Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1492109 razy)

Online 79ers

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #5700 dnia: Pn, 01 Maj 2023, 20:03:39 »
Pewnie to:

chyba, że na bogato:

Offline Toranga

« Odpowiedź #5701 dnia: Pn, 01 Maj 2023, 20:35:33 »
Ten pierwszy to na bank nie. Bo to późniejsze historie.

Offline michał81

« Odpowiedź #5702 dnia: Pn, 01 Maj 2023, 21:20:09 »
Supernovas (Carey): X-Men #188-199, Annual #1
Polecam jednak X-Men: Marauders zbierający komplet zeszytów Careya z serii X-men (#188-204 i X-Men Annual (2007) #1).

Offline Midar

« Odpowiedź #5703 dnia: Wt, 02 Maj 2023, 00:20:33 »
Bzzz, bzzz 🪰😲!
W końcu otrzymaliśmy pełny przekaz 🙂
Jesteśmy.............Brood!!!
Gratulujemy osobom, które odgadły nasz przyszłoroczny tytuł. Sięgniemy po jedną z pamiętnych historii, za którą stoi legendarny scenarzysta X-Men Chris Claremont oraz wirtuozi kreski Dave Cockrum, Paul Smith, Bill Sienkiewicz oraz inker Bob Wiacek. Pierwsze pojawienie się w uniwersum Marvela kosmicznych pasożytów, kompletna Brood Saga, w której nie zabraknie Starjammers, Shi’ar, Carol Danvers, a także Belasco czy Draculi. Szykujcie się na emocjonującą lekturę! Więcej informacji podamy oczywiście w stosownym czasie

« Ostatnia zmiana: Wt, 02 Maj 2023, 00:27:39 wysłana przez Midar »

Online xanar

« Odpowiedź #5704 dnia: Wt, 02 Maj 2023, 00:51:38 »
Czyli jak ? od 154 do 167 i Annual 6 ?
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline gashu

« Odpowiedź #5705 dnia: Wt, 02 Maj 2023, 07:49:41 »
Uwielbiam te klasyczne okładki x-ów.

Online amsterdream

« Odpowiedź #5706 dnia: Wt, 02 Maj 2023, 07:50:27 »
Nic z tej zapowiedzi nie rozumiem, ale w sumie to Mucha więc konkretów nie oczekiwałem. Mogli chociaż napisać zeszyty które będą wchodziły w skład wydania.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline HugoL3

« Odpowiedź #5707 dnia: Wt, 02 Maj 2023, 10:33:58 »
Hejka, ja dopiero teraz usiadłem na dłużej do forum przy okazji przerwy związanej z majówką.
Fajnie, że pojawia się coś nowego z X-men w ofercie Muchy, na pewno się tym zainteresuję. Nie chcę zostać zaliczony do grona malkonentów, ale trochę boli mnie sposób wydawania X-men w Polsce. Wiem, że jest to telenowela, strasznie rozwleczona i z wieloma słabszymi momentami (Motyl świetnie to ujął - niewykorzystany potencjał pod dobrze zapowiadające się eventy), ale lubię do niej wracać.
Cieszę się z każdego nowego tomu dotyczący starych przygód X-men (może z wyjątkiem kolekcji Carrefoura).
Bez zabawy w wujka Google - gdzie upchnąć tą Brood sagę? Co to właściwie jest? Czemu nie ma tego w Milestones'ach? Nie chodzi mi od razu o te Egmontowe, a oryginalne z USA.
Nie narzekam, bo wcześniej Egmont nie położył swoich łapek na AoA, a Mucha całkiem fajnie to wydała. Sam popsułem sobie lekturę wydłużając przerwę między tomami. Ale tu wszystko wskazuje na to, że to będzie zamknięta historia. Czy jest potencjał na kolejne tomy? Czy teraz taktyką Muchy będzie uzupełnianie na polskim rynku tego, co nie trafiło do Milestones?
I jeszcze raz na koniec - plusik za każdy nowy tom X-men w PL. Na pewno bardziej mnie to interesuje niż X-Static.

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #5708 dnia: Wt, 02 Maj 2023, 10:46:25 »
I jeszcze Special Edition X-Men #1

Online Crono

« Odpowiedź #5709 dnia: Wt, 02 Maj 2023, 12:27:51 »
I jeszcze Special Edition X-Men #1
Koniecznie, wtedy będzie kompletny epic 🥳

Online xanar

« Odpowiedź #5710 dnia: Wt, 02 Maj 2023, 12:42:52 »
Ten Special Edition X-Men #1 to był reprint Giant-Size X-Men 1.

Cieszę się z każdego nowego tomu dotyczący starych przygód X-men (może z wyjątkiem kolekcji Carrefoura).
Bez zabawy w wujka Google - gdzie upchnąć tą Brood sagę? Co to właściwie jest? Czemu nie ma tego w Milestones'ach? Nie chodzi mi od razu o te Egmontowe, a oryginalne z USA
To jest mniej więcej po Days of Future Past, X-men w kosmosie - Starjammers i Marvelowe Alieny , bo Marvel nie umieścił tego w Milestones'ach, tam to są crossy X-serii + Saga Phoenix.

Online Crono

« Odpowiedź #5711 dnia: Wt, 02 Maj 2023, 13:17:10 »
Ten Special Edition X-Men #1 to był reprint Giant-Size X-Men
Z tego co się orientuję, to nie tylko. Była tam chyba też historia o urodzinach Kitty zamieszczona, jak dobrze pamiętam.

Offline michał81

« Odpowiedź #5712 dnia: Wt, 02 Maj 2023, 13:42:51 »
To jest mniej więcej po Days of Future Past, X-men w kosmosie - Starjammers i Marvelowe Alieny , bo Marvel nie umieścił tego w Milestones'ach, tam to są crossy X-serii + Saga Phoenix.
I jeden zeszyt z Ilianą, Belasco i Limbo jeśli dobrze pamiętam. Zresztą, jeśli dostaniemy zeszyt #167 to będzie duży cliffhanger dotyczący Kitty Pride.

Z tego co się orientuję, to nie tylko. Była tam chyba też historia o urodzinach Kitty zamieszczona, jak dobrze pamiętam.
Tak, dobrze pamiętasz.

Online xanar

« Odpowiedź #5713 dnia: Wt, 02 Maj 2023, 15:46:13 »
No była jak jakaś krótka historia.
Wrzucili okładkę od 167 to chyba będzie, później jest ten annual co nim tizowali :) to wydanie.
« Ostatnia zmiana: Wt, 02 Maj 2023, 15:49:25 wysłana przez xanar »

Offline Motyl

« Odpowiedź #5714 dnia: Wt, 02 Maj 2023, 23:37:19 »

Xanar dobrze kombinuje :) Abyście się nie nudzili w komentarzach, pozwolę sobie skierować waszą uwagę na najbliższą zapowiedź Muchy na FB. Jedziemy dalej z hitami :)