Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1491692 razy)

darkness i 5 Gości przegląda ten wątek.

Offline xardas

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #4530 dnia: Śr, 28 Wrzesień 2022, 11:54:36 »
   Oooo, czyli Mucha Comics to takie w sumie podziemne wydawnictwo.
A stary Matczak mówił, żeby pracować po 16h dziennie, żeby w życiu do czegoś dojść :P

Offline laf

« Odpowiedź #4531 dnia: Śr, 28 Wrzesień 2022, 12:01:03 »
Jeden tom NM w kolekcji pokazał, że nie zestarzeło się to ładnie.
Say what??!! 😳. Demon Bear Saga to jeden z najlepszych tomów w kolekcji SBM! Rzekłem!

« Odpowiedź #4532 dnia: Śr, 28 Wrzesień 2022, 12:15:41 »
A stary Matczak mówił, żeby pracować po 16h dziennie, żeby w życiu do czegoś dojść :P

A jak, ostatnio nawet pani Kulczyk to potwierdziła, tyle że ona zwiększyła level do 20 godzin. No chyba, że wydajesz komiksy pro publico bono i to na przekór jakimś internetowym lujom co to świnie podkładają.

Say what??!! 😳. Demon Bear Saga to jeden z najlepszych tomów w kolekcji SBM! Rzekłem!

Eeeeeee...no nie.

Offline Crono

« Odpowiedź #4533 dnia: Śr, 28 Wrzesień 2022, 12:30:36 »
Dobrze mówi! Polać mu!

Online xanar

« Odpowiedź #4534 dnia: Śr, 28 Wrzesień 2022, 13:22:39 »
Wiadomo, stary Claremont najlepszy.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Toranga

« Odpowiedź #4535 dnia: Śr, 28 Wrzesień 2022, 16:24:41 »
Wiadomo, stary Claremont najlepszy.
A nowy ...ujowy.
Wiadomo. 🤷‍♂️

Online xanar

« Odpowiedź #4536 dnia: Śr, 28 Wrzesień 2022, 16:42:06 »
Nie wiem, nie czytałem teraz jest ta seria z Gambitem i zdania są podzielone.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Toranga

« Odpowiedź #4537 dnia: Śr, 28 Wrzesień 2022, 16:56:27 »
Nie wiem, nie czytałem teraz jest ta seria z Gambitem i zdania są podzielone.

A to mi umknęło, że tego Gambita Krzysio pisze. W takim razie muszę kupić  ;D

Generalnie wydawało mi się, że on już nie tworzy i pisząc "nowy" miałem na myśli jego późne prace przy mutantach (np. różne inkarnacje Excalibur).

A Gambita serio sprawdzę, choć nie spodziewam się wiele. Teraz nostalgia w modzie. Wolverine Patch, Venom Lethal Protector, X-Men Legends.

Online Konrad

« Odpowiedź #4538 dnia: Śr, 28 Wrzesień 2022, 23:07:02 »
@Motyl
A wiesz czy są jakieś szanse na powrót Muchy do komiksów Marka Millara? I nawet nie chodzi o nowe serie (chociaż sporo ich ostatnio powstało) tylko kontynuacje:
- Jupiter's Legacy - na początku roku wyszedł 5 tom zbierający 6 z 12 zeszytów nowego cyklu Requiem
https://imagecomics.com/comics/releases/jupiter-s-legacy-vol-5-tp
- Bractwo Magów - kilka miesięcy temu wyszedł 2 tom, a obecnie ukazują się zeszyty 3 tomu
https://imagecomics.com/comics/releases/the-magic-order-vol-2-tp
https://www.amazon.com/Magic-Order-Mark-Millar/dp/1534324690
- bo na dalsze tomy Kick-Ass: The New Girl to pewnie w ogóle nie ma co liczyć skoro pisał je kto inny?

Offline Motyl

« Odpowiedź #4539 dnia: Śr, 28 Wrzesień 2022, 23:30:27 »
Nie wiem. Ogólnie odbiór tych komiksów nie był przesadnie duży. Poza Kopaczem pośladkowym rzecz jasna. Netflix miał zrobić serial na podstawie Bractwa Magów. Najpierw zapowiedzieli, później odwołali, a następnie znów przywrócili. Niby ma zadebiutować w przyszłym roku. Zobaczymy, czy podzieli los Dziedzictwa Jowisza, czyli zniknie po jednym sezonie. 

Offline Gazza

« Odpowiedź #4540 dnia: Cz, 29 Wrzesień 2022, 14:34:44 »
Szkoda byłoby tego "Jupiter's Legacy". Komiks jest ciekawy i wciągający, a oprawa - zwłaszcza albumów Quitelly'ego to majstersztyk.

Offline Takesh

« Odpowiedź #4541 dnia: Cz, 29 Wrzesień 2022, 14:54:40 »
Skoro mowa o komiksach Millara, to dla mnie jest nadal zagadką brak polskiego wydania Wanted. Serio. Muszka nie chciała, za drogo, problemy z licencją?

Offline amsterdream

« Odpowiedź #4542 dnia: Cz, 29 Wrzesień 2022, 15:27:31 »
Wanted, Supercrooks i Superior. No i kontynuacja Jupiters Legacy by się przydała. Jak powiedziało się A to trzeba powiedzieć B. Nie Taurusujcie.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Motyl

« Odpowiedź #4543 dnia: Cz, 29 Wrzesień 2022, 16:39:00 »
Szkoda byłoby tego "Jupiter's Legacy". Komiks jest ciekawy i wciągający, a oprawa - zwłaszcza albumów Quitelly'ego to majstersztyk.

Też lubię, ale gdy było tanio, nie rozbudził wielkiego zainteresowania, więc jak jest drogo, czy znajdzie nabywców?

Skoro mowa o komiksach Millara, to dla mnie jest nadal zagadką brak polskiego wydania Wanted. Serio. Muszka nie chciała, za drogo, problemy z licencją?

Dla mnie również. Dopytywałem się o Wanted kilka razy. Nie znam powodu braku publikacji tego tytułu.

Wanted, Supercrooks i Superior. No i kontynuacja Jupiters Legacy by się przydała. Jak powiedziało się A to trzeba powiedzieć B. Nie Taurusujcie.

Wszystko można, oby tylko nie pojawiło się C: Tu leży Mucha Comics. Kiedyś wydawała komiksy :)

Offline celtic

« Odpowiedź #4544 dnia: Cz, 29 Wrzesień 2022, 17:29:01 »
Skoro Wasz Spectacular ma właśnie dodruk, skoro dodruk Egmontowego Spiderka McFarlane'a się wyczerpał, skoro Egmont przed chwilą wydał Powrót Złowieszczej Szóstki, to może składak:
ZEMSTA ZŁOWIESZCZEJ SZÓSTKI + pominięty przez Semic numer z BEASTEM + Spider/Wolvie z MCP  LARSENA???

Szanse na SAVAGE DRAGONA zerowe???
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10