Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1497072 razy)

Offline Motyl

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #4275 dnia: Wt, 23 Sierpień 2022, 22:21:33 »
O, czyli jednak Mucha przelicytowała NSC

Czytałem w maju, bardzo fajny komiks. Nie mogłem się już doczekać tej zapowiedzi :) Z wieści magazynowych SSP została końcówka nakładu, trzydzieści egzemplarzy.

Offline komiksowe_warianty

« Odpowiedź #4276 dnia: Wt, 23 Sierpień 2022, 22:51:08 »
Ja widzę Rama V w aktualnym Venomie i nie chcę go widzieć w innych komiksach :P

MLeKrSkr

• Gość
« Odpowiedź #4277 dnia: Śr, 24 Sierpień 2022, 15:07:51 »
Z wieści magazynowych SSP została końcówka nakładu, trzydzieści egzemplarzy.

SSP? Chodzi o Spectacular Spider-Mana? Dodruków nie będzie?

Offline xanar

« Odpowiedź #4278 dnia: Śr, 24 Sierpień 2022, 17:10:56 »
A jak będzie dodruk to poprawicie te błędy:

Od 11:03

Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Motyl

« Odpowiedź #4279 dnia: Cz, 25 Sierpień 2022, 08:18:22 »
Pajączek został wydany w normalnym nakładzie, a nie limitowanym. Sprzedał się, fajnie. Może za jakiś czas będzie białym krukiem. Były narzekania na cenę i jakoś materiałów ośmiu zeszytów, trochę osób pisało, że poczeka na wersję amerykańską, więc w takim wypadku chyba nie ma co ryzykować z dodrukiem, skoro wydanie pozostawiło sporo do życzenia, a część odbiorców liczy na oryginał. Są inne fajne tytuły do publikacji, zwłaszcza w dobie deficytu papieru warto o tym pamiętać. Dostałem ostatnio do sprawdzenia jeden tytuł, o którym kiedyś pisał bodaj Michał81, przyglądam się uważnie, czy warto. W powijakach jest - na początek pewnie skromna linia pozycji, która gdzieś mi tam po głowie chodziła, roboczy tytuł Legends cośtamcośtam, zobaczymy, co z tego wypali, a może nie wypali, więc nie ma co się na razie nastawiać. Pewnych tytułów superhero nie udało się pozyskać, więc pewnie wyda kiedyś konkurencja. A bawiąc się w spaczone tytuły, :) liczę bardzo, że w końcu może uda się pocisnąć jakiegoś Upiora Odwetu. Na razie jednak trzeba gonić z tymi tytułami, które zostały oficjalnie zapowiedziane. Dla dopytujących się o Venoma komiks jest już przetłumaczony, czeka w kolejce na liternictwo.

Offline Motyl

« Odpowiedź #4280 dnia: Cz, 25 Sierpień 2022, 09:02:05 »
A jak będzie dodruk to poprawicie te błędy:

Od 11:03

Będę miał na uwadze :) No może poza tym zdejmuje strach ;)
« Ostatnia zmiana: Cz, 25 Sierpień 2022, 09:03:44 wysłana przez Motyl »

Offline moai

« Odpowiedź #4281 dnia: Cz, 25 Sierpień 2022, 12:37:40 »
BTW: skoro już mowa o błędach to autor filmiku non stop używa zwrotu "w każdym bądź razie"...
Panie autorze trzeba to skorygować w przyszłości ;)

Offline roble

« Odpowiedź #4282 dnia: Cz, 25 Sierpień 2022, 13:01:04 »
Pajączek został wydany w normalnym nakładzie, a nie limitowanym. Sprzedał się, fajnie. Może za jakiś czas będzie białym krukiem. Były narzekania na cenę i jakoś materiałów ośmiu zeszytów, trochę osób pisało, że poczeka na wersję amerykańską, więc w takim wypadku chyba nie ma co ryzykować z dodrukiem, skoro wydanie pozostawiło sporo do życzenia, a część odbiorców liczy na oryginał.

ostatnia okazja by kupić z rabatem - 35%
dziś kończy się promocja na gildi
https://www.gildia.pl/komiksy/496409-the-spectacular-spider-man

Offline OokamiG

« Odpowiedź #4283 dnia: Cz, 25 Sierpień 2022, 17:55:37 »
Mimo słabszej jakości zeszytów ja podczas lektury bawiłem się świetnie. Liczę na więcej klasycznego Pajączka także od was. Skończyłem także ostatnio cała Erę Apocalypsa i choć doceniam koncept, epickość czy też po prostu aspekt rozrywkowy serii to czasami była ona dla mnie zbyt przeładowana, przesadzona aż do punktu, którym mnie to zwyczajnie irytowało czy też męczyło. Za dużo postaci, ciągle tylko akcja. No nie było chwili oddechu. Wiem, że ogólnie takie była założenia i taki urok tych lat, ale taki Knightfall czy Epici Spider z podobnego okresu czytało mi się jednak lepiej.  Mimo wszystko warto zaznajomić się z tym tytułem, bo w pewnym stopniu zapisał się w historii superbohaterskich komiksów. Na X-Statix czekam. I podpowiem także, w sferze raczej pobożnego życzenia, grubaski takie jak Spider od was tylko z runem Clermonta w Uncanny X-Men.

Offline Motyl

« Odpowiedź #4284 dnia: Cz, 25 Sierpień 2022, 19:14:01 »
Też bym chciał, swego czasu zrobiłem podział całego jego runu na grubaśne tomy, które były niestety bardzo grubaśne cenowo, a było to jeszcze przed pandemią. Obawiam się, że teraz cena byłaby nie do zaakceptowania. Ponadto patrząc czasem na fotki rodzimych czytelników, zwłaszcza tych zakochanych w mutantach (na FB znajdzie się wszystko) łatwo dostrzec, że mają w swoich zbiorach omnibusy z historiami Claremonta, zbiorcze wydania jego eventów, czasem się przewijają jakieś Essentiale. Wątpliwe zatem, aby drugi raz chcieli wydawać majątek za ten sam materiał. Inna sprawa, że obecnie wydanie runu Claremonta poza Egmontem jest niemożliwe. Bo w gestii tego wydawcy są eventy jego autorstwa: Masakra mutanów, Upadek mutantów, Inferno, X-Tinction Agenda. Te tytuły łapią się w kolekcji Milestones - przełomowe momenty historii mutantów Marvela, więc jest pozamiatane. Jak to się mówi, no chance, ale na pocieszenie dodam, że jakieś tam iksy się pojawią, są usilne działania na tym polu :) X-Statix się robi, 1/3 tomu już za nami, lektura wciąga :) chociaż zdaję sobie sprawę, że to nie komiks dla każdego.

Offline Warpath

« Odpowiedź #4285 dnia: Cz, 25 Sierpień 2022, 20:05:28 »
Zgadzam się z Motylem. Ze względu na wieloletnią posuchę w tym temacie wielu fanów mutantów i Claremonta sprawiło sobie omniaki. Ja na pewno nie wymieniłbym na polską wersję, choćby się teraz ukazała - mimo że przeważnie wymieniam oryginalne wydania na polskie, jeśli takie się pojawiają. Omniaki to jednak za duży koszt, a i wydanie jest po prostu świetne. Egmont dodatkowo szatkuje materiał, choć kompleciści i tu pewnie przynajmniej w niektórych przypadkach pójdą w omniaki celem posiadania całości runu - jak w przypadku Mutant Massacre.

Osobiście naprawdę liczę na świetne historie, które wciąż są do wydania - czy to X-Men z lat późniejszych czy też innych X-tytułów jak świetnie X-Factor Investigations Petera Davida.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #4286 dnia: Cz, 25 Sierpień 2022, 21:00:48 »
Z X-tytułów to można byłoby u nas puścić w końcu te dwie rzeczy:

Ten drugi koniecznie z oryginalnymi kolorami.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline xanar

« Odpowiedź #4287 dnia: Cz, 25 Sierpień 2022, 21:03:04 »
Untold Tales of Spider-Man by Kurt Busiek
Spider-Man 2099 by Peter David
Thor by Walt Simonson
Fantastic Four / She-Hulk by John Byrne
New Mutants / Excalibur by Claremont

Nic tylko wydawać  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Motyl

« Odpowiedź #4288 dnia: Cz, 25 Sierpień 2022, 21:09:46 »
Ten drugi koniecznie z oryginalnymi kolorami.

Pełna zgoda, koniecznie. Od dawna jest na mojej liście :)

Untold Tales of Spider-Man by Kurt Busiek
Spider-Man 2099 by Peter David
Thor by Walt Simonson
Fantastic Four / She-Hulk by John Byrne
New Mutants / Excalibur by Claremont

Nic tylko wydawać  :)

Niech tylko lud spragniony kupuje :) Trochę tu ramotek, chyba o dwa tytuły z nich pytałem kiedyś. Problem zawsze jest ten sam, czy się przyjmie taka wiekowa pozycja.

Offline michał81

« Odpowiedź #4289 dnia: Cz, 25 Sierpień 2022, 21:12:53 »
W przypadku Spider-Man 2099 by Peter David można by celować z premierą w drugą część Spider-man Uniwersum. Na pewno by to pomogło komiksowi ze sprzedażą. W 3-4 tomach można by zamknąć całość.