Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1493627 razy)

Offline Simon11

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #6345 dnia: Pt, 20 Październik 2023, 11:20:16 »
A jak jest cena tego komiksu, skoro jest już bardzo wysoka?   Bo nie znam  tej ceny i z ciekawości chciałbym dowiedzieć się jak bardzo jest ona wysoka?

O, czyli jest szansa, że będzie poniżej 200 zł? :)

Bo ja założyłem, że będzie podobna jak w przypadku GR, jak widać błędnie.

Im mniejsza cena, tym więcej wpadek ludzie wybaczą, więc warto kombinować w tę stronę  ;)

Offline dreamer36

« Odpowiedź #6346 dnia: Pt, 20 Październik 2023, 11:26:42 »
Tak, tak ktoś tam się podszył to wszyscy klienci/czytelnicy - źli, a wydawca dalej cacy.

No niestety czytanie ze zrozumieniem kuleje zwłaszcza, kiedy nie pasuje to światopoglądu...

Bo naganne zachowanie tego ktosia podszywającego się pod wydawcę, kładzie się cieniem na czytelników, klientów sklepu.

Masz jedno zdanie - może łatwiej Ci będzie zrozumieć

Offline Motyl

« Odpowiedź #6347 dnia: Pt, 20 Październik 2023, 11:30:08 »
Iksy Jima mają tylko 13 zeszytów, przy czym one nie mają często więcej niż 20, 21 stron. Są jeszcze dodatki z omnibusa, ale na ten moment nie wiadomo, które będzie można wykorzystać. Część z nich dotyczy też innych zeszytów Jima, jest tam dużo stron z kartami kolekcjonerskimi z lat 90. W sumie dodatki liczą w omnibusie prawie sto stron, jak dobrze pamiętam od 684 do 776.

Offline Leyek

« Odpowiedź #6348 dnia: Pt, 20 Październik 2023, 11:35:42 »
@Motyl

Nie pochwalam podszywania się. Ale Mucha jest sama sobie winna. O sprawie było wiadomo wcześniej, brak jakiejkolwiek reakcji spowodował głupie zachowania wkurzonych nabywców/potencjalnych nabywców.

Naprawdę nie rozumiem czemu dla większości wydawnictw napisanie 3 zdań wyjaśnień z przeprosinami jest tak wielkim problemem. Wizerunkowo to wygląda dużo lepiej niż obecna i przeszłe sytuacje (dyskusje, ataki itd.).
No ale pewnie jest strach, że taki komunikat dotrze do zbyt wielkiej ilości osób, bo te 10-15% co się aktywnie udziela w necie można odpuścić, bo lepiej zaryzykować stratę części z 10% klientów, niż z 80-90%.

Offline Motyl

« Odpowiedź #6349 dnia: Pt, 20 Październik 2023, 11:42:40 »
Dajesz prawo do pisania bzdur i podszywanie się, bo wydawca zareagował z opóźnieniem i to jest jego wina? Kurde, w jakim kraju my żyjemy? A komentarze pojawiły się wczoraj. Jesteś po prostu uprzedzony i będziesz brnął dalej, aby tylko postawić na swoim. Z mojej strony to wszystko. Dzieki za twoje zdanie.

Offline Leyek

« Odpowiedź #6350 dnia: Pt, 20 Październik 2023, 11:48:59 »
@Motyl
Ale ładnie odwracasz kota ogonem. Pokazałem tylko do czego doprowadziło zaniechanie ze strony wydawcy. Gdzie niby "dałem praw" do podszywania się??!!

Nie wiem o jakich wczorajszych komentarzach piszesz, bo sprawa na forum pojawiła się w poniedziałek, a sygnały o błędach pewnie wydawnictwo miało dużo wcześniej.

Offline Motyl

« Odpowiedź #6351 dnia: Pt, 20 Październik 2023, 11:56:11 »
Leyku, dzięki za aktywność, ale naprawdę nie musisz się tak wysilać, to że zaślepiony nie czytasz ze zrozumieniem jest jasne od dawna. A jeśli wyraziłem się nieprecyzyjnie to ci wyłuszczę, komentarze pojawiły się w sklepie wczoraj w trakcie ozywionej dyskusji na forum, po moim poście z przeprosinami. Ja tego nie biorę jako zbieg okoliczności, a celowe i ohydne działanie. A ty myśl sobie co chcesz. Masz do tego prawo, tak samo jak używać w dyskusji ciągle argumentu, że ktoś ci obraca kota ogonem.

Offline Necr09

« Odpowiedź #6352 dnia: Pt, 20 Październik 2023, 12:02:07 »
Taki luźny pomysł. Może ktoś ma czas (ja niestety nie mam) i zrobi nowy temat: "Błędy w polskich wydaniach komiksów". Tam w pierwszym (aktualizowanym potem) wpisie zrobi listę takich błędów wg wzoru: który komiks, krótko opisze jaki błąd (ewentualnie czy coś z tym zrobiono w kolejnych wydaniach) i poda kontakt do wydawcy. Każdy będzie mógł szybko zapoznać się z błędem (często, przed zakupem), ocenić czy to dyskwalifikuje komiks czy nadal chce go kupić, ewentualnie może też napisać maila ze skargą/reklamacją pod wskazany kontakt.

Można zacząć od: ścięcia kadrów w Borgii, ręka w 10 Wujku Sknerusie, okładka Sprawiedliwości, skany SSM, X-Static tom 2, DD t4 F.Millera, cz-b wydania Batmana Egmontu (barwiąca zakładka). Na pewno było tego o wiele więcej.

niby jest temat:
https://forum.komikspec.pl/dzial-ogolny/wady-fabryczne-komiksow/270/

Ale od miesięcy brak ruchu, ja jak coś znajdowałem to też nie wrzucałem tam tylko do tematów Egmontu/Spider-Mana/Hachette  :-\
FGO: 758,469,198

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #6353 dnia: Pt, 20 Październik 2023, 12:03:26 »
Leyku, dzięki za aktywność, ale naprawdę nie musisz się tak wysilać, to że zaślepiony nie czytasz ze zrozumieniem jest jasne od dawna. A jeśli wyraziłem się nieprecyzyjnie to ci wyłuszczę, komentarze pojawiły się w sklepie wczoraj w trakcie ozywionej dyskusji na forum, po moim poście z przeprosinami. Ja tego nie biorę jako zbieg okoliczności, a celowe i ohydne działanie. A ty myśl sobie co chcesz. Masz do tego prawo, tak samo jak używać w dyskusji ciągle argumentu, że ktoś ci obraca kota ogonem.
Sorry, ale wydawnictwo samo sobie jest winne. Mogło już dawno wystosować jakąkolwiek odpowiedź. Mój komentarz na forum odnośnie błędu pojawił się w poniedziałek. Co więcej, widzę że wydawnictwo dostało sygnały już w poniedziałek na swoim profilu na Facebooku. Co więcej, ta sama osoba ponawia pytanie pod ostatnim postem wydawnictwa, które dalej nie odpowiada. Dlatego też Mucha miała masę czasu na jakiekolwiek oficjalne stanowisko, nawet słowo przepraszam. Nie zrobiła tego, ludzie w międzyczasie komiks nabyli i przez to takie komentarze na Gildii.

Offline Leyek

« Odpowiedź #6354 dnia: Pt, 20 Październik 2023, 12:05:47 »
O sprawie było wiadomo wcześniej, brak jakiejkolwiek reakcji spowodował głupie zachowania wkurzonych nabywców/potencjalnych nabywców.

A komentarze pojawiły się wczoraj.

Powyżej Twoja odpowiedź z tzw. "zrozumieniem" mojego wcześniejszego posta. Tzn. wiem, że celowo przekręciłeś, żeby oddalić odpowiedź od meritum i dodać personalne przytyki (bo w tym się czujesz najlepiej).

Wyjaśnienia i tak wiem, że już się nie doczekam, tak jak i wcześniej na niewygodne dla Ciebie kwestie.
« Ostatnia zmiana: Pt, 20 Październik 2023, 12:07:18 wysłana przez Leyek »

Offline Motyl

« Odpowiedź #6355 dnia: Pt, 20 Październik 2023, 12:11:33 »
Sorry, ale wydawnictwo samo sobie jest winne. Mogło już dawno wystosować jakąkolwiek odpowiedź. Mój komentarz na forum odnośnie błędu pojawił się w poniedziałek. Co więcej, widzę że wydawnictwo dostało sygnały już w poniedziałek na swoim profilu na Facebooku. Co więcej, ta sama osoba ponawia pytanie pod ostatnim postem wydawnictwa, które dalej nie odpowiada. Dlatego też Mucha miała masę czasu na jakiekolwiek oficjalne stanowisko, nawet słowo przepraszam. Nie zrobiła tego, ludzie w międzyczasie komiks nabyli i przez to takie komentarze na Gildii.

Jasne. Dziękuję uprzejmie za rady. Poproszę szefowa, abyśmy zainwestowali w łącza telepatyczne, by był szybszy obieg informacji między członkami redakcji, a także wystosuje notę, abyśmy zrezygnowali z naszego życia osobistego celem odpowiadania czy wydawca popełnił błąd w komiksie od razu po zadaniu pytania. Właśnie przekazałem te informacje do centrali. Dzięki, jakieś jeszcze uwagi na przyszłość, abym niczego nie pominął?

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #6356 dnia: Pt, 20 Październik 2023, 12:26:02 »
Jasne. Dziękuję uprzejmie za rady. Poproszę szefowa, abyśmy zainwestowali w łącza telepatyczne, by był szybszy obieg informacji między członkami redakcji, a także wystosuje notę, abyśmy zrezygnowali z naszego życia osobistego celem odpowiadania czy wydawca popełnił błąd w komiksie od razu po zadaniu pytania. Właśnie przekazałem te informacje do centrali. Dzięki, jakieś jeszcze uwagi na przyszłość, abym niczego nie pominął?
Pytanie wisi na profilu wydawnictwa od poniedziałku. Dziś mamy piątek, dodatkowo w międzyczasie Mucha wrzuciła kilka postów, więc zakładam że widziała że takie pytanie, sorry za kolokwializm, wisi. Nic z tym nie zrobiono. To fakt. Mnie jako nabywcy nie interesuje jak wygląda praca wewnątrz wydawnictwa, problemy osobiste pracowników, czy goniące ich terminy. Interesuje mnie jedynie produkt finalny, który kupuje. Tak jak pisałem wcześniej nikt nie wymaga tutaj cudów, jedynie produktu, który spełnia jakiekolwiek standardy jakości. Czy takie standardy spełnia drugi tom X-Statix? Moim zdaniem, nie spełnia.

Offline Leyek

« Odpowiedź #6357 dnia: Pt, 20 Październik 2023, 12:26:13 »
Dzięki, jakieś jeszcze uwagi na przyszłość, abym niczego nie pominął?

Zasugeruj jeszcze, że jak jakieś osoby wypowiadają się w Internecie w imieniu wydawnictwa to powinny być mniej konfliktowe i przynajmniej neutralnie nastawione do klientów/czytelników.

Offline LukCook

« Odpowiedź #6358 dnia: Pt, 20 Październik 2023, 12:27:04 »

Zainwestujcie w jakość i ludzi. Powinno pomóc.

Offline Motyl

« Odpowiedź #6359 dnia: Pt, 20 Październik 2023, 12:29:02 »
Nie mogę, bo w internecie wypowiadam się w swoim imieniu, ale przekażę informację, aby jeśli wydawca uzna to za stosowne, założył sobie tutaj profil i odpisywał na uwagi. Pewnie będzie to czynił w języku angielskim, ale będziecie mieć dostęp bezpośrednio do wydawcy.