Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1493856 razy)

ukaszm84

• Gość
Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #4680 dnia: Śr, 16 Listopad 2022, 14:35:05 »
O ile możliwe jest, że Gildia coś takiego wysłała (choć dla mnie mało prawdopodobne, chyba że uszkodzenie podczas transportu, ale wiadomo, że moje doświadczenia to anegdota tylko), o tyle brak kontaktu z nimi wydaje mi się zupełnie nieprawdopodobny.

Offline Kandor

« Odpowiedź #4681 dnia: Śr, 16 Listopad 2022, 14:36:05 »
Ja na Gildii rok temu reklamowałem dużo mniejszą wadę a wymieniono mi egzemplarz w tempie iście ekspresowym - w dodatku przysłano kuriera z "podmianką". Komiks to był Spectacular Spider-Man od Muchy.

Offline nori

« Odpowiedź #4682 dnia: Śr, 16 Listopad 2022, 16:43:59 »
jakaś moda ostatnio na narzekanie na Gildię? Nie jestem fanbojem tego sklepu, ale korzystam z ich usług właśnie z powodu NAJWYŻSZEJ jakości dostawy i obsługi pozamówieniowej.
Ostatnio kupiłem sporo pozycji na Allegro, ale to głównie z tego powodu, że Gildia ich już nie miała. I ŻADNA z tych przesyłek nie była tak dobrze zabezpieczona, jak paczki z Gildii. Do tego reklamacje Gildia ZAWSZE załatwia bezproblemowo i ekspresowo, reklamowałem bardzo mało, ale ostatnio miałem np.: błąd druku w komiksie który kupiłem u nich rok temu (leżał na kupce wstydu i dopiero teraz się za niego zabrałem). Wymienili bez problemu, prosili tylko o podesłanie zdjęć.

Offline Random_Hero

« Odpowiedź #4683 dnia: Śr, 16 Listopad 2022, 17:11:12 »
Też  podepnę  się pod wątek. Na gildie nie mogę  narzekać.  2 razy tylko reklamowałem i za każdym razem przysłali kuriera po komiks i wyslali nowy egzemplarz. Innego razu zapomniałem o sporej paczce co zamówiłem a akurat nie byłem przy kasie i nie było problemu, kazali olać jak przyszła do paczkomatu i już. Pakowaniemaja jedno z najlepszych

Offline Pocztar

« Odpowiedź #4684 dnia: Śr, 16 Listopad 2022, 18:02:05 »
Ja na Gildii kupuje od wielu, wielu lat, właściwie komiksów nie kupuję nigdzie indziej.
Mam w zasadzie dwie zasadnicze uwagi:
-darmowa dostawa od 300 PLN - to dużo. Kiedyś było od 200 PLN i komu to przeszkadzało? ;)
-nieaktualne informacje o dostępności i przeciągnięte wysyłki paczek - jeszcze parę lat temu nie do pomyślenia, aktualnie występujące coraz częściej zjawisko (czyli nawet jeśli kupujecie komiksy dostępne "24H", to wcale nie znaczy, że następnego dnia wyślą Wam paczkę). Z tym wiąże się też tak często wysyłana do klientów standardowa formułka o "opóźnieniu i konieczności zamówienia komiksów ich od innego dostawcy".

Tyle z minusów. Jeśli chodzi o plusy to:
- w miarę przejrzysty sklep i ekspozycja oferty
- szeroka oferta
- bardzo dobre pakowanie (zamawiam 1-2 paczki miesięcznie od lat i problem był chyba tylko raz, oczywiście od razu rozwiązany)
- bardzo dobry i szybki kontakt z BOKiem
I to co zapamiętam do końca życia, a co najbardziej mnie ujęło, przez co jestem wiernym klientem, nawet jeśli nie mają najtańszej oferty na rynku:
-kiedyś zamawiałem przed świętami prezenty dla zespołu. Opóźniła się wysyłka, a to był ostatni dzień pracy w biurze przed Świętami, i facet ze sklepu wsiadł w samochód i przywiózł mi przesyłkę osobiście do firmy :)

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #4685 dnia: Śr, 16 Listopad 2022, 18:21:08 »
Ja do Gildii mam tylko jedno zastrzeżenie, a mianowicie rotowanie rabatami. Nie wiem, może się to bierze stąd, że sami wydawcy nimi rotują, ale nie wydaje mi się patrząc po innych sklepach. Czyli wyższy rabat przy premierze, niższy potem. Wydaje się to racjonalne z punktu widzenia biznesowego, ale ja na przykład nie zamierzam brać udziału w wyścigu i jeśli się skończy wyższy rabat a ja nie kupię do tego czasu, to po prostu nie kupię w ogóle.

Offline Konrad

« Odpowiedź #4686 dnia: So, 19 Listopad 2022, 11:29:57 »
I jest Wolverine
Bzzz, bzzz, snikt, snikt 🪰🐗🍴!
Uff! Zdążyliśmy! Drugi tom Wolverine's ukaże się jeszcze w w tym miesiącu, a dokładnie 29 listopada! (Psst! To nie ostatni występ Logana w muszych komiksach w tym roku).
WOLVERINE TOM 2 – WRÓG PUBLICZNY
Wolverine od dawna zaliczany jest do grona najgroźniejszych członków X-Men, a teraz ta niepowstrzymana żywa broń stanęła po stronie zła! Pokonany przez Gorgona i poddany praniu mózgu przez Hydrę i Dłoń, Wolverine stał się agentem bezwzględnego klanu ninja! Jego dawni przyjaciele i koledzy z drużyny zapłacą wysoką cenę, aby go powstrzymać i odzyskać starego druha. Czy jednak Logan odzyska zmysły na czas, aby zapobiec orgii przemocy i zemścić się na swoich oprawcach? Przygotujcie się na śmierć i zniszczenie, które mogą zapewnić tylko mistrzowie komiksu pokroju Marka Millara i Johna Romity Juniora.
Dodatkowo w tomie znajdziecie niesamowitą opowieść z czasów II wojny światowej, dedykowaną pamięci Willa Eisnera.
Album zawiera materiały opublikowane pierwotnie w zeszytach serii Wolverine vol. 3 #20–32.
Scenariusz: Mark Millar
Rysunki: John Romita Jr. i Kaare Andrews
Tłumaczenie:  Tomasz Sidorkiewicz
Liczba stron: 352
Format: 180x275 mm
Oprawa: twarda
Papier: kredowy
Druk: kolor
ISBN 978-83-66589-96-4
Wydanie pierwsze
Cena okładkowa: 169,00 zł
Premiera: 29 listopada 2022 roku
https://www.facebook.com/MuchaComics/posts/pfbid02nEw5ZV8rLGzUoPNkxBU3CuXzHRmbU2UcUrLdrUWpAAaCriixc8Dbx3UsZ1BPi4fzl

Offline frosty24

« Odpowiedź #4687 dnia: So, 19 Listopad 2022, 12:22:38 »
Ciekawe jest w którym jeszcze komiksie wydanym przez Muchę w tym roku Wolverine zaliczy udział ?;)

Offline Konrad

« Odpowiedź #4688 dnia: So, 19 Listopad 2022, 12:27:06 »
W X-Statix tom 1: Sławni i martwi

Offline frosty24

« Odpowiedź #4689 dnia: So, 19 Listopad 2022, 21:08:35 »
X-Statix raczej się nie jaram. Bardziej mnie interesuje czy Mucha planuje tom 3 ?

Online michał81

« Odpowiedź #4690 dnia: So, 19 Listopad 2022, 23:46:50 »
X-Statix raczej się nie jaram. Bardziej mnie interesuje czy Mucha planuje tom 3 ?
Tylko, że trzeciego tomu to tak nie ma zbytnio jak wydać, bo zaczyna się run Daniela Waya, który jest kontynuowany w serii Wolverine: Origins, a sama seria Wolverine'a potem przechodzi pod skrzydła Jasona Aarona, którą to część wydał już Egmont. Są tam jeszcze pojedyncze zeszyty wydane u nas w Wolverine kontra Sabretooth w Kolekcji Pojedynków Superbohaterów z Carrefoura.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #4691 dnia: Nd, 20 Listopad 2022, 08:47:19 »
Ja się cieszę, że Wróg Publiczny wyjdzie ponownie, bo te 10 lat temu nie kupiłem sobie tego komiksu. Jego główna wada to chyba to, że za rysunki odpowiada John Romita Jr. :)

Najbardziej podoba mi się uczciwe podejście Muchy do nowego wydania. Zawiera dokładnie to samo co ich dwutomowe sprzed lat. Nic nie dolejają, nic nie tną, to bedą kolejne zeszyty następujące po sobie z vol. 3. Kto chce to kupi, kto to już ma, to może poczekać na kolejny tom. Brawo Mucha. Czekam.

Dobrze, że wydawnictwo z dwoma fajnymi komiksami wyrabia się nawet przed Mikołajkami. Powinienem dorzucić i tą pozycję do swojego świątecznego pakietu.

Online michał81

« Odpowiedź #4692 dnia: Nd, 20 Listopad 2022, 08:56:49 »
Zawiera dokładnie to samo co ich dwutomowe sprzed lat.
Poprzednie dwutomowe wydanie - razem 320 stron
Nowe jednotomowe wydanie - 352 strony
Będzie się zatem różnić dodatkami.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #4693 dnia: Nd, 20 Listopad 2022, 10:14:56 »
Jak dadzą dobry opis jak w BiZ i parę dodatkowych okładek to będzie ok. Ale jak ja nie zmieniłem swojego wydania Flashpointu, X-Men Gifted czy Imperatywu Thanosa, tak nie zmieniałbym Wroga Publicznego, gdybym miał starszą edycję. No ale nie posiadam, zatem wezmę to co jest na rynku.

Co do czcionki tytułu w Venomie. Czy Mucha naprawdę nie mogła jej zmienić? Ja wiem, że to lata 90-te, ale te czerwone literki wyglądają jak pisane na Amidze w 1991 roku. Wygląda jakby było to robione tak na 30%. Powinni to trochę zmodyfikować, bo design graficzny frontów ostatnich komiksów Muchy jest taki se. Era Apocalypse'a też miała słabe okładki.

Offline frosty24

« Odpowiedź #4694 dnia: Nd, 20 Listopad 2022, 11:19:50 »
Tylko, że trzeciego tomu to tak nie ma zbytnio jak wydać, bo zaczyna się run Daniela Waya, który jest kontynuowany w serii Wolverine: Origins, a sama seria Wolverine'a potem przechodzi pod skrzydła Jasona Aarona, którą to część wydał już Egmont. Są tam jeszcze pojedyncze zeszyty wydane u nas w Wolverine kontra Sabretooth w Kolekcji Pojedynków Superbohaterów z Carrefoura.

Byłoby miło gdyby Mucha w ewentualnym trzecim tomie zawarła zeszyty 33-48 ukazujące poczynania Logana w czasie "House Of M", "Decimation" oraz "Civil War", ewentualnie historię z zeszytów 56-61.
W ten sposób mielibyśmy cały Vol. 3