Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1493503 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline michał81

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #5535 dnia: Wt, 11 Kwiecień 2023, 11:57:10 »
Ja nie mam zdania - muszę sobie zrobić research aby połapać się jakie wydarzenia przedstawi ten zbiór oraz jak należy go umiejscowić fabularnie między tym wszystkim co już wydał Egmont.

Skoro pomijasz Tm-semic to jest to tak:
X-Men - Jim Lee Egmont
pomiędzy to wydanie wejdzie X-men Punkty Zwrotne: X-Tinction Agenda (będzie trzeba żonglować dwoma komiksami) (wiem, że jeszcze nie zapowiedziane, ale wychodzi, że będzie to kolejny Punkt Zwrotny po Inferno) Egmont
Superbohaterowie Marvela tom 71 - Saga o wyspie Muir Hachette
X-men Jim Lee od Muchy
X-men Punkty Zwrotne Pieśń Egzekutora (kolejny Punkt Zwrotny po X-Tinction Agenda) Egmont

Przy czym tam będzie brakowało sporo materiału pomiędzy X-men Jim Lee od Muchy a Pieśnią Egzekutora. No chyba że Mucha zapowie X-Men: Bishop's Crossing (tylko nie w wydaniu epik, tylko to stare wydanie).

Tak w ogóle to zaciekawiliście mnie tym 27 tomem epika SM: Clone Saga.
Mam 5 tomów The Complete Clone Saga, wcześniej przymierzałem się do dwóch Omnibusów, a teraz wydali to w jednym zbiorze? Da się w ogóle to czytać? Bo rozumiem, że będą tam same Amazingi, bez innych serii wydawanych w tamtym czasie.
Marvel zapowiedział pierwszy epik z Clone Sagą. Nie upchnęli całej historii w jednym tomie. Będzie to wydane w kilku tomach, ale inaczej niż w Complete Epics, co widać po tej zapowiedzi. Jakbym miał obstawiać to jakieś 11-12 epików.
« Ostatnia zmiana: Wt, 11 Kwiecień 2023, 12:07:24 wysłana przez michał81 »

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #5536 dnia: Wt, 11 Kwiecień 2023, 12:07:55 »
O tak, Bishop’s Crossing lubiłem za czasów TM-Semic chociaż zawsze byłem team blue, a nie gold. Mam nadzieję, że Muszka to przemyśli i kiedyś wyda.

Offline Toranga

« Odpowiedź #5537 dnia: Wt, 11 Kwiecień 2023, 12:13:48 »

Przy czym tam będzie brakowało sporo materiału pomiędzy X-men Jim Lee od Muchy a Pieśnią Egzekutora. No chyba że Mucha zapowie X-Men: Bishop's Crossing (tylko nie w wydaniu epik, tylko to stare wydanie).

Jakby wydali Bishopa w tej wersji to można by kupić i to i Jima, choć czytać się tego (tj. Bishop's Crossing) po latach nie da. No i może jakiś Omniak wyjdzie, który to zbierze, wtedy już polskie wydanie mnie przestanie interesować.

Marvel zapowiedział pierwszy epik z Clone Sagą. Nie upchnęli całej historii w jednym tomie. Będzie to wydane w kilku tomach, ale inaczej niż w Complete Epics, co widać po tej zapowiedzi. Jakbym miał obstawiać to jakieś 11-12 epików.

Tyle to chyba policzyłeś razem z Ben Reilly Sagą, bo jednak Epiki objętościowo są podobne to Complete Collections. Tak czy siak szybciej się będzie wyposażyć w te historie w Omniakach, bo mają być dodruki brakujących na jesieni, ale to są jednak kiepskie czasy Pajączka.

Offline michał81

« Odpowiedź #5538 dnia: Wt, 11 Kwiecień 2023, 12:16:19 »
Tyle to chyba policzyłeś razem z Ben Reilly Sagą, bo jednak Epiki objętościowo są podobne to Complete Collections. Tak czy siak szybciej się będzie wyposażyć w te historie w Omniakach, bo mają być dodruki brakujących na jesieni, ale to są jednak kiepskie czasy Pajączka.
Tak, policzyłem to razem z Ben Reilly Saga. Objętościowo są podobne, jednak po pierwszym epiku widać z będą róznice co do zawartego materiału.
« Ostatnia zmiana: Wt, 11 Kwiecień 2023, 12:19:08 wysłana przez michał81 »

Offline Toranga

« Odpowiedź #5539 dnia: Wt, 11 Kwiecień 2023, 12:27:13 »
Tak, policzyłem to razem z Ben Reilly Saga. Objętościowo są podobne, jednak po pierwszym epiku widać z będą róznice co do zawartego materiału.

Zgoda. I właśnie ze względu na te potencjalne różnice zastanawiam się czy nie wejść w omniaki.

Offline donT

« Odpowiedź #5540 dnia: Wt, 11 Kwiecień 2023, 14:01:44 »
Ja tam nie wiem, ale ludzie obecnie nie maja za grosz cierpliwosci. Wszystko musi byc podane na zlotej tacy juz teraz - kiedy, za ile, koniecznie co bedzie zawierac itp., bo plany zakupowe, duble i inne pierdoly.
At the end of the day - to tylko hobby.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline xanar

« Odpowiedź #5541 dnia: Wt, 11 Kwiecień 2023, 14:12:04 »
To chyba zawsze tak było, tylko im człowiek starszy to ma bardziej wywalone - będzie to będzie :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

sum41

• Gość
« Odpowiedź #5542 dnia: Wt, 11 Kwiecień 2023, 15:08:36 »
Raczej ludziom w dupach sie poprzewracalo i strasznie roszczeniowi sie zrobili, swiat jest kreowany w stylu tu i teraz, natychmist, w tej chwili...

Offline death_bird

« Odpowiedź #5543 dnia: Wt, 11 Kwiecień 2023, 16:11:21 »
Śmiem twierdzić, że to nie jest wina ludzi jako takich i jako tzw. konsumentów tylko jest to wina tych, którzy owych konsumentów sobie wychowują. Obieg danych przyspieszył drastycznie, ludzki mózg nowe informacje traktuje jako nagrodę i co chwila się ich domaga mimo że potrafi być nimi przekarmiony. W zw. z tym ludzie nie tyle są "roszczeniowi" co po prostu uzależnieni od natychmiastowego dostępu do nowych informacji. Koszt uboczny postępu i przyspieszenia obiegu tychże.
A. No i plany zakupowe.  8)
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #5544 dnia: Wt, 11 Kwiecień 2023, 16:19:26 »
Ja tam nie wiem, ale ludzie obecnie nie maja za grosz cierpliwosci. Wszystko musi byc podane na zlotej tacy juz teraz - kiedy, za ile, koniecznie co bedzie zawierac itp., bo plany zakupowe, duble i inne pierdoly.
At the end of the day - to tylko hobby.

Serio nie widzicie co się dzieje dookoła? Jak inflacja zaiwania i w marcu był znowu wzrost cen? Jak Lasy Państwowe wywożą drzewo do Chin, albo do spalenia w elektrowni?? Gdyby ten Ghost Rider został wydany teraz, zaraz, to byłby kilkanaście procent tańszy, niż gdy trafi do dyskontów jesienią. O tych X-Men to już w ogóle boję sobie pomyśleć, jaką cenę zaśpiewają za rok.

To nie jest kwestia roszczeniowości, tylko ekonomii i ruiny polskiej gospodarki.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #5545 dnia: Wt, 11 Kwiecień 2023, 16:28:02 »
Podobno człowiek ma wolna wole i wybor.

Offline donT

« Odpowiedź #5546 dnia: Wt, 11 Kwiecień 2023, 16:30:44 »
Serio nie widzicie co się dzieje dookoła? Jak inflacja zaiwania i w marcu był znowu wzrost cen? Jak Lasy Państwowe wywożą drzewo do Chin, albo do spalenia w elektrowni?? Gdyby ten Ghost Rider został wydany teraz, zaraz, to byłby kilkanaście procent tańszy

Ja prdl. Brak mi slow.
Mam kredyt, syna, drugi w drodze i mam sie martwic co bedzie zawierac i ile kosztowac kolorowa ksiazeczka z obrazkami, adresowana do amerykaskich nastolatkow.
Litosci.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Kandor

« Odpowiedź #5547 dnia: Wt, 11 Kwiecień 2023, 16:42:36 »
Gratulacje! O ile nie chodziło ci o drugi kredyt w drodze ;-)

Offline PabloWu

« Odpowiedź #5548 dnia: Wt, 11 Kwiecień 2023, 17:04:59 »
Ja prdl. Brak mi slow.
Mam kredyt, syna, drugi w drodze i mam sie martwic co bedzie zawierac i ile kosztowac kolorowa ksiazeczka z obrazkami, adresowana do amerykaskich nastolatkow.
Litosci.

Jak mawiał jeden człowiek w rajtuzach:
" Z Wielką Odpowiedzialnością przychodzi Wielka Moc "  :)
Gratulacje!

Offline dreamer36

« Odpowiedź #5549 dnia: Wt, 11 Kwiecień 2023, 19:20:06 »
Jakby ludzie nie siedzieli na atomach, amazonach, ulimitedach, infinitach itp to by nie wiedzieli co, gdzie było i jak długo ciągnięte i w jakich seriach tylko by brał i czytał to co wychodzi. I ja tak robię - w dupie mam czy brakuje mi dwóch zeszytów, czy coś ktoś wydał bez sensu, czy brakuje 200 zeszytów podbudowy pod event na 8 zeszytów...

Nie mam na to żadnego wpływu - Mucha ogłasza, Egmont ogłasza - cieszę się, że w tym posranym kraju (gdzie komendant główny policji (specjalnie z małych) strzela sobie pod nogi z granatnika, gdzie służby specjalne szukają telefonu wiceministra, gdzie premier jest największym kłamcą po 1989 roku, a prezydent zeszmacił ten urząd tak, że już chyba nawet jego wyborcy go nie szanują) komukolwiek się chce cokolwiek wydawać. Nie wiem ilu z Was prowadzi własne biznesy, ale każdy kto to robi wie doskonale, w jakim stanie jest gospodarka.

Wiec dajcie sobie siana, bo @michał z całym wielkim szacunkiem, jaki mam do Twojej wiedzy, oczytania i znajomości komiksów praktycznie wszelakich (SH, poza SH, frankofony, komiks autorski) - zachowujesz się czasem naprawdę roszczeniowo i cebularsko... Wydają jak wydają, cieszmy się że wydają, a jak się komuś nie podoba, to niech kupi sobie unlimited, infinite albo z atoma po angielsku i będzie miał wszystko wszędzie tak jak trzeba

Make peace, not war!!!