Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1496045 razy)

Offline Teli

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #4125 dnia: Pn, 30 Maj 2022, 18:21:03 »
Przejrzałem na szybko tego grubaska... i według mnie jest dobrze.
Jedyne czego mogę się doczepić to typowy dla Muchy strzelający grzbiet odwalający sambę, co przerabialiśmy już przy Spider-manie. To akurat można by poprawić.
Poza tym super. Ładny matowy papier bez zapędów do daktyloskopii na czerniach. Przy kartkowaniu nie wyłapałem żadnych rozjazdów drukarskich ale to wyjdzie dopiero przy spokojnym czytaniu. Dodatków też sporo bo ok. 60 stron - okładki, kawałki scenariusza, trochę wiedzy o świecie przedstawionym całkiem dobrze się to wszystko prezentuje.
W skali na 10 punktów u mnie solidne 8,5. -1 pkt za grzbiet. 0,5 pkt za wielką czcionkę którą wydrukowali cenę na okładce.
" :o 319 zł za komiks! Chyba Cię już chłopie do reszty po**@#*! !" i weź tu się tłumacz że to przed rabatem...Drukujcie te duże cyferki mniejszym drukiem 8)

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #4126 dnia: Pn, 30 Maj 2022, 18:32:33 »
Przetłumaczyli scenariusz? :D

Offline Teli

« Odpowiedź #4127 dnia: Pn, 30 Maj 2022, 19:16:35 »
Przetłumaczyli scenariusz? :D

Nie... zostawili jak Shakespeare napisał ;)

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #4128 dnia: Pn, 30 Maj 2022, 19:26:56 »
Chciałem kupić na premierę, ale jednak poczekam jak to jakościowo wypadnie. Spectacular po jednym czytaniu już ma luzy na grzbiecie.
Widzę że dobrze zrobiłem nie kupując tego. Miałem w historii nieprzyjemności z wydaniami muchy i dlatego nie chciałem ryzykować wydać prawie 2 stówy na rozpadającą się makulaturę.

Offline HaVoK

« Odpowiedź #4129 dnia: Pn, 30 Maj 2022, 21:37:40 »
A na nierozpadającą się makulaturę wydasz 200? Żaden komiks Muchy mi się nie rozpadł.

Offline xanar

« Odpowiedź #4130 dnia: Pn, 30 Maj 2022, 22:09:47 »
Mi też nie.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #4131 dnia: Pn, 30 Maj 2022, 22:31:34 »
Marvels i Tajna Wojna mi się rozpadły, a zapomniałem że te komiksy bindowali partacze z białostockich zakładów graficznych.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #4132 dnia: Pn, 30 Maj 2022, 22:35:55 »
Jedyne czego mogę się doczepić to typowy dla Muchy strzelający grzbiet odwalający sambę

To jak przed lekturą odwala sambę to po chyba będzie jak harmonijka chodził.

Marvels i Tajna Wojna mi się rozpadły, a zapomniałem że te komiksy bindowali partacze z białostockich zakładów graficznych.

Dalej im oni drukują :'( Tajna Wojna też mi się rozpadła - dosłownie kartki się z niej wysypały.
« Ostatnia zmiana: Pn, 30 Maj 2022, 22:37:35 wysłana przez amsterdream »
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Crono

« Odpowiedź #4133 dnia: Wt, 31 Maj 2022, 09:10:49 »
U mnie to samo z Tajną Wojną. Na szczęście Marvels się trzyma.

Offline xanar

« Odpowiedź #4134 dnia: Wt, 31 Maj 2022, 09:15:11 »
To co to klejone było, że wam kartki powypadały ?
Egmont w tej drukarni też niektóre książki drukuje.

Offline misiokles

« Odpowiedź #4135 dnia: Wt, 31 Maj 2022, 09:21:51 »
To było w 2010 roku. Wówczas mało kto umiał dobrze-szybko drukować komiksy - i drukarnie i wydawcy przekładając specyfikacje druku.

Offline Teli

« Odpowiedź #4136 dnia: Wt, 31 Maj 2022, 15:10:00 »
Jak się rozleci za 12 lat to obiecuję że o tym napiszę :)

Zacząłem wczoraj czytać i kartkuje się go całkiem nieźle. Ciekaw jestem czy po zakończeniu lektury będzie tak somo zwichrowany jak pajęczak , który mimo zwichrowania mocno się trzyma.
Mi to średnio przeszkadza bo na półce idzie to ładnie wyprofilować. Tego typu komiksy po przeczytaniu wyciągam od wielkiego dzwonu do przekartkowania problemu z tym nie mam.
Ja kupiłem dla zawartości. jednak wiem że forum jest pełne ludzi przeczulonych w temacie okładek i takim radziłbym przemyśleć zakup. Choć nawet grzbiety wypaśnych amerykańskich omnibusów, mimo zachowania całego BHP, czasem trzeba ratować klejem. 

Offline xanar

« Odpowiedź #4137 dnia: Pt, 03 Czerwiec 2022, 20:51:11 »

brvk

• Gość
« Odpowiedź #4138 dnia: So, 04 Czerwiec 2022, 21:22:30 »
Wygląda nieźle. Muszę sprawdzić, jak rozkładają się pojedyncze tomy i zadecyduję, którą wersję wolę mieć.

Btw, nie uważam się za ortodoksa w temacie traktowania komiksów, ale przeglądając ten film brwi mi się uniosły - pierwsze otwarcie i bach, paluchy na czarną stronę, a potem ten dźwięk tarcia palcami przy przekładaniu kartek. Co kto lubi.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #4139 dnia: Nd, 05 Czerwiec 2022, 09:48:47 »
Jeszcze większą czcionką mogli tą cenę napisać XD
Czas nas zmienił, chłopaki...