącza telepatyczne, by był szybszy obieg informacji między członkami redakcji, a także wystosuje notę, abyśmy zrezygnowali z naszego życia osobistego celem odpowiadania czy wydawca popełnił błąd w komiksie od razu po zadaniu pytania. Właśnie przekazałem te informacje do centrali. Dzięki, jakieś jeszcze uwagi na przyszłość, abym niczego nie pominął?
Łagodniejszy i bardziej kulturalny tom, jak ten Twój powyżej:)?

Offline Xmen

« Odpowiedź #6389 dnia: Pt, 20 Październik 2023, 16:50:04 »
Gdzie ja byłem agresywny? Napisałem tylko żeby nie kupować bubli, bo nic się nie zmieni. To moje zdanie.
Ty @Motyl zawsze zasłaniasz się zdrowiem np wczoraj, albo wyciągasz jakieś rzeczy z życia prywatnego. Robisz to zawsze gdy mucha jest słusznie krytykowana lub ukazany jest jej błąd. To bardzo śliskie i toksyczne, takie próby manipulacji czyimiś emocjami gdy brakuje ci racjonalnych argumentów.
Odrobinę przyzwoitości. Może bywam nadpobudliwy i zbyt emocjonalny, łatwo się podpalam-to niewątpliwie duże wady. Jednak brak godności to też nic dobrego. Dobra mordko mucha jest super, ale ja od was już nic nie kupię, tyle z mojej agresji. Nara najlepszy wydawco.