Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1494749 razy)

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #5265 dnia: So, 18 Marzec 2023, 16:15:44 »
  Tak więc szansa, że to kiedyś kupię wzrasta jakieś 5%. Millar to naprawdę dobry scenarzysta i udowadniał to niejednym tytułem, tyle że ten jego Millarworld to taka niechlujna pisanina na kolanie, która mam wrażenie stworzona została tylko po to, aby ktoś kupił prawa do ekranizacji a później to poprawił.

Nesumi

• Gość
« Odpowiedź #5266 dnia: So, 18 Marzec 2023, 16:39:34 »
  Tak więc szansa, że to kiedyś kupię wzrasta jakieś 5%. Millar to naprawdę dobry scenarzysta i udowadniał to niejednym tytułem, tyle że ten jego Millarworld to taka niechlujna pisanina na kolanie, która mam wrażenie stworzona została tylko po to, aby ktoś kupił prawa do ekranizacji a później to poprawił.

Pięknie to ubrałeś w słowa.

Offline Sędzia

« Odpowiedź #5267 dnia: So, 18 Marzec 2023, 22:11:10 »
Widzę, że kolega z alternatywnej wersji Ziemi. Co tam jeszcze u Was ciekawego? Pewnie McDonald's to najlepsza restauracja, Moda na sukces najchętniej oglądany serial na HBO, Listy do M to polski zdobywca Oskara, a w telewizji publicznej leci disco-polo i tureckie telenowele (choć nie to ostatnie to już w sumie już od Was i do naszego wymiaru przelazło ;) ).

Nie lubię w ten sposób odpowiadać, bo wyjdę na snoba (którym nie jestem) i zarozumialca (którym chyba jestem, ale nie lubię się przyznawać), więc proszę to potraktować trochę z przymrużeniem oka, ale ja jestem z tej alternatywnej wersji Ziemi, w której delektujemy się befsztykami i dziczyzną, a na deser jemy egzotyczne owoce, których nazwy nawet nie jesteśmy w stanie wymówić, najchętniej oglądany serial na HBO to Twin Peaks, a w publicznej TV leci Arab Strap, Sparklehorse Afghan Whigs, UNKLE czy The War on Drugs.

Z perspektywy mojej Ziemi dyskusja na temat różnicy między McMillarem a Burger Brubakerem to dyskusja o tym, czy lepszy jest McDonald czy Burger King. Żadnego nie lubię, jadam tam raz na rok, albo i rzadziej. I mój wpis był o tym, że dziwi mnie Wasze deprecjonowanie Millara w porównaniu do Brubakera, gdy to są tego samego poziomu czytadła. Oba próbowałem i mnie smakował bardziej McMillar, ale to nie znaczy, że którekolwiek to wytrawna uczta dla podniebienia. Wszystko co napisał Millar i prawie wszystko co napisał Bru (poza Criminal) od razu wylądowało na kupce do sprzedania.

« Ostatnia zmiana: So, 18 Marzec 2023, 22:17:14 wysłana przez Sędzia »

Offline sokratesik

« Odpowiedź #5268 dnia: Nd, 19 Marzec 2023, 00:49:42 »
Przyganiał kocioł garnkowi  ;D

Online Saruto

« Odpowiedź #5269 dnia: Nd, 19 Marzec 2023, 19:46:32 »
Bardzo fajna promka ;) Od grudnia nadrobiłem całego dostępnego Marvela od Muchy :)

Offline Randal63

« Odpowiedź #5270 dnia: Nd, 19 Marzec 2023, 20:52:57 »
@Motyl, takie luźne pytanko  ;). Na pierwszą połowę 2023 był zapowiadany Black Magick. Jest już prawie pierwsza połowa pierwszej połowy 2023 to może coś dokładniejszego zasugerujesz. ;D

Offline Motyl

« Odpowiedź #5271 dnia: Śr, 22 Marzec 2023, 10:12:12 »
Ja czekam aż Mucha zdecyduje się na Incognito i Scene of the Crime do kolekcji.

Dobrych kryminałów nie zabraknie. Takich z najwyższej półki. Szukamy albo już znaleźliśmy (nie wiem, jak wygląda sytuacja na polu boju) takiego topu topów.

Ale chyba zgodzicie się, że takie Jupiter's Legacy to była bardzo przyzwoita seria (szczególnie dwa pierwsze z rysunkami Franka Quitely'ego)?
Podpytaj panią Meyer czy nawet to Jupiter's Legacy się tak beznadziejnie sprzedało. Liczyłem, że może kiedyś dostaniemy też ten najnowszy Requiem.
https://imagecomics.com/comics/releases/jupiter-s-legacy-vol-5-tp
W 2021 wyszło pierwsze 6 zeszytów z zaplanowanych 12, potem było trochę przerwy, ale ostatnio Millar dał znać, że powrót serii będzie w sierpniu:
https://twitter.com/mrmarkmillar/status/1629100606043353088
Może w przyszłym roku pomyślelibyście nad wydaniem całości od razu w jednym tomie (byłoby pewnie około 400 stron).
@Motyl a wiadomo coś o kolejnych tomach "Bractwa Magów"? W USA już chyba czwarta seria wychodzi, a u nas tylko pierwszy tom był. Tytuł w moim odczuciu bardzo fajny i chętnie przeczytałbym resztę.

Zarówno Dziedzictwo Jowisza, jak i Orbita Jowisza to bardzo fajne tytuły, obok Kick-Assa najlepiej mi podeszły z komiksów Millarworldu. Teraz Gildia ma dobre ceny na Jupitery, patrząc przez pryzmat cen nowości. Co do Requiem - nie wiem, czy obecnie jest szansa. Koszty produkcji wzrosły bardzo. Co do Bractwa jest podobnie, może gdy sytuacja na rynku będzie bardziej stabilna kiedyś.

@Motyl, takie luźne pytanko  ;). Na pierwszą połowę 2023 był zapowiadany Black Magick. Jest już prawie pierwsza połowa pierwszej połowy 2023 to może coś dokładniejszego zasugerujesz. ;D
Zasugeruję. Jeszcze chwilę musisz poczekać. Nie wiem, czy realna jest szansa na wydanie go w terminie do końca czerwca, więc tradycyjnie zaliczy poślizg. Ale już jest raczej bliżej niż dalej (tak myślę).

Offline michał81

« Odpowiedź #5272 dnia: Śr, 22 Marzec 2023, 10:33:12 »
Dobrych kryminałów nie zabraknie. Takich z najwyższej półki. Szukamy albo już znaleźliśmy (nie wiem, jak wygląda sytuacja na polu boju) takiego topu topów.
Kryminały zawsze na plus, ale Brubaker to nazwisko, które przyciągnie szybciej czytelnika niż ktoś nowy twórca, no chyba, że będzie to "Powers” Briana Michaela Bendisa  :)
« Ostatnia zmiana: Śr, 22 Marzec 2023, 10:36:44 wysłana przez michał81 »

Offline wujekmaciej

« Odpowiedź #5273 dnia: Śr, 22 Marzec 2023, 13:23:45 »
Kryminały zawsze na plus, ale Brubaker to nazwisko, które przyciągnie szybciej czytelnika niż ktoś nowy twórca, no chyba, że będzie to "Powers” Briana Michaela Bendisa  :)

Stray Bullets ? ;)

Offline Motyl

« Odpowiedź #5274 dnia: Śr, 22 Marzec 2023, 14:12:05 »
Mówisz, że takie dobre? Nie znam, może trzeba będzie się przyjrzeć bliżej.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #5275 dnia: Śr, 22 Marzec 2023, 16:05:07 »
Powers o tak chce bardzo.

Offline Motyl

« Odpowiedź #5276 dnia: Śr, 22 Marzec 2023, 17:18:19 »
Powers o tak chce bardzo.

To nie jest koncert życzeń, zdecyduj się, najpierw Weapon X, a teraz Powers :) Schabowego z ziemniaczkami może jeszcze ;)

Offline Death

« Odpowiedź #5277 dnia: Śr, 22 Marzec 2023, 17:20:35 »
Weapon X na dobrym offsecie i w fajnym formacie. Kcem.

Offline Motyl

« Odpowiedź #5278 dnia: Śr, 22 Marzec 2023, 17:54:13 »
Na dobrym offsecie to tanio nie będzie. Ale jak kupisz takie tysiąc sztuk, schowasz w piwnicy i za 10 lat będziesz sprzedawał jako unikat, to możemy zacząć rozmawiać ;)

Offline komiks

« Odpowiedź #5279 dnia: Śr, 22 Marzec 2023, 19:43:04 »
Jeżeli Weapon X to tylko w wydaniu z kolorami, jakie rekomenduje sam Barry Windsor-Smith.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness