A coś takiego jak Spider 2099 Petera Davida nie chwyci ? 
Może by chwycił, nie przewidzisz tego.
Patrzac że Spider-man 2099 zyska na popularności dzięki zbliżającej się drugiej części Spider-man Uniwersum to byłby też dobry strzał. Klasyczna seria z lat 90 w 3 tomach w tym crossover i material z 2099 Unlimited.
Egmont nie bez powodu zapowiedział Spider-mana Noir.
Odbiór animacji jest trochę przeceniany w kontekście ewentualnego sięgnięcia po komiksy. Po pierwsze to nie te ceny co przed pandemią, po drugie obecna gimbaza (sorki, tak się już utarło) to jednak trochę bezmyślny twór nieodnajdujący w ruchomych obrazach żadnej refleksji, o emocjach już nie wspominając, a nawet nieumiejący wyciągać z nich najmniejszych wniosków. To ma być dla nich zabawa, rozrywka, za którą płacą rodzice, aby mieć przez 2-3 godziny spokój od swoich bezstresowo wychowywanych pociech. Kiedyś uwielbiałem godzinami przesiadywać w kinie, teraz się zastanawiam, czy na seansie nie spotkam 12, 15-letnich odbiorców X Muzy, którzy nie znają żadnych zasad kulturalnego zachowania się w kinie, posługują się tak wulgarnym językiem, że ich nieco starsi koledzy spod celi mają więcej taktu i ogłady. Dlatego też szczerze wątpię, aby potencjalnym odbiorcą komiksów, były osoby prezentujące tak znaczący poziom degrengolady. Podejrzewam, że gdyby zrobić sondę, kto jest odbiorcą komiksów w Polsce, nie licząc matek kupujących najmłodszym bogatą ofertę komiksu dziecięcego, to jedną z głównych odpowiedzi byłby mężczyzna w średnim wieku, majętny, tudzież nieposiadający jeszcze rodziny i mogący przeznaczać większość swoich środków na hobby. A co do Spider-Mana Noir, no w końcu musieli go zapowiedzieć, ileż można było na to czekać. Zobaczymy, czy chętnie pociągną temat i wydadzą Iron Mana Noir, X-Men Noir czy inne tytuły z tej linii.
@Motyl
Przypomniało mi się. Millar wydawany był często i gęsto. A co z Wanted?
Jakby to powiedziała Illyana Nikołajewna Rasputina - jest w Limbo, a czy kiedyś się podniesie, to się okaże.
Oczywiście, mój błąd. Chodzi mi oczywiscie o vol. 3 (Dan Ketch). Uwielbiam go od czasu Mega Marvel nr 2
Tak myślałem

Konrad robi tutaj masę dobrej roboty, ostatnio widziałem statystki, ile dany wydawca wydał komiksów w 2022 r. i jak to się ma do poprzedniego roku. Na razie Mucha zapowiedziała dwanaście komiksów, trzynasty, czyli spadkowicz z 2022 r. EoW już się ukazał. W planach na ten rok jest przekroczenie dwudziestu, może dwudziestu dwóch publikacji. To maks co uda się osiągnąć głównie z uwagi na to, że większość oferty staje się coraz grubsza. Głównie z powodów ekonomicznych, taniej jest wydać jednak takiego grubaska podchodzącego pod czterysta stron niż komiks mający sto pięćdziesiąt stron. Tak zwariowały ceny.