Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1493127 razy)

Offline badday

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #5070 dnia: So, 11 Luty 2023, 11:27:44 »
Mam podobne zdanie, ten zbiorek Hulka z historiami Davida jest bardziej niż spoko. (...)

Czy to jest premierowy materiał czy wyszło to już w Polsce np. w kolekcjach?

Offline Motyl

« Odpowiedź #5071 dnia: So, 11 Luty 2023, 12:00:09 »
Nie. Hulk koniec i inne opowieści nie pojawił się w kolekcjach. Album Egmontu zawiera trzy historie oryginalne: Future Imperfect, The End, Marvel Knights: Hulk Transforme - z rysunkami Piotra Kowalskiego.

Offline michał81

« Odpowiedź #5072 dnia: So, 11 Luty 2023, 13:19:31 »
Ja ten tom Hulk Koniec trzyma jeszcze na półce tylko ze względu właśnie na główne historię napisane przez Davida, tak Marvel Knights: Hulk Transforme to fabularnie jest słabo, no ale tego David nie pisał, a my to dostaliśmy tylko ze względu, że rysował Kowalski, którego kreskę lubię.

Natomiast Hulk Szary chyba też nie widać, aby się kończył. Daredevil - Żółty i Spider-Man - Niebieski z tego co pamiętam mieli dodruki.

Offline Motyl

« Odpowiedź #5073 dnia: So, 11 Luty 2023, 13:42:51 »
Natomiast Hulk Szary chyba też nie widać, aby się kończył. Daredevil - Żółty i Spider-Man - Niebieski z tego co pamiętam mieli dodruki.

Trzyma się i nie chce skończyć :) Z tytułów zbliżających się do wyzerowania nakładu najbliżej teraz mają Loki, Jessica Jones: Alias oraz pierwszy Criminal. Z tym że to też pewnie nie jest kwestia tygodnia czy dwóch, ale może w tym roku się wyprzedadzą. Nie pamiętam już, czy Żółty był jeszcze w tym okresie, gdzie nakład był trochę mniejszy. Aczkolwiek Hulk miał premierę niedługo po nim, a Spider i Kapitan załapały się trochę później. Spider zresztą jako ostatni, bo był przecież dostępny w kolekcji, a i tak się sprzedał szybciej niż Hulk. Na pewno też Matt jest u nas popularniejszy niż Banner, cóż począć. Trzeba też pamiętać, że w 2015 r. ruszył serial Netlixa.

Offline Piterrini

« Odpowiedź #5074 dnia: So, 11 Luty 2023, 18:16:11 »
Teraz wpadł mi pomysł na kolejny składak ze Spiderkiem, może run PAULA JENKINSA w Peter Parker Spider-Man i Spectacular Spider-Man? Swego czasu mocno polowałem na Return of the Green Goblin i w końcu go dorwałem, Humberto Ramos był w mega formie w tym czasie.
Myślę że nie pomylę się pisząc, że nasz rynek nie jest już w tragicznym stanie, ale wciąż to nie jest stan pozwalający na wydawanie wszystkiego jak leci. Motywacją dla takiej Muchy mogłoby być to, że ten Spectacular był już u nas ruszony i jest 'rozpoznawalny', z tym że z tą rozpoznawalnością akurat może być słabo (jednak długo po Semicu), a sam Spectacular był wydany w DK bo była to po prostu jedna z aktualnych serii w Stanach, nie dlatego że była taka dobra itp.. Chociaż sam odbierałem większość komiksów DK pozytywnie, a i ilustracje Ramosa odbieram obecnie znacznie lepiej niż gdybym wcześniej ich nie znał właśnie z DK, no ale nie widzę 'miejsca' na wydawanie wszystkiego jak leci. @Motyl wskazywał jakiś czas temu, że jest dużo innych Spiderów wartych wydania, plus przecież sama główna seria (Amazing) ma ogromne luki, myślę że te między Epicami, Straczynskim i Slottem będą zasklepione w najbliższej dekadzie, ale jeszcze jest ta między kioskowymi Origins a Epicami, jeśli już można o tym realnie spekulować, to fajnie jakby najpierw komplet ASM był dostępny ;)

Offline Midar

« Odpowiedź #5075 dnia: So, 11 Luty 2023, 21:26:19 »
Bzzz, bzzz 🪰👍🔥!
MARVELS to zapowiedziany na ten rok fantastyczny album, za który odpowiadają scenarzysta Kurt Busiek oraz niezrównany tytan pracy - Alex Ross. W rozszerzonym wydaniu jubileuszowym z okazji dwudziestopięciolecia powstania komiksu znajdziecie bezmiar dodatków, począwszy od adnotacji autorów, wywiadów, przemów, procesu twórczego Alexa Rossa. Do tego liczne szkice, ponad pięćdziesiąt stron wariantowych okładek okraszonych ponadprzeciętnymi grafikami Alexa Rossa, a także ilustracjami innych autorów, którzy chcieli dorzucić swoją cegiełkę z okazji świętowania tego wydarzenia. Ten fantastyczny i niesamowity album można nazwać jednym słowem. Arcydzieło. Choć wolimy skromniejszą rekomendację legendarnego Stana Lee, czyli sławne EXCELSIOR!
Więcej szczegółów wkrótce

Offline michał81

« Odpowiedź #5076 dnia: So, 11 Luty 2023, 21:47:06 »
jeszcze jest ta między kioskowymi Origins a Epicami, jeśli już można o tym realnie spekulować, to fajnie jakby najpierw komplet ASM był dostępny ;)
Tylko to tak do końca nie działa. Pierwszeństwo do tych "dziur" ma Egmont, bo wydaje serię ASM, no chyba, że nie będzie chciał sam tego wydać.

Ale są inne serię z pająkiem np. Marvel Knights Spider-man, a nie moment, przecież tu kolekcja Hachette to przeorała, zostawiając historię bez zakończenia. Friendly Neighborhood Spider-Man, ale to może też przyblokować Egmont, bo początek to crossover The Other, który będzie częścią runu Straczynskiego.
Zawsze można by wydać Spider-Man: Revenge of the Sinister Six, bo jakoś Egmont się nie kwapi. No właśnie znowu Egmont.

Nie wiem co tam jeszcze jeszcze jest wartego wydania. W komiksach ścianołaza aż tak nie siedzę. Wiem co by można wydać z X-men  ;)

Offline xanar

« Odpowiedź #5077 dnia: So, 11 Luty 2023, 22:18:21 »
Sterna - tylko nie wiem czy to nie będzie dubel  :) a jak będzie to dobrze, lepiej się sprzeda  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline michał81

« Odpowiedź #5078 dnia: So, 11 Luty 2023, 22:28:01 »
Sterna - tylko nie wiem czy to nie będzie dubel  :) a jak będzie to dobrze, lepiej się sprzeda  :)
Tylko, że Stern pisał zarówno AMAZING SPIDER-MANA jak i SPECTACULAR SPIDER-MANA. To zostaje im SPECTACULAR SPIDER-MAN, bo AS będzie pewnie w końcu w epikach.

Offline xanar

« Odpowiedź #5079 dnia: So, 11 Luty 2023, 22:33:37 »
Jak Egmont nie zaklepał bo oni do przodu raczej idą to można im zabrać  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Konrad

« Odpowiedź #5080 dnia: Pt, 17 Luty 2023, 14:19:51 »
Mucha jeszcze nie wrzuciła zapowiedzi na FB, ale w hurtowni już jest zapowiedź 2 tomu Reckless na 24 lutego
https://www.ateneum.net.pl/pozycja.php?id=534539

Online amsterdream

« Odpowiedź #5081 dnia: Pt, 17 Luty 2023, 17:55:39 »
Żeby hurtownie były szybsze od wydawnictwa  ::)
Czas nas zmienił, chłopaki...

sum41

• Gość
« Odpowiedź #5082 dnia: Pt, 17 Luty 2023, 17:57:20 »
Szkoda ze srodek niema takich pieknych malunków.

Offline asx76

« Odpowiedź #5083 dnia: Pt, 17 Luty 2023, 18:23:50 »
Panowie, a jak tam "Księżycówka"? Rozwinęła się na tyle dobrze, aby stać się wartą grzechu? ;)

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #5084 dnia: Pt, 17 Luty 2023, 18:31:12 »
Panowie, a jak tam "Księżycówka"? Rozwinęła się na tyle dobrze, aby stać się wartą grzechu? ;)
Nie rozwinęła się w jakimkolwiek znaczeniu. Kompletna przeciętność od początku do końca.