Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1495170 razy)

Online michał81

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #4710 dnia: Nd, 20 Listopad 2022, 20:44:37 »
To już nam w lipcu na forum potwierdził też Motyl. Bardziej mnie ciekawi jaka będzie finalna decyzja odnośnie Meadowlark.
Pamiętam, ale teraz jest też potwierdzenie od tłumacza, co daje już 100% pewności, bo @motyl nieraz twierdzi, że nie prezentuje na tym forum Muchy ;)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #4711 dnia: Pn, 21 Listopad 2022, 14:53:40 »
Łoooo panie. Ale się ludzie rzucili na tego Venoma. W sobotę sobie sprawdzałem i był na Ceneo w 8 księgarniach internetowych. Ale nie w Taniej Książce, więc nie dobrałem do paczki listopadowej. I w mailu Tania książkach na razie mi odpisała, że ich dostawcy na razie nie mają tego tytułu i dlatego nie ma go w ich ofercie. Ale dziś patrzę i "Zabójczy obrońca" został tylko w dwóch dyskontach. Mucha z tym tytułem na polskim rynku trafiła w 10-tkę.

Offline Midar

« Odpowiedź #4712 dnia: Pn, 21 Listopad 2022, 15:20:08 »
To był pierwszy rzut. Niedługo będzie wszędzie.

Offline Motyl

« Odpowiedź #4713 dnia: Pn, 21 Listopad 2022, 16:10:41 »
Łoooo panie. Ale się ludzie rzucili na tego Venoma.
Łoooo panie! Idzie jak burza, nie wiem, czy do świąt starczy :)

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #4714 dnia: Pn, 21 Listopad 2022, 16:15:44 »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #4715 dnia: Pn, 21 Listopad 2022, 16:21:13 »
Szninkiela 2 lata temu nie starczyło. :)

Offline Motyl

« Odpowiedź #4716 dnia: Pn, 21 Listopad 2022, 16:33:47 »
Szninkiela 2 lata temu nie starczyło. :)

Czytałem tylko Szninkla. Szninkiela 2 przegapiłem. Dobre to?

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #4717 dnia: Pn, 21 Listopad 2022, 16:38:26 »
Szninkiela nie starczyło dwa lata temu do świąt, to jednak jest dość logiczne zdanie, nie kumam docinków ;) A, niestety, tak jest to teraz odmieniane kretyńsko, też wolę dopełniacz "Szninkla".

Offline Crono

« Odpowiedź #4718 dnia: Pn, 21 Listopad 2022, 16:41:16 »
Czyli wniosek z tego taki, żeby więcej pajęczy...yyy komiksów o mutantach wydawać :)

Offline Motyl

« Odpowiedź #4719 dnia: Pn, 21 Listopad 2022, 16:46:42 »
Szninkiela nie starczyło dwa lata temu do świąt, to jednak jest dość logiczne zdanie, nie kumam docinków ;) A, niestety, tak jest to teraz odmieniane kretyńsko, też wolę dopełniacz "Szninkla".

E tam, tak samo jak koślawe formy, których powinni zabronić: bohaterzy, otwarło i inne potwory językowe, których nie da się czytać. Jednak trzymając się tematu, Venoma nie zabraknie, pewnie starczy go do świąt i za rok i pewnie dłużej, ale trzeba uczciwie przyznać, że dynamika sprzedaży po pierwszym tygodniu, jak na czasy po zarazie i w trakcie wojny oraz inflacji jest obiecująca. W sobotę będzie zapowiedź trzech ostatnich tegorocznych tytułów.

Offline Motyl

« Odpowiedź #4720 dnia: Pn, 21 Listopad 2022, 16:59:09 »
Czyli wniosek z tego taki, żeby więcej pajęczy...yyy komiksów o mutantach wydawać :)

Nie śledzę zapowiedzi w sieci na bieżąco, pewnie Michał81 ma świeższe dane, ale jeśli w ramach kolekcji Milestone ukażą się u nas wszystkie tomy, to ważniejsze wydarzenia na linii czasu z mutantami pojawią się w ofercie Egmontu. Nie wiem, czy to aktualna lista, ale tutaj jest 15 tytułów, najważniejsze historie z Iksami, więc mutantów ci nie zabraknie :) - https://itsastampede.com/2021/03/01/x-men-milestones-in-order/?fbclid=IwAR1KMxc5YsRgf4W5AiGPATe-SqYiqf_wvysJBZNXS-3thZ-pstODRa99Ulk

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #4721 dnia: Pn, 21 Listopad 2022, 17:13:09 »
No ale zostaje np. Utopia, Decymacja, X-men Dark Reign. Parę tytułów by się znalazło.

Offline xanar

« Odpowiedź #4722 dnia: Pn, 21 Listopad 2022, 17:17:28 »
No ale zostaje np. Utopia, Decymacja, X-men Dark Reign. Parę tytułów by się znalazło.

Zawsze się znajdzie parę tytułów  ::)

Nie śledzę zapowiedzi w sieci na bieżąco, pewnie Michał81 ma świeższe dane, ale jeśli w ramach kolekcji Milestone ukażą się u nas wszystkie tomy, to ważniejsze wydarzenia na linii czasu z mutantami pojawią się w ofercie Egmontu. Nie wiem, czy to aktualna lista, ale tutaj jest 15 tytułów, najważniejsze historie z Iksami, więc mutantów ci nie zabraknie :) - https://itsastampede.com/2021/03/01/x-men-milestones-in-order/?fbclid=IwAR1KMxc5YsRgf4W5AiGPATe-SqYiqf_wvysJBZNXS-3thZ-pstODRa99Ulk
Wychodzi, że jest 15.

« Ostatnia zmiana: Pn, 21 Listopad 2022, 17:25:31 wysłana przez xanar »
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Crono

« Odpowiedź #4723 dnia: Pn, 21 Listopad 2022, 17:25:36 »
Wiem Motyl, wiem. Jestem na bieżąco z nimi od czasów Tm-semic. Kto wyda jednak ich przygody w powiększonym formacie jak nie Mucha?:)

Offline Motyl

« Odpowiedź #4724 dnia: Pn, 21 Listopad 2022, 17:36:32 »

Rynek weryfikuje zapotrzebowanie, a patrząc, że wciąż dostępne są i raczej nie skończą się jutro: UXF (5 lat), AXM (4 lata), NXM (3 lata), AoA (2,5 roku), czytelnicy aż tak za mutantami nie szaleją. Dodatkowo - jak sam piszesz, że nie lubisz dubli, sporo tytułów z mutantami pojawiło się też w kolekcjach. Z pewnością są odbiorcy, którzy lubią mieć różne serie w jednolitym wydaniu, ale też są tacy, którzy podzielają Twoje zdanie, czyli nie dublują, uzupełniają braki. Trudno wybrać coś, co zadowoli wszystkich.

Wiem Motyl, wiem. Jestem na bieżąco z nimi od czasów Tm-semic. Kto wyda jednak ich przygody w powiększonym formacie jak nie Mucha?:)
Też byłem na bieżąco do pewnego momentu, gdy okazało się, że kolejnych przygód drużyny X nie jestem w stanie zmęczyć, i nie wiem, czy już się tak zestarzałem, że mnie to nie bawi, czy nowsze historie są po prostu tak słabe.