Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1495234 razy)

sum41

• Gość
Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #5325 dnia: So, 01 Kwiecień 2023, 13:42:54 »
Moje przypuszczenia moga okazac sie prawda - Epiki Spider-man, Puni potem Wolverine co wlasnie nasuwalo mi Ghost Ridera bo troche go bylo w TM Semicach.

Online michał81

« Odpowiedź #5326 dnia: So, 01 Kwiecień 2023, 13:47:51 »
Bazyl nie kupi bo dubel po Mega Marvel  8)
Dubel jest duble tylko wtedy kiedy on go posiada. W innym przypadku w jego świecie nie jest dublem.

Tak w ogóle to aż się prosi, żeby był przynajmniej tom 2, w którym dochodzi to finałowej walki z Deathwatchem (zeszyt #24) plus tom powinien zawierać kolejny Mega Marvel (Rise of Mightnight sons) i pełne zeszyty z X-men 9/95.
« Ostatnia zmiana: So, 01 Kwiecień 2023, 13:54:08 wysłana przez michał81 »

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #5327 dnia: So, 01 Kwiecień 2023, 13:52:57 »
Ja tam się nie znam, ale najbardziej to bym chciał żeby tam była połowa z semiców a połowa nowa, dzięki temu miałbym w jednym tomie zarówno wartość sentymentalną, jak i poznawczą.

Online michał81

« Odpowiedź #5328 dnia: So, 01 Kwiecień 2023, 13:58:35 »
Ja tam się nie znam, ale najbardziej to bym chciał żeby tam była połowa z semiców a połowa nowa, dzięki temu miałbym w jednym tomie zarówno wartość sentymentalną, jak i poznawczą.
Mega Marvel zawierał następujące zeszyty Ghost Rider #1-3, 5-6, więc w tym pierwszym tomie będziesz miał dużo więcej niż połowę nowego materiału. Dokładnie 16 niepublikowanych do tej pory zeszytów. Oczywiście jeśli ta zapowiedź jest prawdziwa.
« Ostatnia zmiana: So, 01 Kwiecień 2023, 14:00:35 wysłana przez michał81 »

Offline SawiK

« Odpowiedź #5329 dnia: So, 01 Kwiecień 2023, 14:01:29 »
Teraz Bazyl będzie wypisywał bzdury że MC specjalnie nam wpycha zeszyty po Tm-Semic. Powinno wyciąć te pierwsze 6 bo on je ma w Mega Marvel 🤣 no chyba że nie ma tej megi to wtedy to już dublem nie będzie 😉

A tak poważniej to super zapowiedz, dużo zeszytów w tym tomie będzie, więc i cena pewnie zakręci się koło 250zl 🤔

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #5330 dnia: So, 01 Kwiecień 2023, 14:04:03 »
Mega Marvel miał 132 strony, Epic będzie miał 464 więc trochę nowości będzie. Z tego co wyczytałem to zamieszczony w Epicu Marvel Comics Presents #64-71 to jest to co TM-Semic wydał jak Wydanie Specjalne #16 Ghost Roder/Wolverine: Akty Zemsty.  Szykuje się podwójny dubel Bazyl tego nie przeżyje

Online michał81

« Odpowiedź #5331 dnia: So, 01 Kwiecień 2023, 14:12:27 »
Mega Marvel miał 132 strony, Epic będzie miał 464 więc trochę nowości będzie. Z tego co wyczytałem to zamieszczony w Epicu Marvel Comics Presents #64-71 to jest to co TM-Semic wydał jak Wydanie Specjalne #16 Ghost Roder/Wolverine: Akty Zemsty.  Szykuje się podwójny dubel Bazyl tego nie przeżyje
Tylko, że Mucha nie zapowiedziała Ghost Roder/Wolverine: Akty Zemsty w swoim wydaniu.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #5332 dnia: So, 01 Kwiecień 2023, 14:16:28 »
Faktycznie myślałem, że to będzie materiał z Epic vol.6, a tu szykują swój własny składak?

Offline LukCook

« Odpowiedź #5333 dnia: So, 01 Kwiecień 2023, 19:02:45 »
Najpierw Astro City teraz Ghost Rider - Mucha jak ty mnie zaimponowałaś.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #5334 dnia: So, 01 Kwiecień 2023, 19:05:22 »
Znow te starocie ktore sie nie beda sprzedawac bo to glupie oby wiec nikt tego nie kupowal i nie czytal to bedzie wiecej wydawane bo wydawcy lubia kase w bloto wyrzucac i tak se dla jaj wydawac😁

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #5335 dnia: So, 01 Kwiecień 2023, 19:13:18 »
Znow te starocie ktore sie nie beda sprzedawac bo to glupie oby wiec nikt tego nie kupowal i nie czytal to bedzie wiecej wydawane bo wydawcy lubia kase w bloto wyrzucac i tak se dla jaj wydawac😁

Jeszcze chyba w temacie o Tore tego nie pisałeś, polecam tam też wrzucić, będziesz miał już komplecik tematów zaliczony.

Online michał81

« Odpowiedź #5336 dnia: So, 01 Kwiecień 2023, 19:23:25 »
@sum41 jak narazie to są komiksy które wydał semic albo mandargora, zatem jest do nich sentyment, bo kiedy on się kończy to jest narzekanie jak na epiki, które zawierają zeszyty niepublikowane. Spectacular tak zaskoczył, że pomimo wszystkich błędów i słabej jakości plansz się wyprzedał i dostał dodruk z poprawkami. Era Apokalipsy cały czas dostępna, być może nie było takiego sentymentu. Nikt też jakoś innych epikow które zawierają materiał niepublikowany nie rusza.
Wielkim brakującym jak narazie są X-men. Tak, wiem są Punkty Zwrotne i ten tom Jima Lee, ale jest to poszatkiwane i brak tam ciągłości, a wystarczy wydać epiki, które już semic publikował.
« Ostatnia zmiana: So, 01 Kwiecień 2023, 20:21:54 wysłana przez michał81 »

sum41

• Gość
« Odpowiedź #5337 dnia: So, 01 Kwiecień 2023, 20:03:56 »
Jeszcze chyba w temacie o Tore tego nie pisałeś, polecam tam też wrzucić, będziesz miał już komplecik tematów zaliczony.

Tam nie bede pisal bo tego Tm semic nie wydawal ale spoko gdy zapowie ktos epiki Daredevila lub Avengers to znów napisze.

A i sorry ze zmuszam cie do czytania moich glupot😁

Dziwne jest to ze tych co Semic nie ruszyl ludzie juz nie chca mimo ze to te same czasy i podobne historie 🤔

Offline xanar

« Odpowiedź #5338 dnia: So, 01 Kwiecień 2023, 20:31:47 »
Przecież to jest "żerowanie na nostalgii", co to już lepszych rzeczy z lat osiemdziesiątych czy dziewięćdziesiątych nie zrobili. To samo Egmont robi z tymi Batmanami, ciekawe co będzie jak już wszystko wydadzą co zostało wydane :) A inflacja 20% będzie nowym standardem.
No ale TK mówi, że rynek komiksowy będzie tylko rósł - bo mały, za TM-Semicowych czasów był jeszcze mniejszy i jakoś przestał rosnąć.
« Ostatnia zmiana: So, 01 Kwiecień 2023, 20:33:39 wysłana przez xanar »
Twój komiks jest lepszy niż mój

Online michał81

« Odpowiedź #5339 dnia: Nd, 02 Kwiecień 2023, 08:50:44 »
@motylu czy możesz już oficjalnie potwierdzić zapowiedź GH? Bo jednak jest to spore zaskoczenie. Druga sprawa to czy tym razem nie bedzie problemow z materiałami.