Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1495760 razy)

Offline Bazyliszek

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #5745 dnia: Śr, 03 Maj 2023, 19:44:33 »
Ja nie jestem trolem na forum, więc mi tu nie imputujcie. xanar już bardziej.

A tu kolejny przykład, że michał81 ucisza nie tylko mnie tylko po prostu KAŻDEGO którego posty mu się nie podobają. Bo tak wygląda wg niego dyskusja forumowa - trzeba się z nim zgadzać i mu potakiwać, a jak nie, to siedzieć cicho.

W tym 2019 właśnie np. ja kupiłem od Motyla na stoisku Muchy te resztki New Avengers - Sentry i Kolektyw. Czyli brakuje mi jeszcze ich tomu trzeciego i piątego z Wojną Domową.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #5746 dnia: Śr, 03 Maj 2023, 20:02:55 »
No epki, takie krótkie płyty ;)
Single siedmiocalowe

Online michał81

« Odpowiedź #5747 dnia: Śr, 03 Maj 2023, 20:36:58 »
Chyba nie zrozumieliście sensu moje wypowiedzi, bo bym motylowi odpuścił ten komentarz, ale przywalił się do literówki stąd moja uwaga dotycząca stanu w jakim trafił do druku Spider-man od Muchy. Szkoda że tych literówek (nie mówiąc już o dtpie) nie wyłuskał w komiksie którego wydania pilnował. Widzę, że wiele osób zapomniało jak to wyglądało w tym Spider-manie. A porównanie do bazyla to mnie rozbawiło, bo jednak to on potrafi za takie literówki się czepiać.
« Ostatnia zmiana: Śr, 03 Maj 2023, 21:09:09 wysłana przez michał81 »

Offline Motyl

« Odpowiedź #5748 dnia: Śr, 03 Maj 2023, 20:41:44 »
@michał81

Have A Nice Life!

Offline 79ers

« Odpowiedź #5749 dnia: Śr, 03 Maj 2023, 20:46:01 »
Kto by się czepiał, czy doszukiwał literówek w komiksie za prawie 2,5 stówy ? Wstyd się przyznać przed rodziną, że tyle się zapłaciło  :-[ Sam składak chociaż drogi to całkiem oki i nikt by się nie pogniewał gdyby pojawił się kolejny.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #5750 dnia: Cz, 04 Maj 2023, 14:33:23 »
Oj tam literówki. Ale te skany... To zabolało najbardziej.

Online michał81

« Odpowiedź #5751 dnia: Cz, 11 Maj 2023, 21:12:24 »
BRZRKR wraca w one-shocie BRZRKR POETRY OF MADNESS
Mucha zapowiedziała wydanie zbiorcze podstawowej serii (na podstawie 3 tpb). Czy jest opcja aby i ten one shot wyszedł u nas w tym wydaniu?

Offline Motyl

« Odpowiedź #5752 dnia: Pt, 12 Maj 2023, 07:01:57 »
BRZRKR wraca w one-shocie BRZRKR POETRY OF MADNESS
Mucha zapowiedziała wydanie zbiorcze podstawowej serii (na podstawie 3 tpb). Czy jest opcja aby i ten one shot wyszedł u nas w tym wydaniu?

Michał, nie wiem. Nie mam pojęcia, gdzie na linii czasu znajduje się obecnie ten tytuł. Nie pytałem też, czy będzie planowo, co pewnie graniczyłoby z cudem. Na pierwsze pół roku było 12 komiksów w zapowiedziach - nie licząc spadkowicza EoW 2. Z tych 12 pewnie do końca czerwca ukaże się 9. I miejmy nadzieję, że się pojawią, nie wszystko bowiem zależy od polskiej filii Muchy.

Online michał81

« Odpowiedź #5753 dnia: Pt, 12 Maj 2023, 17:08:11 »
Czy offset w Balladzie dla Sophie to był wymóg licencyjny? Żeby nie było nie jestem wrogiem offestu, a w niektórych komiksach jest on wg mnie podstawą ich wydania. Po prostu mam wrażenie, że cierpi przez to strona kolorystyczna w tym wypadku w porównaniu do przykładowych plansz. Tylko znowu nie znam oryginału, więc nie ma też jak porównać do końca.

Offline Motyl

« Odpowiedź #5754 dnia: Pt, 12 Maj 2023, 17:52:33 »
Nie wiem. Ogólnie przy tych tytułach, które robiłem, bardzo rzadko spotkałem się z czymś takim jak wymóg licencyjny na rzeczy techniczne jak papier, twarda/miękka okładka, format wydania itp. Czasem są grymaśni autorzy jak Barry Windsor-Smith, którzy pilnują ważnych dla nich detali (to on zanegował czcionkę w pamiętniku w Potworach jako zbyt czytelną i polecił zmienić na bardziej nieczytelną, bo to pamiętnik), albo wymogiem licencyjnym jest odpowiednie wyszczególnienie creditsów, logo, stopki z autorami, podkreślenie/rozbudowanie funkcji, jakie autorzy pełnili przy tytule. Też nie widziałem na oczy oryginalnej Ballady, jedynie pdf, więc nie umiem ci powiedzieć, jak wielka jest różnica i jaki papier był w oryginale. Jak dorwę polskie wydanie to zobaczę, jak bardzo różni się z przykładowymi planszami.

Offline Voitas

« Odpowiedź #5755 dnia: Pt, 12 Maj 2023, 17:55:49 »
Mi by tam pasowała kreda

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #5756 dnia: Pt, 12 Maj 2023, 18:09:10 »
(to on zanegował czcionkę w pamiętniku w Potworach jako zbyt czytelną i polecił zmienić na bardziej nieczytelną, bo to pamiętnik)

Udało mu się, jest mega nieczytelna ;) A ja tam zawsze jestem #teamOffset, więc dla mnie spoko. Ale ocenię dopiero jak mi przyjdzie razem z Opalami od Lain.

Online donT

« Odpowiedź #5757 dnia: Pt, 12 Maj 2023, 18:15:58 »
Ballada w oryginale jest na offsecie. Nie jest to jednak typowy, szorstki offset, ale przyjemny w dotyku, lekko sliski.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Online michał81

« Odpowiedź #5758 dnia: Pt, 12 Maj 2023, 18:18:22 »
Ballada w oryginale jest na offsecie. Nie jest to jednak typowy, szorstki offset, ale przyjemny w dotyku, lekko sliski.
No to chyba jest odpowiedź dlaczego jest ta różnica kolorystyczna. Nie jest ona duża, ale jest. To nie przypadek Tomb Raidera czy Ptaszyny.

Offline Death

« Odpowiedź #5759 dnia: Pt, 12 Maj 2023, 18:24:34 »
Ballada dla Sophie wygląda super, papier sztos.
A Windsor- Smith -10 pkt za głupi pomysł. Ta nieczytelna czcionka w pamiętniku to jedyny minus tego komiksu.