Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1494479 razy)

Painekiler i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Xmen

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #6300 dnia: Cz, 19 Październik 2023, 21:14:51 »
Motyl to nie moja wina że " ci się nie chciało" i w dodatku "śpieszyło". No widocznie mamy coś wspolnego, ty co innego piszesz a jeszcze coś innego robisz. Swój swego zawsze pozna. W sumie mucha chyba tak ma? Obiecują coś innego i robią coś innego. Nie masz czemu się dziwić , zawsze stajesz w obronie muchy to i teraz lecą na ciebie kamienie.
Z mojej strony tyle, nie ma po co ciągnąć tematu. Zróbcie w muszce naradę i zastanówcie się jak problem rozwiązać. Bo "przepraszam" problemu nie rozwiązuje a "nie chciało" i "śpieszyło" to nie wytłumaczenie.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Motyl

« Odpowiedź #6301 dnia: Cz, 19 Październik 2023, 21:16:54 »
Cytat: Leyek

I merytorycznie jeszcze raz spytam czy naprawdę programy przygotowujące komiks do druku nie mają opcji sprawdzania czy splashe są dobrze rozłożone? Bo to jest dla mnie niepojęte.

To musisz zapytać kogoś zajmującego się składem, chyba na forum para się tym pokia. Nie mam żadnej wiedzy jak to wygląda przy składzie, bo nigdy tego nie robiłem.

Ale zaraz, kiedy w końcu komiks był sprawdzany? Chyba tylko przy składzie.

Napisałem wcześniej, że nie mam wiedzy, czy wydawca dostaje z drukarni egzemplarze sygnalne.

Motyl to nie moja wina że " ci się nie chciało" i w dodatku "śpieszyło". No widocznie mamy coś wspolnego, ty co innego piszesz a jeszcze coś innego robisz. Swój swego zawsze pozna. W sumie mucha chyba tak ma? Obiecują coś innego i robią coś innego. Nie masz czemu się dziwić , zawsze stajesz w obronie muchy to i teraz lecą na ciebie kamienie.
Z mojej strony tyle, nie ma po co ciągnąć tematu. Zróbcie w muszce naradę i zastanówcie się jak problem rozwiązać. Bo "przepraszam" problemu nie rozwiązuje a "nie chciało" i "śpieszyło" to nie wytłumaczenie.

Bazyl ma poważnego konkurenta, powiedziałby nawet, że go zepchnąłeś z fotelu lidera.

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #6302 dnia: Cz, 19 Październik 2023, 21:23:14 »
To musisz zapytać kogoś zajmującego się składem, chyba na forum para się tym pokia. Nie mam żadnej wiedzy jak to wygląda przy składzie, bo nigdy tego nie robiłem.

Napisałem wcześniej, że nie mam wiedzy, czy wydawca dostaje z drukarni egzemplarze sygnalne.

Bazyl ma poważnego konkurenta, powiedziałby nawet, że go zepchnąłeś z fotelu lidera.
Stwierdziłeś, że komiks był sprawdzany. Dlatego zapytałem kiedy?

Offline Xmen

« Odpowiedź #6303 dnia: Cz, 19 Październik 2023, 21:23:42 »
@Motyl sorry ale muszę, nie obraź się. Jeżeli mucha nie dostaje z drukarni egzemplarza testowego( nie wiem jak takowy się nazywa, ty nazywasz go sygnalnym), to znaczy że oni na serio nie sprawdzają co sprzedają. To by znaczyło że mają totalnie wywalone, a nas uważają za większych jeleni niż myślałem.
Edit @Motyl to bardzo w twoim stylu. Próba wyśmiania kogoś  i zrobienia z niego głupka. Tym razem to nie przejdzie. Podałem sensowne i merytoryczne argumenty że jednym słowem odwaliliscie manianę z x statix.
Ja bym powiedział że mucha komiks zepchnęła z tronu TM semic jeśli chodzi o poszatkowanie komiksu. O jakości szkoda pisać bo muszka po jednym czytaniu się rozpada, a semiki 30 lat się trzymają.
« Ostatnia zmiana: Cz, 19 Październik 2023, 21:30:46 wysłana przez Xmen »
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Warpath

« Odpowiedź #6304 dnia: Cz, 19 Październik 2023, 21:28:17 »
Nieoficjalnie, w tym roku niewielkie szanse, że się uda, dość opasły tom. Grudzień też jest miesiącem niepełnym, bo święta. Zatem duże prawdopodobieństwo, że pojawi się w styczniu.

Dzięki, pozostaję w oczekiwaniu :)

Offline Motyl

« Odpowiedź #6305 dnia: Cz, 19 Październik 2023, 21:29:47 »
@Motyl sorry ale muszę, nie obraź się. Jeżeli mucha nie dostaje z drukarni egzemplarza testowego( nie wiem jak takowy się nazywa, ty nazywasz go sygnalnym), to znaczy że oni na serio nie sprawdzają co sprzedają. To by znaczyło że mają totalnie wywalone, a nas uważają za większych jeleni niż myślałem.

Masz o sobie bardzo słabe zdanie. Nie wiem, kto cię uważa za jelenia, ja bynajmniej nie, ale swoim stwierdzeniem (kolejnym chybionym) obraziłeś wszystkich na forum.

Offline starcek

« Odpowiedź #6306 dnia: Cz, 19 Październik 2023, 21:31:05 »
Ale, że jak? Wydawca nie ma wydruków w postaci arkuszów, które po sprawdzeniu i złożeniu na każdej stronie z osobna podpisu są podstawą do rozpędzenia maszyn drukarskich? Coś się zmieniło w procesie produkcji materiałów drukowanych, czy to taki standard w polskim komiksowie?
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline death_bird

« Odpowiedź #6307 dnia: Cz, 19 Październik 2023, 21:34:47 »
[...]nauka na przyszłość, aby się nie spieszyć i sprawdzić jeszcze jeden raz.

Czy to znaczy, że wcześniej tego nie wiedzieliście?
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Motyl

« Odpowiedź #6308 dnia: Cz, 19 Październik 2023, 21:36:12 »
Ale, że jak? Wydawca nie ma wydruków w postaci arkuszów, które po sprawdzeniu i złożeniu na każdej stronie z osobna podpisu są podstawą do rozpędzenia maszyn drukarskich? Coś się zmieniło w procesie produkcji materiałów drukowanych, czy to taki standard w polskim komiksowie?

Kurczę, powtórzę jeszcze raz. Nie mam takiej wiedzy, czy wydawca ma wydruki w postaci arkuszy. To pytanie do wydawcy.

Offline Itachi

« Odpowiedź #6309 dnia: Cz, 19 Październik 2023, 21:37:03 »
Sezon grillowania na muchę uważam za otwarty!

https://www.instagram.com/itach_i_93/

A co, chciałbyś mnie zadenuncjować jak ten konfident itachi?

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #6310 dnia: Cz, 19 Październik 2023, 21:37:34 »
Kurczę, powtórzę jeszcze raz. Nie mam takiej wiedzy, czy wydawca ma wydruki w postaci arkuszy. To pytanie do wydawcy.
To kiedy komiks został przez Was sprawdzony? Bo tak twierdzisz.

Offline Motyl

« Odpowiedź #6311 dnia: Cz, 19 Październik 2023, 21:42:23 »
Dzięki za dyskusje, zarówno głosy wsparcia, jak i grillowania, dzięki Itachi za grafikę. Dobrej nocy wszystkim.

Offline Xmen

« Odpowiedź #6312 dnia: Cz, 19 Październik 2023, 21:42:52 »
Masz o sobie bardzo słabe zdanie. Nie wiem, kto cię uważa za jelenia, ja bynajmniej nie, ale swoim stwierdzeniem (kolejnym chybionym) obraziłeś wszystkich na forum.
@Motyl to kolejny dowód na to że co innego piszesz a co innego robisz i podobnie muszka. Bo po twoich tłumaczeniach i tym co muszce zdarza się wydawać, mam wrażenie że macie mnie i waszych innych czytelników za jeleni.
Nie chciałem nikogo obrażać. Fajnie próbujesz manipulować i odbić piłeczkę w moją stronę. Jednak czy ty myślisz że forumowicze łykna taką kiepską przynętę? Chyba ty chciałeś obrazić ich inteligencję.
"Nie wiem czy wydawca dostaje egzemplarz testowy" po tym to wydaje mi się że nie dostaje(przynajmniej mucha). To by potwierdziło moje domysły że dany wydawca ma totalnie wywalone. Dla mnie oczywistą oczywistością jest że wszystko jest testowane w każdej branży. Nowy model samochodu powiedzmy, ktoś akceptuje i co? Jazda ruszamy? Pier*lnijmy na początek 500 000 sztuk i sprawdzimy czy jeździ?
« Ostatnia zmiana: Cz, 19 Październik 2023, 21:47:23 wysłana przez Xmen »

Online xanar

« Odpowiedź #6313 dnia: Cz, 19 Październik 2023, 21:45:32 »
Mam taki problem, bo nie bardzo rozumiem jak to się mogło w ogóle stać, jest to w miarę nowy komiks, czyli z zasady będą tam rozkładówki (już nawet nie czytając tego) i czy na prawdę ktoś nie wpadł na to, że jak się usunie jedną stronę to coś tam może pójść nie tak.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Xmen

« Odpowiedź #6314 dnia: Cz, 19 Październik 2023, 22:00:43 »
Tak im się "śpieszyło" że nawet nie zdążyli pomyśleć, w końcu od jednego do drugiego tomu upłyneło tylko półtora roku.