Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1494622 razy)

stab i 5 Gości przegląda ten wątek.

Offline Motyl

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #5190 dnia: Pt, 10 Marzec 2023, 13:18:03 »
Epic Collection to nie nasza domena i raczej nie będą już podejmowane próby z tym cyklem, są fachowo wydawane przez największego wydawcę, poleciały dodruki, czyli musi się ładnie sprzedawać. Klienci są zatem zadowoleni.

Offline michał81

« Odpowiedź #5191 dnia: Pt, 10 Marzec 2023, 13:24:51 »
Czyli jak już Egmont wziął jedne epiki to już inny wydawca inne serii z tej linii nie może wydać? A jak Egmont nie będzie chciał np tego Ghost Ridera? To co nikt nie wyda?

Offline Konrad

« Odpowiedź #5192 dnia: Pt, 10 Marzec 2023, 13:28:31 »
Jak pisałem jakiś czas temu, w tym roku plan jest na dwadzieścia tytułów i jeżeli jakaś niespodzianka nie wyskoczy, to tyle będzie. Moce przerobowe akurat na tyle wystarczą.
W takim razie można podsumować, że ta 18 jest raczej pewna:
- Na wschód od zachodu 2
- Reckless 2
- Chu
- Ascender 4
- The Many Deaths of Laila Starr
- Moon Knight: Czerń, biel i krew
- Balada para Sophie
- Meadowlark
- Black Magick 1
- Przeklęty 2
- BRZRKR
- The Old Guard 3
- Reckless 3
- Saga 11
- Spider-Man: Śmierć Jean DeWolff
- Marvels 25th Anniversary Edition
- Astro City Metrobook 1
- X-Statix 2

Brakuje więc 2 tytułów. 19 może będzie pod koniec roku Na wschód od zachodu 3 i zostaje nam jedna zapowiedź niespodzianka na 1 kwietnia?

Offline Motyl

« Odpowiedź #5193 dnia: Pt, 10 Marzec 2023, 13:32:54 »
Nie wiem tego, pewnie nie, ale to nigdy nie jest tak, że pytasz i pyk dostajesz. Jest jeszcze druga strona medalu Epiki obecnie to nie są najtańsze komiksy, a wydawane przecież przez Egmont. Pewnie cena u innego wydawcy byłaby wyższa, więc znów byłyby jazdy, czemu tak drogo. Może jakiś inny wydawca wyda tego Epica, może pojawi się nowy wydawca, może się zdarzy dolarowy cud i złotówka będzie bardzo mocna. Pomarzyć można, teraz jest okres przejściowy, bez szarżowania przetrwać inflację. 

- Ascender 4 za tydzień
- Balada para Sophie
- Przeklęty 2

To pewnie najbliższe premiery, są na finiszu na różnych etapach postprodukcji.
« Ostatnia zmiana: Pt, 10 Marzec 2023, 13:43:59 wysłana przez Motyl »

Offline Itachi

« Odpowiedź #5194 dnia: So, 11 Marzec 2023, 12:03:15 »
Bzzz, bzzz!

Już 17 marca po raz ostatni przeniesiemy Was do fantastycznego świata, w którym technologia i magia toczą niekończącą się walkę o prym.
ASCENDER. TOM 4. GWIEZDNE NASIONO
Efektowne zakończenie epickiej sagi fantasy autorstwa JEFFA LEMIRE’A i DUSTINA NGUYENA, która zaczęła się na stronach DESCENDERA!
Matka zwołuje swoje siły, żeby zmiażdżyć opór, a nasi bohaterowie spotykają dawnego przyjaciela, który wyjawia im tajemnice wszechświata. Kiedy waży się los wszystkiego, co istnieje, kto zwycięży w starciu sił magii i techniki?
W komiksie Ascender twórcy z listy bestsellerów „New York Timesa” – Jeff Lemire (Gideon Falls, Łasuch) i Dustin Nguyen (Batman, Secret Hero Society) – zabierają czytelników na niezapomnianą fantastyczną wyprawę, której rozmach i duch w niczym nie ustępują ich klasycznej serii fantastycznonaukowej Descender.

Scenariusz: Jeff Lemire
Rysunki: Dustin Nguyen
Tłumaczenie: Jacek Drewnowski
Liczba stron: 112
Format: 180x275 mm
Oprawa: twarda
Papier: kredowy
Druk: kolor
ISBN 978-83-67571-07-4
Wydanie pierwsze
Cena okładkowa: 65,00 zł
Premiera: 17 marca 2023 roku

https://www.instagram.com/itach_i_93/

A co, chciałbyś mnie zadenuncjować jak ten konfident itachi?

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #5195 dnia: So, 11 Marzec 2023, 20:11:39 »
HYPOTHETICAL HINT:

Mucha dodaje do zakupu plakat:

SPRZEDAŻ:

STONKS
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Nesumi

• Gość
« Odpowiedź #5196 dnia: So, 11 Marzec 2023, 21:17:18 »
Kurde, Dustin Nguyen to geniusz. Gdyby scenariusz Lemire'a był na podobnym poziomie co rysunki, to byłby genialny komiks...

Offline Lipa

« Odpowiedź #5197 dnia: So, 11 Marzec 2023, 21:30:59 »
Kończę X-Statix tom 1 - kupiony trochę od niechcenia, trochę topki na forum mi pomogły w wyborze i uważam, że jest to świetny komiks.

Jak nie jestem wielkim fanem "superbohaterszczyzny" tak tutaj siadło mi idealnie

To pierwszy tom z 3?

Offline Konrad

« Odpowiedź #5198 dnia: So, 11 Marzec 2023, 22:32:22 »
Kurde, Dustin Nguyen to geniusz. Gdyby scenariusz Lemire'a był na podobnym poziomie co rysunki, to byłby genialny komiks...
Ciekawe czy Mucha w przyszłości zdecyduje się na kolejny komiks tego duetu, czyli Little Monsters. Tym razem to nie jest science fiction tylko jak to reklamował Lemire "Lord Of The Flies (Władca much) meets child vampires".
Cała seria będzie miała 13 zeszytów, a finałowy wychodzi już w maju. Spokojnie można by wydać całość w jednym tomie (około 336 stron) podobnie jak to zrobili np. z Family Tree (Korzenie rodzinne).
https://imagecomics.com/comics/series/little-monsters
https://www.goodreads.com/series/356440-little-monsters
https://www.amazon.com/Little-Monsters-1-Jeff-Lemire/dp/153432318X/
https://www.amazon.com/Little-Monsters-Jeff-Lemire/dp/1534399682

A ogólnie Jeffa jak kiedyś pisałem jest jeszcze u nas dużo do wydania: Mazebook, The Bone Orchard Mythos, Snow Angels, wspomniane Little Monsters oraz najnowsze Phantom Road. Nie zdziwiłbym się gdyby któryś z nich został wydany w tym roku np. przez Krzyśka w Nagle Comics

To pierwszy tom z 3?
tak

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #5199 dnia: So, 11 Marzec 2023, 22:55:27 »
Nawet jakby jakieś wydawnictwo zdecydowalo się wydać Little Monsters, to moim zdaniem nie warto po to sięgać. Czytałem pierwszy trade (z tego co pamiętam to chyba miał 6 zeszytów) i niestety wpisuje się on  w tą gorszą część twórczości Lemire'a. Historia nie przekonała mnie do tego stopnia, że odpuściłem dalszą część, a zaznaczam, że staram się śledzić większość serii wydawanych przez Image Comics z tygodnia na tydzień.
« Ostatnia zmiana: So, 11 Marzec 2023, 23:38:26 wysłana przez Raveonettes »

Offline dmlakers1

« Odpowiedź #5200 dnia: So, 11 Marzec 2023, 23:09:54 »

W takim razie można podsumować, że ta 18 jest raczej pewna:
- Na wschód od zachodu 2
- Reckless 2
- Chu
- Ascender 4
- Balada para Sophie
- Meadowlark
- Black Magick 1
- Przeklęty 2
- BRZRKR
- The Old Guard 3
- Reckless 3
- Saga 11
- Spider-Man: Śmierć Jean DeWolff
- Marvels 25th Anniversary Edition
- Astro City Metrobook 1
- X-Statix 2

Brakuje więc 2 tytułów. 19 może będzie pod koniec roku Na wschód od zachodu 3 i zostaje nam jedna zapowiedź niespodzianka na 1 kwietnia?

Czyli jeśli to wszystko co proponuje wydawnictwo to kupię tylko dwa tomy: Marvels i Spider-Man. Reszta mnie nie interesuje. I mój portfel lubi to

Online stab

« Odpowiedź #5201 dnia: Śr, 15 Marzec 2023, 08:15:33 »
Jako że na gildii jest promka na Muszkę, to w oko wpadły mi dwie serie ( w sumie Velvet tez, ale drugi tom niedostępny) Chew i Bękarty z południa. Dobre to?

Nesumi

• Gość
« Odpowiedź #5202 dnia: Śr, 15 Marzec 2023, 08:52:53 »
Bękarty ok- całkiem ciekawa i momentami zaskakująca fabuła i świetne rysunki Latoura.

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #5203 dnia: Śr, 15 Marzec 2023, 09:03:09 »
Jako że na gildii jest promka na Muszkę, to w oko wpadły mi dwie serie ( w sumie Velvet tez, ale drugi tom niedostępny) Chew i Bękarty z południa. Dobre to?
Ja polecam Chew - jeden z najbardziej oryginalnych komiksów jakie czytałem. Dla mnie top 5 serii z Image Comics.

Offline xanar

« Odpowiedź #5204 dnia: Śr, 15 Marzec 2023, 09:03:51 »
Jak dla mnie to Chew lepsze, przynajmniej po pierwszym tomie (na razie tyle mi się udało przeczytać  :) ), a Bękarty całe przeczytałem i nawet nie pamiętam o czym to było.
Twój komiks jest lepszy niż mój