Czyli jednak kilka osób kupi. Ja tam zainteresowany nie byłem, nie jestem i nie będę, natomiast piję do czego innego mianowicie do ceny. Jakiś czas temu jeszcze przed tym inflacjami, wojnami etc, odbyła się tu dyskusja na temat kwoty, którą wyda się na jeden komiks i zdecydowana większość stwierdziła, że wyżej 150 złotych już jest poza ich barierami psychicznymi, podejrzewać można że kilka osób postawionych wobec faktów zrewidowało swoje poglądy od tego czasu. Ja byłem wśród tych co nie widzą problemu wydać i 200 albo i więcej za egzemplarz (ale to myślałem oczywiście o jakichś wydaniach typu "Przedwieczni" wydrukowanych w raczej limitowanej liczbie a nie o zwykłych "półkownikach"). I zdania nie zmieniam, natomiast nigdy w życiu nie wydałbym 175 złotych za komiks co do którego nie jestem przekonany w 100%, albo który chciałbym sprawdzić opierając się na jakichś poleceniach, dla mnie to już zbyt dużo. Drugi tom X-Statix 160 złotych i mi się zapaliło już pomarańczowe światło, podejrzewam że raczej kupię, ale biorąc tom pierwszy za te sto kilkanaście złotych, gdybym wiedział, że kolejny będzie mnie kosztował prawie 50 złotych więcej a nie wiadomo jeszcze co z kolejnym, to sprawa jest naprawdę bardzo wątpliwa czy bym się na zakup zdecydował.