Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1495803 razy)

Online michał81

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #4920 dnia: Śr, 18 Styczeń 2023, 11:19:25 »
W tym komiksiwe z rysunkami Salvadora byl pominiety tusz i kolory nakladanie na olowek - wyglada to srednio...
Dla ciebie średnio dla mnie wyglądało do dobrze i było ciekawym rozwiązaniem wizualnym (bardziej jako malowane niż rysowane). Ale rozumiem, polski czytelnik sh raczej do takich rozwiązań nie jest przyzwyczajony.

Mam, czytałem, też lubię. Tyle że tu będzie inna zdarta płyta, że rysunki ohydne. A, czekaj, tu będzie combo, że rysunki ohydne i drogo. Pierwszą część robi Larroca, lubię go, ale lepsze wrażenie wywarł na mnie, gdy pracował przy UXM, a może to kwestia papieru, zmiany techniki lub inkera, jego część i tak jest niezła. Niestety, później wchodzi Kordey, który w przeciwieństwie do NXM prezentuje się tu lepiej. Nie pamiętam, kto go tam tuszował, Hanna chyba? Ale wciąż będzie to poziom nie dla polskiego odbiorcy.

O, właśnie to co napisał sum41, pominięty tusz i wygląda to dziwnie.
Tak, Hanna był inkerem Kordey'a w tym komiksie. Tylko i tak Egmont wydaje gorzej wyglądające komiksy DC czy Marvela.

Oczytałem się komentarzy do ohydnych rysunków w Wolverine Rucki, więc chyba mi starczy.
Rysunki w Wolverinie Rucki są rewelacyjne, ale też wydziałem to narzekanie i go nie rozumiem, bo dla mnie dobrze dopełniają historię.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #4921 dnia: Śr, 18 Styczeń 2023, 11:38:45 »
Podobny zabieg mamy w Conanach z pominieciem inkera i dla mnie to srednio wyglada.

Co do narzekan to narzekajacych musi byc malo bo Egmont dodrukowal jednak epiki :)

Offline Motyl

« Odpowiedź #4922 dnia: Śr, 18 Styczeń 2023, 12:07:26 »
Ale rozumiem, polski czytelnik sh raczej do takich rozwiązań nie jest przyzwyczajony.
Tak, Hanna był inkerem Kordey'a w tym komiksie. Tylko i tak Egmont wydaje gorzej wyglądające komiksy DC czy

Tyle że są to komiksy tańsze, ukochane, wyczekiwane i jest przymykane oko na niedoskonałości kreski i plamy. A przy Kordeyu nie musisz stawiać apostrofu. Analogicznie jak przy Disneyu. Nazwiska angielskie i francuskie zakończone na y po samogłosce mają polskie końcówki bez apostrofu :) W wymowie przecież kończą się na spółgłoskę. Z mutantami coś na pewno będzie, ale na razie więcej nie mogę powiedzieć i raczej później niż wcześniej.

Offline xanar

« Odpowiedź #4923 dnia: Śr, 18 Styczeń 2023, 12:23:08 »
New Mutants Claremonta :) Miał być jeszcze Thor Simonsona :) Teraz kolekcja uderzyła z latami 60-tymi to takie  80-te to nowości są  :)
Jeszcze jest FF, Thing Byrna  :) Alpha Flight oraz Namor.
Namor dobry bo pod film  ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Motyl

« Odpowiedź #4924 dnia: Śr, 18 Styczeń 2023, 12:29:15 »
New Mutants Claremonta :) Miał być jeszcze Thor Simonsona :) Teraz kolekcja uderzyła z latami 60-tymi to takie  80-te to nowości są  :)
Jeszcze jest FF, Thing Byrna  :) Alpha Flight oraz Namor.
Namor dobry bo pod film  ;D

Nie da rady. Wszystkie te tytuły (chyba) miały kawałki runów w kolekcjach, więc nie godzi się wydawać dubli. Dubel Guardian czai się tuż za rogiem :)

Offline xanar

« Odpowiedź #4925 dnia: Śr, 18 Styczeń 2023, 12:36:34 »
No to wydacie bez tych zeszytów :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Online michał81

« Odpowiedź #4926 dnia: Śr, 18 Styczeń 2023, 14:18:16 »
Z mutantami coś na pewno będzie, ale na razie więcej nie mogę powiedzieć i raczej później niż wcześniej.
Całkowicie rozumiem, że z X-men jest spory problem, sporo wyszło w WKKM, teraz Egmont ciśnie Puntami Zwrotnymi, które rozwalają chyba każdą serię/run którą można by wydać.

Jest kilka fajnych serii/mini serii, ale one znowu nie mają w tytule X-men, co też chyba rodzi problem.

Offline Motyl

« Odpowiedź #4927 dnia: Śr, 18 Styczeń 2023, 14:26:05 »
Rodzi, ale skoro ukazało się już tyle w różnych konfiguracjach i kolekcjach to rozwiązanie nasuwa się samo. Wydawać pojedyncze zamknięte (albo nawet nie) historie, których na rynku nie było. Wszak to taki tasiemiec, że na końcu jakiegoś zeszytu zawsze pojawia się tajemnicza postać z kontynuacja za 100 zeszytów. W ten sposób można wyhaczyć całkiem fajne historie :) A nawet mroczne :)

Offline Simon11

« Odpowiedź #4928 dnia: Śr, 18 Styczeń 2023, 14:55:31 »
To może X-Treme X-Men duetu Chris Claremont/Salvador Larroca, które teraz wychodzi z omnibusach. Na pewno bardziej przystępne niż Excalibur vol. 1. Podział mógłby być podobnie jak AoA lub X-statix.

Ja wiem czy te XTXM jest takie przystępne? W komiksie jest masa odwołań do New X-Men (jeszcze do przełknięcia bo mamy to wydane) ale też do Uncanny Chucka Austena. Do tego sama seria wynika z wątków Claremonta jeszcze przed Morrisonem, więc imo ta seria pomimo fajnych rysunków jest dość mocno zanurzona w innych rzeczach.

Jeśli Mucha chce mieć sukces, powinna wydać Spawna od numeru pierwszego. Dlaczego tego jeszcze nikt nie wydał? Przecież to będzie schodzić z półek jak Knightfall i Epiki!
« Ostatnia zmiana: Śr, 18 Styczeń 2023, 14:57:45 wysłana przez Simon11 »

Offline LukCook

« Odpowiedź #4929 dnia: Śr, 18 Styczeń 2023, 15:11:28 »
+1 dla Spawna.

Offline MLeSkr

« Odpowiedź #4930 dnia: Śr, 18 Styczeń 2023, 15:31:49 »
+ 2 dla Spawna, The Darkness, Witchblade i Wilda C.A.T.S. Czekam na to wszystko ale pewnie się nie doczekam 😑 Że Spawna możnaby wydać The Dark Ages albo HellSpawna. Oba te tytuły mają po jednym tomie. Jak chwyci, to wydać resztę od początku, a jak nie to trudno.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #4931 dnia: Śr, 18 Styczeń 2023, 15:34:23 »
+ 2 dla Spawna, The Darkness, Witchblade i Wilda C.A.T.S.

Brałbym 8)
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #4932 dnia: Śr, 18 Styczeń 2023, 15:35:13 »
Jeśli Mucha chce mieć sukces, powinna wydać Spawna od numeru pierwszego. Dlaczego tego jeszcze nikt nie wydał? Przecież to będzie schodzić z półek jak Knightfall i Epiki!

Przez pierwsze kilka tomów pewnie tak, ale tego jest bardzo dużo, nie sądzę żeby jakiekolwiek aktualnie wydawnictwo się w to wepchało. Skończyliby jak Ongrys z Dreddem.

Online michał81

« Odpowiedź #4933 dnia: Śr, 18 Styczeń 2023, 16:01:14 »

Online michał81

« Odpowiedź #4934 dnia: Śr, 18 Styczeń 2023, 16:06:25 »
Ja wiem czy te XTXM jest takie przystępne? W komiksie jest masa odwołań do New X-Men (jeszcze do przełknięcia bo mamy to wydane) ale też do Uncanny Chucka Austena. Do tego sama seria wynika z wątków Claremonta jeszcze przed Morrisonem, więc imo ta seria pomimo fajnych rysunków jest dość mocno zanurzona w innych rzeczach.
W końcu pisze to Claremont to jakby to nie mogło odnoście się to wcześniejszych jego historii, tylko że Egmont wydaje teraz Punkty Zwrotne i jakoś każdy (prawie) ma wywalone, że coś to są tylko fragmenty dłuższej narracji.

Mucha i tak wie lepiej co się jej sprzedaje.