Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1496347 razy)

Online michał81

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #4995 dnia: So, 21 Styczeń 2023, 15:11:33 »
@Leyek BRZRKR to nie jest aż tak ambitna historia, ale dobra rozpierducha. Plus taki, że dostaniemy to w jednym tomie.

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #4996 dnia: So, 21 Styczeń 2023, 15:27:24 »
Dla mnie BRZRKR to najsłabszy komiks, który czytałem w tamtym roku (wspominałem już o tym na forum). A zaznaczam, że było w czym wybierać:)

Online amsterdream

« Odpowiedź #4997 dnia: So, 21 Styczeń 2023, 15:54:01 »
Bardzo fajne zapowiedzi, ale bardziej dla mojego portfela. Biorę tylko pająka. Wziąłbym też Marvels, ale pewnie będzie kosztował miliony monet.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Crono

« Odpowiedź #4998 dnia: So, 21 Styczeń 2023, 16:16:35 »
No właśnie, znana jest już cena Marvels? Okładkowo bliżej 250 czy poniżej 200 zł? Ile w końcu będzie stron i jaki format?

Offline komiks

« Odpowiedź #4999 dnia: So, 21 Styczeń 2023, 16:50:04 »
Okładkowa cena Marvels 25th Anniversary (Hardcover) to $50. Więc obstawiałbym 220 PLN, ale nie zdziwiłbym się jakby dali okładkową 250 PLN. W każdym razie ja i tak kupię, nie po to sprzedawałem swój stary egzemplarz, jak tylko usłyszałem, że wydadzą lepszą wersję ;)
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Motyl

« Odpowiedź #5000 dnia: So, 21 Styczeń 2023, 19:25:53 »
Przecież napisałem to z przymrużeniem oka.

Ale skoro są już zapowiedzi to jakie są szanse na wydanie Indeh: A Story of the Apache Wars, czyli wcześniejszego komiksu tworzonego przez Ethana Hawke'a skoro wydajecie 𝙈𝙀𝘼𝘿𝙊𝙒𝙇𝘼𝙍𝙆?

I czy Spectacular Spider-Man - The Death of Jean DeWolff będzie zawierał Peter Parker, the Spectacular Spider-Man #107-110 oraz #134-136?

Meadowlark to tytuł ryzykowny, bo nie wiadomo, jaki będzie odbiór. Dla mnie historia jest mocna i warto ją poznać. Zawartość Spider-Mana jak będę wiedział, to wtedy napiszę.

Heh..Black Magick...to chyba najdłużej zapowiadany komiks od Muchy. Ciekawe czy w tym roku się uda.

Przetłumaczony jest już rok temu jak nie dalej, tam był problem z materiałami, czekanie na omnibusa. Może teraz się uda :)

No właśnie, znana jest już cena Marvels? Okładkowo bliżej 250 czy poniżej 200 zł? Ile w końcu będzie stron i jaki format?

Nie jest znana, bo cena będzie znana tuż przed puszczeniem komiksu do druku, a to jeszcze trochę zajmie. Nie znam dokładnej rozpiski miesięcznej, tylko tytuły na najbliższy rok, więc gdybym miał strzelać premierę, to celowałbym w KW. Jak zwykle wyjdzie w praniu. Cenę można pogdybać, GF miał prawie 800 stron i okładkową 319 zł. Tu tych stron będzie trochę mniej. Eow 2 ma 424 strony i cenę dwieście złotych, więc za 500 stron trzeba liczyć trochę więcej, ale mówię, to bliżej premiery będzie wiadomo. 

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #5001 dnia: So, 21 Styczeń 2023, 19:46:46 »
Heh..Black Magick...to chyba najdłużej zapowiadany komiks od Muchy. Ciekawe czy w tym roku się uda.
Problem z tym komiksem jest taki, że ostatnia odsłona serii wyszła w 2020 roku i od tej pory tytuł jest zawieszony. Greg Rucka wspominał na końcu zeszytu nr 16, że chciałby wrócić do Black Magick w lecie 2021. No cóż, mamy 2023. Poza tym znając tempo pracy autora (dla przykladu : Lazarus) nie spodziewałbym się rychłego powrotu serii.

Offline Crono

« Odpowiedź #5002 dnia: So, 21 Styczeń 2023, 20:16:20 »
Dzięki Motyl za informacje o Marvels. Jakbyś jeszcze format podał to byłoby super:)

Online michał81

« Odpowiedź #5003 dnia: So, 21 Styczeń 2023, 20:18:22 »
@Raveonettes tylko że pierwszy tom czyli pierwsze 11 zeszytów w miarę domyka zapoczątkowane wątki, więc czytelnik raczej nie powinien poczuć zawodu, no może poza tym, że jednak jak na Ruckę to przeciętna historia, ale ze świetną oprawą graficzną Scott. Jak kiedyś Rucka skończy drugi story arc, to Mucha będzie mogła go wydać w całości.

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #5004 dnia: So, 21 Styczeń 2023, 20:29:49 »
@Raveonettes tylko że pierwszy tom czyli pierwsze 11 zeszytów w miarę domyka zapoczątkowane wątki, więc czytelnik raczej nie powinien poczuć zawodu, no może poza tym, że jednak jak na Ruckę to przeciętna historia, ale ze świetną oprawą graficzną Scott. Jak kiedyś Rucka skończy drugi story arc, to Mucha będzie mogła go wydać w całości.
Ale w naciskiem na "w miarę". Poza tym, masz rację, historia jest przeciętna. Serie czytałem na bieżąco, bo Image i Rucka, ale  z perspektywy czasu to przy lekturze trzymała mnie jedynie wspomniana przez Ciebie oprawa graficzna. Reszta do zapomnienia.

Online Warpath

« Odpowiedź #5005 dnia: So, 21 Styczeń 2023, 23:50:30 »
Jeżeli z zapowiedzi z miejsca wpada prawie połowa tytułów, to jest dobrze : )

Dla mnie z listy:
- Reckless
- Ascender
- Black Magic
- Meadowlark
- Spider-Man

Marvels już na półce, więc podmianek robił nie będę. Mimo że wydanie wypaśne.

Offline Motyl

« Odpowiedź #5006 dnia: Nd, 22 Styczeń 2023, 10:36:06 »
Dzięki Motyl za informacje o Marvels. Jakbyś jeszcze format podał to byłoby super:)

Zapytałem, jak będę wiedział dokładnie, to napiszę. Polityka jest obecnie taka, że nowości idą w powiększonym formacie, a tytuły starsze - serie, które miały wcześniej standardowy format, pozostają w tym standardowym. Jakieś kontynuacje po latach też będą dopasowane do poprzedniego formatu, aby na półce to dobrze wyglądało. Podejrzewam, że szefowa będzie chciała wydać Marvels ekskluzywnie.

Offline xanar

« Odpowiedź #5007 dnia: Nd, 22 Styczeń 2023, 11:18:51 »
Czyli jakiś uber format jak te Egmonty Limited ?
Twój komiks jest lepszy niż mój

Online amsterdream

« Odpowiedź #5008 dnia: Nd, 22 Styczeń 2023, 11:21:44 »
Raczej zwykłe OHC. Na więcej bym nie liczył.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Motyl

« Odpowiedź #5009 dnia: Nd, 22 Styczeń 2023, 11:58:30 »
Czyli jakiś uber format jak te Egmonty Limited ?

Nie wiem, raczej wątpię. Z drugiej strony, komiks powinien być przyjemną rozrywką, a nie głowieniem się, w jaki sposób trzymać czterokilową księgę, by czytanie nie było mordęgą. I czy przypadkiem cię nie udusi, jak zaśniesz przy lekturze :)