Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1496973 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline michał81

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #4740 dnia: So, 26 Listopad 2022, 16:38:37 »
X-CELLENT 8)
Nie wiem czy to zamierzona gra słów, ale taki nosi tytuł kontynuacja X-Statix. ;)

Offline Kandor

« Odpowiedź #4741 dnia: So, 26 Listopad 2022, 17:15:39 »
Nie wiem czy to zamierzona gra słów, ale taki nosi tytuł kontynuacja X-Statix. ;)
A o Captain Obvious słyszałeś? ;D

Offline michał81

« Odpowiedź #4742 dnia: So, 26 Listopad 2022, 17:22:04 »
A o Captain Obvious słyszałeś? ;D
Nope  :P

Tak czy inaczej, raczej kontynuacji nie dostaniemy prędko, tym bardziej, że dopiero wyszedł pierwszy sezon i chyba nie było zapowiedzi drugiego. I tak będzie to zależeć od sprzedaży X-Statix, ale Milligan i tak zrobił świetny comeback postaci.

Offline Archie

« Odpowiedź #4743 dnia: So, 26 Listopad 2022, 18:38:39 »
Czy w polskim wydaniu Na wschód od zachodu są na końcu te dodatki?
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens. And it can happen to you."

Offline Kvothe

« Odpowiedź #4744 dnia: So, 26 Listopad 2022, 19:59:50 »
Czy w polskim wydaniu Na wschód od zachodu są na końcu te dodatki?

Tak, wszystko jest to samo.

Online frosty24

« Odpowiedź #4745 dnia: So, 26 Listopad 2022, 21:10:52 »
Zastanawiam się nad zakupem X-Statix. Lubię wydania Muchy, lubię Marvela, lubię przygody mutantów i wiem też, że to nie będzie typowe superhero, stąd moje wahanie. Na pewno na plus będzie objętość tego tomu oraz to, że pewnie zostanie wydany w okolicy świąt. O jakości historii świadczy jej zakończenie stąd moje pytanie do osób, które miały okazję zapoznać się z oryginalnym wydaniem. Czy zakonczenia "wymiata" ?

Offline michał81

« Odpowiedź #4746 dnia: Nd, 27 Listopad 2022, 00:49:24 »
Czy zakonczenia "wymiata" ?
Tylko, że to będą 3 tomy zbierające nie tylko serie główną, ale też mini serie dziejącą się już po jej zamknięciu. Wg mnie wymiata cała seria, nie tylko samo zakończenie. Zresztą wydanie obecnie przez Marvela kontynuacji po latach pokazuje, że zakończenie X-statix nie było definitywne.

Offline michał81

« Odpowiedź #4747 dnia: Nd, 27 Listopad 2022, 11:36:05 »
Skoro już znamy wszystkie komiksy Muchy na 2022 to podsumowując zabrakło z zapowiedzi:
- BLACK MAGICK THE FIRST BOOK OF SHADOWS tom 1
- BRZRKR tom 1 i 2 (przy czym tu Mucha informowała, że wyda całość (tomy 1, 2 i 3) w jednym tomie, więc obsuwa uzasadniona, bo 3 jeszcze nie miał premiery, decyzja zdecydowanie na plus)
- EAST OF WEST tom 2
- CHU tom 1
- RECKLESS tom 2
- Marvels 25Th Anniversary

Za to w bonusie dostaliśmy
- Gideon Falls Omnibus
- Ascender tom 3
- Old Guard tom 2
« Ostatnia zmiana: Nd, 27 Listopad 2022, 11:41:56 wysłana przez michał81 »

Offline Motyl

« Odpowiedź #4748 dnia: Nd, 27 Listopad 2022, 12:04:07 »
- EAST OF WEST tom 2
- RECKLESS tom 2

EoW 2 się literuje, zabrakło już czasu, aby go do grudnia dodać, pośpiech nie jest raczej wskazany. Będzie po nowym roku. Reckless już jest po redakcji, więc pewnie też będzie jednym z pierwszych komiksów w 2023 r., półroczny odstęp między tomami chyba w miarę ok jest.

Offline michał81

« Odpowiedź #4749 dnia: Nd, 27 Listopad 2022, 12:29:14 »
@Motylu a co z BLACK MAGICK? Ten komiks przesuwany jest od kilku lat. Spodziewał się, że wydacie go na emefkę ze względu na przyjazd Rucki, ale jak widać tak się nie stało. Kiedyś w ogóle wyjdzie? ;)

I czy zapowiedzi na 2023 będą podawane jak ostatnio w relacji na facebooku Muchy? Czy wrócicie do starego sposobu w postaci "kolaża z fragmentami okładek" ?

Offline Motyl

« Odpowiedź #4750 dnia: Nd, 27 Listopad 2022, 12:41:49 »
Nie wiem, jakie problemy są z tym tytułem, sam bym chciał wiedzieć. Na razie zapowiedzi w formie fragmentów okładek raczej nie będzie. Na razie nie słyszałem, aby coś takiego się szykowało.

Offline Archie

« Odpowiedź #4751 dnia: Nd, 27 Listopad 2022, 13:32:27 »
Tak, wszystko jest to samo.
Dzięki

EoW 2 się literuje, zabrakło już czasu, aby go do grudnia dodać, pośpiech nie jest raczej wskazany.
Słuszne podejście!

@Motylu a co z BLACK MAGICK? Ten komiks przesuwany jest od kilku lat. Spodziewał się, że wydacie go na emefkę ze względu na przyjazd Rucki, ale jak widać tak się nie stało. Kiedyś w ogóle wyjdzie? ;)
Pytanie czy jest sens to wydawać, skoro sam Rucka jakoś nie spieszy się z kontynuowaniem/zamknięciem historii? Z magiczno/horrorowych serii spokojnie można sięgnąć po The Silver Coin czy Killadelphię, które nie mają żadnego problemu z regularnością.
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens. And it can happen to you."

Offline michał81

« Odpowiedź #4752 dnia: Nd, 27 Listopad 2022, 13:53:12 »
Pytanie czy jest sens to wydawać, skoro sam Rucka jakoś nie spieszy się z kontynuowaniem/zamknięciem historii? Z magiczno/horrorowych serii spokojnie można sięgnąć po The Silver Coin czy Killadelphię, które nie mają żadnego problemu z regularnością.
Tylko pierwszy tom to w miarę zamknięta historia (zeszyty 1-11). Zresztą nie jest to pierwszy komiks, który wydany u nas ma problem z zakończeniem niech przykładem będzie The Black Monday Murders.

Offline Fanatyk_2004

« Odpowiedź #4753 dnia: Nd, 27 Listopad 2022, 16:55:00 »
Zabójczy obrońca przeczytany. Dwa słowa ode mnie.

Fabuła bardzo mięciutka. Piątka nowych symbiontów strasznie miałko przedstawiona. Zaledwie jeden z nich miał jakiś większy (o ile tak można to określić) zarys - zmarnowany potencjał. Ładnie wydane, sentyment czasów TM-Semic i dodatkowo ulubiona postać Venom pozwalają na to żeby ten tom zatrzymać w kolekcji na półce.

Ciekawi wspomnienie na ostatniej stronie mini serii Venom: Funeral pyre - czyżby zapowiedź na przyszły rok ? Chętnie bym przygarnął :) (jest i Punisher! :))

sum41

• Gość
« Odpowiedź #4754 dnia: Nd, 27 Listopad 2022, 16:59:15 »
Raczej im sie to ladnie sprzedaje wiec zapewne cos bedzie jak w przypadku nazwijmy to kontynuacji Spectaculara ktora zapowiedzieli.