Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1494431 razy)

Offline Gazza

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #4860 dnia: Śr, 11 Styczeń 2023, 13:06:14 »
Zostaje w schowku. Do sprawdzenia. Dzięki. ;)

Offline Motyl

« Odpowiedź #4861 dnia: Śr, 11 Styczeń 2023, 18:32:14 »
Kurde czemu te zapowiedzi się tak późno pojawiają.

Bo kiedyś były wcześniej i było źle, bo premiera się opóźnia 2, 5 ,10 dni i masa narzekania, że premiera jest nie o czasie. Nie dogodzisz wszystkim, a że nie przewidzisz, czy ci pół drukarni nie zachoruje na covid, czy papieru wystarczy albo tłumacz nie zdąży w terminie oddać tłumaczenia i spowoduje opóźnienie. A odbiorca kręci nosem na obsuwy, więc już od jakiegoś czasu zapowiedzi pojawiają się, gdy komiks jest w drukarni i zaczyna się druk. A jest jeszcze opcja przy tytułach na dwa rynki, że jeden może zostać przygotowany szybciej od drugiego, więc też nie zapowiesz wcześniej, bo realnie nie wiesz, kiedy komiks trafi do druku. Tak jak teraz Reckless polski czekał chwilę na portugalski.

Offline xanar

« Odpowiedź #4862 dnia: Śr, 11 Styczeń 2023, 18:34:19 »
Zawsze będzie źle :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #4863 dnia: Śr, 11 Styczeń 2023, 18:38:45 »

Offline Leyek

« Odpowiedź #4864 dnia: Śr, 11 Styczeń 2023, 23:06:12 »
Temu jest bliżej do SOLO niż dajmy na to do LAZARUS, right?

Daaaaaaleko temu do Solo czy do młodzieżówki. Przykładowe kadry w stosunku do tego co było w 1 tomie są bardzo niereprezentatywne.
To jest Hickman dobra historia, ciekawy, rozbudowany świat +wykresy/grafy itp. :)

Offline OokamiG

« Odpowiedź #4865 dnia: Śr, 11 Styczeń 2023, 23:17:24 »
Ostatnio skończyłem pierwszy tom i to jest naprawdę dobra lektura. Trochę zagmatwana na początku, później coraz lepiej poznajemy świat, a zakończenie sprawia, że chce się więcej. Rysunki wg. mnie też na dobrym poziomie, na pewno mają swój styl. 

Offline Brzon

« Odpowiedź #4866 dnia: Cz, 12 Styczeń 2023, 01:40:31 »
Powiem krótko- Hickman i basta!
I naprawdę dziwią mnie pytania jaka to seria, czy fajna itp. Kuźwa, byle g#$£ się podniecacie od Lain czy Scream a tu wątpliwości.
Niestety, autorski komiks amerykański u nas leży.

Offline Dracos

« Odpowiedź #4867 dnia: Cz, 12 Styczeń 2023, 07:19:51 »
Też mam w schowku gildijnym bo opinie że dobre, że warto, a to postapo więc niby czemu nie wziąć. A później takie kadry są przykładowe, że kompletnie się odechciewa dokonywać zakupu. Jedynie zdanie Leyka ratuje temat że są niereprezantatywne dla serii.

Offline Motyl

« Odpowiedź #4868 dnia: Cz, 12 Styczeń 2023, 07:47:38 »
W kwestii Hickmana nie jestem obiektywny, bo lubię jego gęste fabuły naszpikowane różnymi wątkami, ale na razie się nie zawiodłem, a jego FF uwielbiam. Co do rysunków to zawsze jest kwestia gustu, ale tutaj mi akurat pasują.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #4869 dnia: Cz, 12 Styczeń 2023, 20:29:43 »
Wiem tylko tyle: Mary Jane by Tim Sale

Ale czego to dowodzi to już nie wiem...  ???
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Leyek

« Odpowiedź #4870 dnia: Cz, 12 Styczeń 2023, 22:21:13 »
Takie plansze Wam bardziej pasują? ;)
Też z 2 tomu East of West, ale od głównego rysownika serii. Tylko nie czytać dymków, żeby nie było, że akurat się trafi jakiś spoiler :)

Offline Leyek

« Odpowiedź #4871 dnia: Cz, 12 Styczeń 2023, 23:15:01 »
Jeszcze 2 ładne znalazłem z samego początku z zeszytu 16:

I trochę bardziej klasyczne SF plansze:

Wyjmujcie ze schowka i kupujcie "jedynkę" kto tego nie zrobił, żeby potem nie było marudzenia, że się wyprzedało :)

Z mojej strony koniec "spamu", bo mógłbym wrzucać praktycznie co drugą planszę. Nie wiem kto wybrał te co zostały zaprezentowane wyżej i są na stronach sklepów też. Ale widocznie mocno mu zależy na klapie tej serii.

Online parsom

« Odpowiedź #4872 dnia: Cz, 12 Styczeń 2023, 23:41:53 »

Niestety, autorski komiks amerykański u nas leży.

Się nauczą pisać coś, co nie wygląda na popłuczyny po SH, to się podniesie.
A poza tym - Brubaker, Aaron, Thompson, Clowes, Burns, i paru jeszcze innych by się znalazło. Więc chyba jednak nie tak całkiem leży.

Offline kenji

« Odpowiedź #4873 dnia: Pt, 13 Styczeń 2023, 09:10:56 »

Wyjmujcie ze schowka i kupujcie "jedynkę" kto tego nie zrobił, żeby potem nie było marudzenia, że się wyprzedało :)

Z mojej strony koniec "spamu", bo mógłbym wrzucać praktycznie co drugą planszę. Nie wiem kto wybrał te co zostały zaprezentowane wyżej i są na stronach sklepów też. Ale widocznie mocno mu zależy na klapie tej serii.

kiedyś przez jakiś czas leżało w schowku, ale... w końcu z niego zniknęło.
a po tych planszach ląduje od razu w koszyku:)

Offline Dracos

« Odpowiedź #4874 dnia: Pt, 13 Styczeń 2023, 10:00:09 »
Takie plansze Wam bardziej pasują? ;)

Zdecydowanie bardziej. Dzięki za post, powinno Ci wydawnictwo jakiegoś gratisa ogarnąć za udane naganianie klientów :)